Grammy Awards

Superstjernen gråt på scenen, hyllet Beyoncé og åpnet opp om mammarollen

- Under graviditeten og i tiden etter mistet jeg meg selv. Jeg slet og jeg sliter fortsatt med å være mamma. Det er veldig vanskelig.

Adele: Under nattens Grammy vant Adele blant annet prisen for «årets album» for albumet «25». Under takketalen tok hun seg tid til å fortelle om den vanskelige mammarollen.  Foto: Xposure
Adele: Under nattens Grammy vant Adele blant annet prisen for «årets album» for albumet «25». Under takketalen tok hun seg tid til å fortelle om den vanskelige mammarollen. Foto: Xposure Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden 2008 har den britiske superstjerna Adele tatt verden med storm. Kjent for sin vakre sangstemme har hun hanket inn flere Grammy-priser og satt verdensrekord da videoen til «Hello» ble avspilt 36 millioner ganger på ett døgn.

Nok en gang ble den røde løperen rullet ut i Los Angeles, men denne gangen var det ikke skuespillerne som skulle hedres, men musikkbransjen. Natt til mandag, norsk tid, var det nemlig klart for den storslåtte utdelingen Grammy Awards, og stjerner som Lady Gaga (30), Katy Perry (32), Beyoncé (35) og Adele (28) hadde tatt turen.

LES OGSÅ: Popikonet Adele (28) viser seg uten sminke

Sistnevnte ble igjen en av kveldens store vinnere, hvor hun dro i land flere priser. Hun sikret seg blant annet statuetten for «årets album» for albumet «25», «beste vokal på popalbum» og for «beste pop-solo» for låta «Hello». Hun vant også den gjeve prisen «årets sang» for samme låt.

For fem år siden, under Grammy 2012, ble den britiske soulsangeren nok en av de store Grammy- vinnerne. Etter dette ble det stille fra henne. Verdens mestselgende artist hadde bestemt seg for å fokusere på kjærligheten og familien.

- Jeg forsvinner i fire eller fem år. Hvis jeg konstant jobber, vil forholdene mine feile, sa hun til amerikanske Vogue. 

Så kom 2016. Og under nattens Grammy tok hun tid til å fortelle om hvor vanskelig det har vært for henne å ta steget tilbake til musikken og hvordan morsrollen har preget henne. 

- Det tok en hær for å gjøre meg sterk og villig til å gjøre dette igjen. Jeg takker dere fra bunnen av mitt hjerte. For fem år siden da jeg stod her sist var jeg gravid uten at jeg visste det. Under graviditeten og i tiden etter mistet jeg meg selv. Jeg slet og jeg sliter fortsatt med å være mamma. Det er veldig vanskelig, sa hun og la til:

- Jeg har kommet tilbake til meg selv. 

Se hele takketalen nederst i saken! 

Hyllet Beyoncé: - Jeg elsker deg!

Ikke nok med at hun tok storeslem under nattens prisutdeling, hun var nominert i flere kategorier sammen med popdronningen, Beyoncé, som i fjor ga ut albumet «Lemonade» - et album som fikk stor oppmerksomhet verden over. (Pssst: Beyoncé viste fram babymagen i norsk design!)

Og det er ingen tvil om at «Lemonade» også nådde ut til selveste Adele. For selv om hun vant over Beyoncé for «årets album», brukte hun mesteparten av takketalen til å hylle henne. 

- Artisten i livet mitt er Beyoncé. «Lemonade»-albumet er så monumentalt, godt gjennomtenkt og vakkert. Vi fikk se en annen side av deg vi ikke alltid får se, noe vi setter så stor pris på, sa hun og la til: 

- Alle vi artister som er her elsker deg. Du er vårt lys. Måten du får meg til å føle meg på, og ikke minst mine mørkhudede venner til å føle seg, er styrkende. Du får dem til å stå opp for seg selv. Jeg elsker deg og det har jeg alltid gjort.

BEYONCE: Da Adele takket og hyllet Beyoncé, tok superstjernen til tårene.  Foto: Xposure
BEYONCE: Da Adele takket og hyllet Beyoncé, tok superstjernen til tårene. Foto: Xposure Vis mer

- De skal se seg selv og aldri tvile på at de er vakre 

Beyoncé fikk ikke bare mye hylles under nattens prisutdeling, hun har nemlig fått mye oppmerksomhet den siste tiden (ok, la oss være ærlige - hun er det hele tiden), men denne gangen tok det virkelig helt av. For rundt to uker siden ble det nemlig kjent at hun og ektemannen Jay Z venter tvillinger. Fra før har de datteren Blue Ivy Carter (5) som kom til verden 7. januar 2012.

LES OGSÅ: Hvor mye dissing skal Beyoncé egentlig tåle? (slik avliver hun den snart seks år gammel myten)

Under nattens prisutdeling vant hun to priser, for «Best Urban Contemporary Album» og «Beste musikkvideo» for «Formation». I takketalen var hun en tanke politisk, og nevnte blant annet Det hvite hus.

- Det er viktig for meg å vise mine barn bilder som reflekterer deres skjønnhet sånn at de kan vokse opp i verden og se seg selv i speilet. Først gjennom deres egen familie like så mye som nyhetene, Super Bowl, OL, Det hvite hus og Grammy. De skal se seg selv og aldri tvile på at de er vakre, intelligente og kapable, sa hun og la til:

- Det er noe jeg ønsker for hvert eneste barn, uansett rase, og jeg føler at det er viktig at vi lærer fra historien og anerkjenner våre tendenser til å gjenta våre feil.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer