David Beckham:

- Takk for at du får meg til å le, pappa!

Harper Beckhams (6) farsdagsbrev til pappa David Beckham er tidenes søteste kjærlighetserklæring.

DAVID BECKHAM: Den tidligere fotballspilleren David Beckham fikk tidenes søteste brev av datteren Harper Beckham i forbindelse med farsdagen som i Storbritannia og USA var søndag 17. juni. FOTO: NTB Scanpix // Skjermdump fra David Beckhams Instagramkonto
DAVID BECKHAM: Den tidligere fotballspilleren David Beckham fikk tidenes søteste brev av datteren Harper Beckham i forbindelse med farsdagen som i Storbritannia og USA var søndag 17. juni. FOTO: NTB Scanpix // Skjermdump fra David Beckhams Instagramkonto Vis mer
Publisert

Søndag 17. juli 2018 ble fedre over hele USA og Storbritannia hedret i forbindelse med farsdagen (som i Norge er den andre søndagen i november).

På sosiale medier var det flere stolte fedre som la ut bilder av de søte kjærlighetserklæringene de hadde fått av barna sine i løpet av dagen, og det var også flere mødre som la ut hyllester til sine barns fedre.

Blant de som markerte dagen godt i sosiale medier var familien Beckham, og både mamma Victoria Beckham (44) og pappa David Beckham (43) delte bilder av barna. Firebarnsfaren David la også ut en søt historie på Instagram-storyen sin, som viste et brev han hadde fått av datteren Harper Seven (6).

Med skjønn løkkeskrift ga Harper uttrykk for at hun setter pris på den hjelpen og støtten hun får av sin far.

«Takk, pappa, for at du er så snill og hjelpfull. For at du hjelper meg med snowboard og å gjøre triks. For at du hjelper meg med de vanskelige leksene. (...) Takk for at vi alltid har det så gøy sammen. For at du klemmer meg helt til jeg nesten sprekker. For at du spiller fotball med meg. (...) Takk for at du får meg til å le, og for at du forteller meg morsomme spøker, og for at du alltid gjør tullete spøker på meg. (...) Takk, pappa, for at du er du. Takk for at du elsker meg av hele ditt hjerte. For at du kiler meg i sengen og for at du passer på meg. Takk, pappa, for at du er den beste pappaen i hele verden. Jeg elsker deg, og håper du får en spesiell dag.».

Også mamma Victoria Beckham markerte farsdagen på sosiale medier:

LES OGSÅ: Firebarnsmoren Victoria Beckham delte genialt motetips for gravide

Kyssebilde med Harper skapte debatt

Det er ingen tvil om at ekteparet Beckhams fire barn har et helt spesielt forhold til sine foreldre, og de gir ofte uttrykk for at de setter pris på mamma og pappa.

I fjor sommer vakte David Beckham oppsikt da han la ut et bilde på Instagram hvor han kysset yngstedatteren på munnen. Bildet skapte debatt, og det var flere som skrev i kommentarfeltet at de synes det var forkastelig at han som en voksen mann kysset en femåring på munnen.

Da debatten herjet på sosiale medier tok vi en prat med Thomas Winther, som er barnevernspedagog, familieterapeut og sexolog i Villa Frisk, og han stilte spørsmål rundt hvor grensen til slutt skal gå, dersom det ikke er greit for en far å kysse sin datter på munnen.

- Barn som får mye affeksjon av foreldrene sine får bedre selvtillit. Man får følelsen av å være elska. Det gjør noe med selvfølelsen. Hvor skal vi sette grensen til slutt? Skal vi ikke kunne klemme barna våre mer? Det følger ikke med en håndbok når man blir foreldre over hva som er rett og hva som er galt, men vi må passe oss slik at vi ikke går i den fella at vi ikke tør å gi ømhet, nærhet og affeksjon for våre barn. Dette er storm i et vannglass, sa Winther til KK i fjor.

Kiss for Daddy ❤️

Et innlegg delt av David Beckham (@davidbeckham)

David Beckham er UNICEF-ambassadør og engasjerer seg spesielt for barn og unges ve og vel. I en video UNICEF la ut på sin Youtube-kanal dagen før farsdagen, åpnet han opp om farsrollen.

- Jeg tror ingenting forbereder deg på at man går rundt og er bekymret konstant når man får barn. Fra det øyeblikket de blir født tenker man hele tiden på om de har det bra, og man går inn og sjekker etter dem 5-6 ganger i løpet av natten - og jeg gjør fremdeles det. Selv med 19-åringen min. En annen ting man tenker ekstra over når man får barn er hvor fort tiden går. I det ene øyeblikket holder du dem i armene for første gang på sykehuset, og i det neste øyeblikket kjører de bil.

LES OGSÅ: Slik hadde vi ALDRI forventet å se Victoria Beckham!

- Tiden vi som foreldre gir barna våre er det viktigste man kan gjøre

Han erkjenner at hans fire barn, Brooklyn (19), Romeo (15), Cruz (13) og Harper, er privilegierte som vokser opp i en familie med god økonomi og som har mulighet til å gjøre alt de vil, og gi dem alt de måtte ønske seg. Men når alt kommer til alt mener han at det er tiden foreldrene gir barna er det viktigste.

- I den store sammenhengen er det ikke det som betyr noe. Tiden med meg eller Victoria er det som er det viktigste. Det er noe jeg alltid gjentar: å være til stede med barnet ditt er den største gaven du kan gi dem. Når jeg ser tilbake er høydepunktet med barna mine helt klart da jeg tok hånd om dem da de var babyer. Å passe på dem om natten og å mate dem. Det spiller ingen rolle hvor trøtt og sliten du er, for når de smiler og er glade er det hele verdt det, sier han med et stort smil.

Selv om han og kona Victoria er et av verdens mektigste kjendispar, hevder han at de er som alle andre foreldre.

- Vi står opp med dem om morgenen, vi lager frokost til dem. Jeg følger datteren min til skolen to-tre ganger i uken. Ikke alle foreldre kan gjøre det, og det er en av de tøffeste tingene jeg ser i mitt arbeid for UNICEF, at ikke alle foreldre har mulighet til å gi barna en trygg oppvekst, rent vann eller mat på bordet hver dag. Hvis jeg kunne ha vært med og endre én ting er det nettopp det, at alle foreldre får mulighet til å gi barna sine en trygg og god oppvekst.

Se UNICEF-videoen under:

LES OGSÅ: Beckham-skandalene vi aldri glemmer!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer