Tamara Ecclestone:

Tamara ble ranet for svimlende 235 millioner - så kom nakenbildet

Kommer med overraskende detaljer fra tyveriet.

RANET: Tamara Ecclestone ble ranet for svimlende 235 millioner norske kroner. Foto: Ken McKay/ ITV/ REX/ NTB
RANET: Tamara Ecclestone ble ranet for svimlende 235 millioner norske kroner. Foto: Ken McKay/ ITV/ REX/ NTB Vis mer
Publisert

I desember 2019 ble det kjent politiet etterforsket et omfattende tyveri av svært verdifulle smykker fra hjemmet til modellen og sosietetskvinnen Tamara Ecclestone (38).

Tyveriet av den eksklusive smykkesamlingen fant sted i Ecclestones hjem nær Hyde Park i London, og hadde angivelig en verdi på svimlende 25 millioner britiske pund. Noe som tilsvarer om lag 235 millioner norske kroner.

Politiet satte raskt i gang etterforskningen av tyveriet, som blir regnet som det største i engelsk rettshistorie. De studerte nøye flere overvåkningsvideoer, som til slutt førte dem til tre mistenkte menn.

I den nye BBC-dokumentaren «Who Stole Tamara Ecclestone's Diamonds?», blir det nå avslørt hvordan politiet identifiserte innbruddstyvene. Det skriver blant andre Tatler.

Penisbilde løste saken

For selv om etterforskerne hadde bilder av de mistenkte, så hadde de ingen anelse om hvem de faktisk var. Til slutt fikk de imidlertid stor hjelp i saken - takket være et penisbilde.

En av mennene i gjengen, Jugoslav Jovanovic (24), hadde nemlig sendt et uoppfordret bilde til et vaktnummer på hotellet han bodde på mens han og to andre utførte innbruddet.

Da politiet avhørte det lokale hotellpersonalet og spurte om de hadde sett eller hørt noe mistenkelig i løpet av tida under tyveriet, viste en ansatt penisbildet og telefonnummeret hans, som hun hadde lagret som «Weirdo».

Politiet kunne da se passet til Jovanovic - som ble skannet i resepsjonen da han hadde sjekket inn - og spore opp ham og de to andre mennene, Alessandro Maltese (44) og Alessandro Donati (45), som var med på tyveriet.

Alle tre ble fengslet i 2021.

- De er ekle

I dokumentaren uttaler også Ecclestone seg om de tre innbruddstyvene som er blitt identifisert.

- De er ekle. Nå har jeg sett ansiktene deres, og det er på en måte litt hjemsøkende. Å vite at de personene har streifet rundt i huset ditt og forsynt seg av mine mest verdifulle eiendeler er bare en forferdelig følelse, forteller hun.

Ecclestone følger opp at den traumatiske hendelsen verken har vært lett for henne eller familien.

- Jeg føler at jeg ikke klarer å få disse ansiktene ut av tankene mine nå. Livene våre vil aldri bli de samme, fordi det er alltid en bekymring for den ene tingen jeg aldri pleide å bekymre meg for - å være trygg i dette huset.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer