Kate Winslet

Takket nei til Harry Potter-rolle

Kunne spilt rollen som var avgjørende for å ta livet av Voldemort!

KATE WINSLET: Den ettertraktede skuespilleren kunne hatt en rolle i Harry Potter. Foto: NTB
KATE WINSLET: Den ettertraktede skuespilleren kunne hatt en rolle i Harry Potter. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det er nå ni år siden den siste Harry Potter-filmen kom ut. Eventyret startet allerede da første bok kom ut i 1997, men det tok virkelig helt av da den første filmen, «Harry Potter and the Philosopher's Stone», ble sluppet i 2001.

Totalt kom det åtte filmer. I disse filmene ser vi en rekke kjente stjerner. Ikke bare hovedrolleinnehaverne Daniel Radcliffe (31), Emma Watson (30) og Rupert Grint (32), men også legender som Alan Rickman og Maggie Smith (85).

Det er også en del mindre roller i filmene, blant annet spøkelset Helena Ravenclaw. Denne karakteren er et spøkelse vi først møter i den åttende og siste filmen, men er likevel en svært riktig brikke i hele avslutningen. Harry Potter møter henne i kampen om å finne en av flere «malacrux-er» som til slutt skal ta livet av Voldemort.

Det ble til slutt Kelly Macdonald (44) som fikk rollen som Helena Ravenclaw, men det var faktisk selveste Kate Winslet (44) som ble tilbudt rollen først.

Eller, det var agenten til Winslet som fikk rollen presentert, men endte opp med å takke nei til den før skuespilleren fikk sett på den, ifølge ScreenRant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer