Kate Winslet

Takket nei til Harry Potter-rolle

Kunne spilt rollen som var avgjørende for å ta livet av Voldemort!

KATE WINSLET: Den ettertraktede skuespilleren kunne hatt en rolle i Harry Potter. Foto: NTB
KATE WINSLET: Den ettertraktede skuespilleren kunne hatt en rolle i Harry Potter. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det er nå ni år siden den siste Harry Potter-filmen kom ut. Eventyret startet allerede da første bok kom ut i 1997, men det tok virkelig helt av da den første filmen, «Harry Potter and the Philosopher's Stone», ble sluppet i 2001.

Totalt kom det åtte filmer. I disse filmene ser vi en rekke kjente stjerner. Ikke bare hovedrolleinnehaverne Daniel Radcliffe (31), Emma Watson (30) og Rupert Grint (32), men også legender som Alan Rickman og Maggie Smith (85).

Det er også en del mindre roller i filmene, blant annet spøkelset Helena Ravenclaw. Denne karakteren er et spøkelse vi først møter i den åttende og siste filmen, men er likevel en svært riktig brikke i hele avslutningen. Harry Potter møter henne i kampen om å finne en av flere «malacrux-er» som til slutt skal ta livet av Voldemort.

Det ble til slutt Kelly Macdonald (44) som fikk rollen som Helena Ravenclaw, men det var faktisk selveste Kate Winslet (44) som ble tilbudt rollen først.

Eller, det var agenten til Winslet som fikk rollen presentert, men endte opp med å takke nei til den før skuespilleren fikk sett på den, ifølge ScreenRant.

Insider legger også til at grunnen til dette skal ha vært at fordi hun «ikke ville gjøre som alle andre skuespillere i England».

6 roller Kate Winslet kunne hatt

Dette er ikke den første rollen Winslet har takket nei til. Man kan selvfølgelig ikke si ja til alle roller, det sier seg selv, men man kan jo lure på om det er noen av disse rollene Winslet angrer på at hun ikke kastet seg på.

Hun har blant annet takket nei til «Shakespeare in Love», «Anna and the King» og «X-Men».

POPULÆR: Kate Winslet er blant de mest ettertraktede skuespillerne i bransjen. Foto: NTB
POPULÆR: Kate Winslet er blant de mest ettertraktede skuespillerne i bransjen. Foto: NTB Vis mer

Hun har også blitt vurdert til flere kule roller, men ulike årsaker har gjort at det ikke ble noe av. Dette gjelder blant annet «Bridget Jones's Diary», «Charlie's Angels» og «The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe» - for å nevne noen.

Men det er jo ikke slik at Winslet er en ukjent skuespiller. Langt derifra! Hun er jo blant de beste vi har, og har vært å se i populære filmer som «Titanic», «Revolutionary Road», «The Dressmaker» og «Steve Jobs».

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer