Netflix

Svenskdanske Alba August i hovedrollen

KK.no har vært med på innspillingen av Netflixs første skandinaviske originalserie og har møtt det nye stjerneskuddet.

NETFLIX MED NY SKANDINAVISK SERIE: Alba August (24) er mer enn sine kjente foreldre, og beskrives som et stort talent.  Foto: NTB Scanpix
NETFLIX MED NY SKANDINAVISK SERIE: Alba August (24) er mer enn sine kjente foreldre, og beskrives som et stort talent. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som eneste norske media har KK.no fått være med på innspillingen av det som blir den aller første skandinaviske originalserie fra Netflix (PSST! Har du fått med deg traileren for «Snømannen»?).

«The Rain» er navnet på serien som for tiden spilles inn på et hemmelig sted like utenfor København, og blant dem som får mest tid foran kamera er et nytt stjerneskudd – med ikke hvem som helst til foreldre.

En av hovedrollene i den nye serien har nemlig 24 år gamle Alba August, som er datter av den berømte danske filmregissøren Bille August og den svenske skuespilleren/regissøren Pernilla August. Selv om hun ikke ennå er et kjent navn for norske seere, så har hun allerede rukket å gjøre seg bemerket i Sverige og Danmark. Men at det knyttes store forventninger til henne på grunn av foreldrene, bryr hun seg ikke så mye om.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det. Jeg har deres støtte og vi snakker ofte om jobb, og kan nå på en måte være kollegaer, sier hun til KK.no når vi møter henne i lunsjpausen under innspillingen.

LES OGSÅ: Babyboom blant Hollywood-kjendisene

Skrytes opp i skyene

Alba er vokst opp i Sverige, men har de siste årene bodd og studert i København. Det er imidlertid ikke bare på grunn av sine kjente foreldre at Alba får oppmerksomhet. Hun beskrives som et stort talent, og ser for tiden ut til å lande den ene store rollen etter den andre.

Før innspillingen av «The Rain» startet, hadde hun hendene fulle med innspillingen av filmen om Astrid Lindgrens ungdom, hvor hun spiller nettopp Astrid Lindgren som ung.

Blant dem som skryter av Alba er den danske skuespilleren Iben Hjejle (46), som også har en rolle i The Rain.

- Jeg synes det er fantastisk å få være med i «The Rain» og få lov til å jobbe med Alba, sier hun til KK.no når vi møter henne på innspillingen.

Iben har tidligere spilt i TV2-serien «Dag», du kjenner henne kanskje også som Dicte fra serien med samme navn – og ikke minst fra «Klovn», hvor hun spilte seg selv som samboeren til Casper Christensen (dette sa hun etter at det ble slutt mellom dem).

LES OGSÅ: Det alle lurte på etter Skam

LANG KARRIERE: Iben Hjejle har tidligere spilt blant annet i Dicte og Klovn.  Foto: All Over Press
LANG KARRIERE: Iben Hjejle har tidligere spilt blant annet i Dicte og Klovn. Foto: All Over Press Vis mer

Manusforfatter fra Borgen

Innspillingen av «The Rain» har pågått i noen uker, og dette er første gang at giganten Netflix lager en skandinavisk originalserie, som skal lanseres globalt samtidig - med dansk tale.

Når KK.no besøker settet, er både skuespillerne og skaperne av serien hemmelighetsfulle, og vil ikke røpe mer fra handlingen enn dette: En biologisk katastrofe fører til at et virus utrydder nesten hele den skandinaviske befolkningen. Verden slik vi kjenner den er historie, og blant de få overlevende er et søskenpar, som sammen med en gruppe unge overlevende forsøker å finne ut om en ny verden har begynt et annet sted.

Bak serien står blant andre manusforfatter Jannik Tai Mosholt, som tidligere blant annet har vært med å skrive manus for suksesserien Borgen.

Innspillingen fortsetter utover høsten og «The Rain» har etter planen premiere i 2018 (sjekk hvilken annen dansk serie som også kommer i 2018).   

LES OGSÅ: Guri Schanke om møtet med stjerneskuespiller

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer