Prinsesse Madeleine

Svensk magasin: - Langt fra den prinsesseglamouren vi er vant til å se

KKs sjefredaktør Ingeborg Heldal er ikke helt enig.

DRAMATISKE BILDER?: Det svenske magasinet Svensk Dam mener at prinsesse Madeleine nærmest ikke er til å kjenne igjen på disse nye bildene som er blitt tatt i forbindelse med promotering av barneboken Stella och hemligheten. FOTO: Charles Lidbom // Bonnierforlagen
DRAMATISKE BILDER?: Det svenske magasinet Svensk Dam mener at prinsesse Madeleine nærmest ikke er til å kjenne igjen på disse nye bildene som er blitt tatt i forbindelse med promotering av barneboken Stella och hemligheten. FOTO: Charles Lidbom // Bonnierforlagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske prinsesse Madeleine (36) er straks aktuell med barneboken Stella och hemligheten, og i den forbindelse har forlagshuset Bonnier Carlsens fotograf Charles Lidbom tatt nye bilder av prinsessen.

Og det svenske magasinet Svensk Dam har publisert en sak med tittelen «Se den nya dramatiska bilden på prinsessan Madeleine».

I saken skriver de:

«Dette er langt fra den prinsesseglamouren som vi er vant til å se. Hun er ikledd en midnattsblå bluse som vi har sett tidligere, og hun titter fokusert inn i kameraet. Men så har hun et viktig budskap også, og det handler om barns rettigheter, et emne som engasjerer henne sterkt».

Ja, jo. Det er riktig at prinsessen er mer alvorlig og mer nedtonet enn vi er vant til å se henne, men dramatiske bilder er vel kanskje å overdrive en smule, Svensk Dam?

SLIK VI ER VANT TIL Å SE HENNE: Ifølge Svensk Dam har prinsesse Madeleine av Sverige tonet seg kraftig ned, med tanke på den glamouren prinsessen vanligvis er kjent for. FOTO: Erika Gerdemark // Kungahuset.se
SLIK VI ER VANT TIL Å SE HENNE: Ifølge Svensk Dam har prinsesse Madeleine av Sverige tonet seg kraftig ned, med tanke på den glamouren prinsessen vanligvis er kjent for. FOTO: Erika Gerdemark // Kungahuset.se Vis mer

Det er i alle fall KKs sjefredaktør Ingeborg Heldals oppfatning.

- Sett i lys av de siste ukers hendelser i det norske kongehuset, virker ordet «dramatisk» litt voldsomt for å beskrive disse bildene av prinsesse Madeleine. Mulig svenskene har litt lavere terskel der. Ja, hun er litt mindre glamorøs i uttrykket og er blitt litt eldre, men jeg ser ikke helt dramatikken i det, sier Ingeborg.

Også KKs moteansvarlig Stine Therese Strand mener det ikke er noe spesielt spektakulært med bildene.

- Da jeg leste tittelen til Svenskdam.se hadde jeg forventet noe hakket mer spektakulært enn dette. Det eneste som kan kalles dramatisk ved prinsesse Madeleines nye pressebilde er den svarte bakgrunnen, sier Stine Therese Strand.

Bruker navnet Madeleine Bernadotte på bokcover

Barneboken gis ut 4. juni, og i forbindelse med utgivelsen kommer prinsessen til Sverige. Den gis ut i samarbeid med World Childhood Foundation, som står både prinsessen og dronning Silvias hjerte nærme.

Prinsesse Madeleine står som medforfatter bak boken, og bruker navnet Madeleine Bernadotte - et navn med lange kongetradisjoner.

Madeleine har fulgt i vår egen prinsesse Märthas fotspor, som i 2004 ga ut boken Hvorfor de kongelige ikke har krone på hodet. Denne boken var en ren eventyrbok, som tok for seg historien om kong Haakon, dronning Maud og kronprins Olav, som kom til Norge i 1905.

Barneboken som prinsesse Madeleine har medvirket til, er av en litt annen kaliber. Den skal åpne for samtale rundt vanskelige spørsmål barn og unge måtte slite med, og skal gi barn økt selvfølelse og selvtillit.

Se flere bilder av prinsesse Madeleine under:

FLOTTE MADELEINE: Det er ingen tvil om at prinsesse Madeleine er en dame som vet å kle seg. Hun er kjent for sin luksuriøse stil, som blant annet består av kjoler fra Valentino, Erdem og Giambattista Valli. Her fra flere ulike tilstelninger det siste året. FOTO: NTB Scanpix

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer