Ringenes herre

Svært få visste at jenta var stjernens egen datter

Se hvordan sjarmtrollet ser ut i dag!

RINGENES HERRE: Sean Astin spilte den elskede karakteren Samwise Gamgee i Ringenes herre-triologien på begynnelsen av 2000-tallet. Datteren Elanor Gamgee ble spilt av hans egen datter Ali. FOTO: New Line Cinema
RINGENES HERRE: Sean Astin spilte den elskede karakteren Samwise Gamgee i Ringenes herre-triologien på begynnelsen av 2000-tallet. Datteren Elanor Gamgee ble spilt av hans egen datter Ali. FOTO: New Line Cinema Vis mer
Publisert

I 2003 kom den siste filmen i Ringenes herre-triologien ut - en svært etterlengtet film fra det velkjente fantasy-universet. Filmene var basert på de populære bøkene til den britiske forfatteren J. R. R. Tolkien.

På rollelisten var blant andre danske Viggo Mortensen (63), amerikanske Liv Tyler (45), britiske Orlando Bloom (45) og amerikanske Sean Astin (51).

Sistnevnte er sønn av den amerikanske Oscarvinnende skuespilleren Patty Duke (1946-2016), og startet karrieren allerede da han var barn. Hans første rolle var som 11-åring i TV-serien Don't Hit Me, Mom fra 1981- der hans egen mor spilte hans voldelige mor.

Liten, men ikonisk, rolle

Og historien skulle gjenta seg - men denne gangen var det Sean Astin som spilte side om side med sin datter. Nemlig Alexandra Astin, født i 1996.

Da Ali, som hun blir kalt av familien, bare var tre år hadde hun en liten rolle i Ringenes herre: Atter en konge. Filmen ble spilt inn i 2000, og lansert for publikum i 2003.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer