Sophie Elise Isachsen

Superstjernene slår et slag for #FreeTheNipple-bevegelsen

Det er ikke bare Sophie Elise som vil «ufarliggjøre» kvinners brystvorter.

PUPPESTUNT: Sophie Elise har fått enorm oppmerksomhet etter at hun under Vixen Blog Awards i forrige uke valgte å slå et slag for #FreeTheNipple-bevegelsen. Foto: VG
PUPPESTUNT: Sophie Elise har fått enorm oppmerksomhet etter at hun under Vixen Blog Awards i forrige uke valgte å slå et slag for #FreeTheNipple-bevegelsen. Foto: VG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sophie Elise Isachsen (21) har vært et yndet objekt i mediene helt siden hun startet bloggkarrieren i 2011. Den gang gikk overskriftene mest på kjærlighetsdrama og leppeinjeksjoner, men det siste året har ord som «miljøbevisst» og «samfunnsengasjert» stadig oftere dukket opp i sammenheng med Sophies navn. Blant annet har Harstad-jenta fått oppmerksomhet for sine innlegg om flyktningskrisen, førstehjelp og bruken av palmeolje.

I forrige uke havnet hun nok en gang i søkelyset og det ble virkelig en snakkis ut av det; denne gangen fordi hun viste frem puppen under den årlige Vixen Blog Awards-utdelingen – og formodentlig var det politisk motivert. I et blogginnlegg forklarte hun nemlig at det hele var et slag for bevegelsen #FreeTheNipple.

«Det stemmer at jeg tok en liten #FreeTheNipple på scenen. Jeg ble provosert av å lese alle nedlatende kommentarer om at brystvortene mine syntes, for hva gjør vel det? Ingenting. (...) Dette er ikke noe jeg gjorde for oppmerksomhet rundt meg som person - dette gjorde jeg for oppmerksomhet rundt et tema jeg mener er viktig. Dette er noe jeg gjorde fordi jeg er lei av det evige fokuset på kroppen til kvinnene som møter opp på prisutdelinger, og ellers i arbeidslivet. Mens mannen? Han får være», skrev 21-åringen. Du kan lese hele innlegget her! Saken fortsetter under annonsen.

LES OGSÅ: Taxituren som forandret Sophie Elise

Hollywood-stjernene frigjør brystvorten

Før Sophie Elises omtalte øyeblikk på Vixen-scenen har det ikke vært så altfor mye engasjement rundt saken her til lands – det nærmeste vi kommer en kjent, aktiv forkjemper er kanskje den svenske artisten Zara Larsson (18) –, men i Hollywood har debatten rast i lang tid. Superstjernene har først og fremst angrepet Instagrams retningslinjer, som sier at appen ikke tillater nakenhet og dermed ikke kvinners brystvorter. Menns brystvorter derimot, er helt OK.

«Vi vet folk av og til vil dele bilder som er kunsteriske eller kreative, men av mange grunner tillater vi ikke nakenhet. Det inkluderer kvinners brystvorter, men bilder av arr etter mastektomi eller kvinner som aktivt ammer er lov», lyder et utdrag fra retningslinjene.

Blant de kjente ansiktene som på et eller annet tidspunkt har frontet bevegelsen er Scout Willis (24), den norskættede modellen Chrissy Teigen (30), Miley Cyrus (23), Cara Delevingne (23), Kim Kardashian (35) og Courtney Love (51). Under kan du se bilder av noen av kjendisene som ikke er redde for å vise frem brystvortene.

LES OGSÅ: Slik vet du om kjolen er gjennomsiktig

@zaralarsson

A photo posted by Zara Larsson (@zaralarsson) on

@selenagomez

A photo posted by Selena Gomez (@selenagomez) on

@chrissyteigen

@caradelevingne

Rihanna.

Foto: Reuters
Foto: Reuters Vis mer
Foto: Epa
Foto: Epa Vis mer


Kendall Jenner.

@scoutwillis

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer