Ringenes herre

Svært få visste at jenta var stjernens egen datter

Se hvordan sjarmtrollet ser ut i dag!

RINGENES HERRE: Sean Astin spilte den elskede karakteren Samwise Gamgee i Ringenes herre-triologien på begynnelsen av 2000-tallet. Datteren Elanor Gamgee ble spilt av hans egen datter Ali. FOTO: New Line Cinema
RINGENES HERRE: Sean Astin spilte den elskede karakteren Samwise Gamgee i Ringenes herre-triologien på begynnelsen av 2000-tallet. Datteren Elanor Gamgee ble spilt av hans egen datter Ali. FOTO: New Line Cinema Vis mer
Publisert

I 2003 kom den siste filmen i Ringenes herre-triologien ut - en svært etterlengtet film fra det velkjente fantasy-universet. Filmene var basert på de populære bøkene til den britiske forfatteren J. R. R. Tolkien.

På rollelisten var blant andre danske Viggo Mortensen (63), amerikanske Liv Tyler (45), britiske Orlando Bloom (45) og amerikanske Sean Astin (51).

Sistnevnte er sønn av den amerikanske Oscarvinnende skuespilleren Patty Duke (1946-2016), og startet karrieren allerede da han var barn. Hans første rolle var som 11-åring i TV-serien Don't Hit Me, Mom fra 1981- der hans egen mor spilte hans voldelige mor.

Liten, men ikonisk, rolle

Og historien skulle gjenta seg - men denne gangen var det Sean Astin som spilte side om side med sin datter. Nemlig Alexandra Astin, født i 1996.

Da Ali, som hun blir kalt av familien, bare var tre år hadde hun en liten rolle i Ringenes herre: Atter en konge. Filmen ble spilt inn i 2000, og lansert for publikum i 2003.

Treåringen spilte den skjønne krølltoppen Elanore Gamgee, datteren til Sam. Og de som har sett filmen husker godt scenene der helten Sam stolt viser frem datteren til de andre medlemmene av brorskapet under festlighetene i Hobbitun.

I dag er Ali 25 år, og har gjort skuespilleryrket til sitt levebrød. Hun har også gjort som sin mor - nemlig blitt modell. Mamma Christine Harrell (52), som Sean Astin giftet seg med i 1992, ble nemlig utpekt som Miss Indiana i 1984.

I tillegg til Ali har ekteparet døtrene Isabella (16) og Elizabeth (19).

Deler barndomsminner fra Ringenes herre-tiden

Skuespiller og modell Ali er som alle på sin alder, meget opptatt av å dele stort og smått på sosiale medier.

Ved flere anledninger har hun lagt ut barndomsbilder fra tiden med Ringenes herre-gjengen.

I 2019 begynte hun på det prestisjetunge universitetet Harvard, der hun studerte drama og teater - og er den første i familien til å ta en formell universitetsutdannelse innen nettopp dette.

I et intervju med skoleavisen The Harvard Crimson i 2019 åpnet hun opp om tiden som «Baby Hobbit», og det å starte skuespillerkarrieren allerede som treåring.

- Det var virkelig skikkelig gøy, for jeg vokste jo rett og slett opp i en fantastiverden, hvor alle vennene mine hadde magiske evner. Det ga meg en slags lærdom om at, uansett om det er en seriøs rolle, trenger man ikke ta det så seriøst. Det er viktig å fokusere på å alltid ha det gøy.

TETTE BÅND: Ali Astin med Liv Tyler, pappa Sean og Viggo Mortensen i 2003. Gjensynsgleden var stor! FOTO: NTB
TETTE BÅND: Ali Astin med Liv Tyler, pappa Sean og Viggo Mortensen i 2003. Gjensynsgleden var stor! FOTO: NTB Vis mer

Hun ble også nært knyttet til pappa Seans jevnaldrende Ringenes herre-kolleger, og da spesielt Liv Tyler.

- Jeg fant også ut at selv de aller største Hollywood-stjernene kan være jordnære, og det var veldig kult, minnes hun.

Ali Astin er kjæreste med kokken Adam Wong, som var med på MasterChef i 2017.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer