Prinsesse Estelle:

- Tanken på å miste tid med Estelle gjør vondt

Kronprinsesseparet med rørende og personlige uttalelser om datteren Estelle.

PRINSESSE ESTELLE: Denne måneden har både kronprinsesse Victoria og prins Daniel åpnet opp om datteren Estelle. Dette bildet ble tatt i forbindelse med kronprinsessens 40-årsdag i sommer. Foto: NTB Scanpix
PRINSESSE ESTELLE: Denne måneden har både kronprinsesse Victoria og prins Daniel åpnet opp om datteren Estelle. Dette bildet ble tatt i forbindelse med kronprinsessens 40-årsdag i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kronprinsessefamilien i Sverige har over de siste årene knyttet sterke bånd med det svenske folket, og på meningsmålinger troner Kronprinsesse Victoria (40) øverst på listene over de mest populære svenskene. Da hun giftet seg med Daniel Westling (44) i 2010 skjøt populariteten i været, og etter hvert som prinsesse Estelle (5) og prins Oscar (1) har kommet til verden har familien vokst seg inn i de svenske - og resten av verdens - hjerter.

Mye av dette kan komme av åpenheten kronprinsessen og ektemannen prins Daniel har hatt om hverdagslivet i kongefamilien. De har snakket åpent om blant annet Daniels medfødte nyresykdom, som han i 2009 gjennomgikk en nyretransplantasjon for, mens kronprinsesse Victoria har vært åpen om spiseforstyrrelsen hun var rammet av på 90-tallet.

LES OGSÅ: Se hvem som var kronprins Haakons «plus one»!

- Alle vi som har barn vet hvor mye man rekker på seks år og hvor mye man går glipp av om man ikke får vært med

Ekteparet har også delt stort og smått om sine to barn, og er ikke redd for å snakke om dem for pressen og folket - eller dele bilder av dem på sosiale medier.

NÆRT FORHOLD: Prins Daniel har et varmt og nært forhold til datteren prinsesse Estelle. Dette bildet er fra Victorias 40-årsdag i sommer. Foto: NTB Scanpix
NÆRT FORHOLD: Prins Daniel har et varmt og nært forhold til datteren prinsesse Estelle. Dette bildet er fra Victorias 40-årsdag i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I slutten av oktober holdt prins Daniel en gripende tale under en tilstelning i regi av Generation Pep (GEN-PEP), som ligger under Kronprinsessparets stiftelse som paret tok initiativ til i forbindelse med bryllupet i 2010. Generation Pep, som prins Daniel etablerte i 2016, arbeider for å skape engasjement for å forbedre barn og unges helse.

- Alle vi som har barn vet hvor mye man rekker på seks år og hvor mye man går glipp av om man ikke får vært med. Vår lille datter Estelle der hjemme, hun fyller seks år i februar. Bare tanken på at man kan miste en måned eller ett år av hennes liv på grunn av dårlig helse gjør vondt! sa han og la til:

- Seks år, det er seks fødselsdager og det er 300 ganger med fredagshygge. Men fremfor alt er det mer enn 1500 helt vanlige grå hverdager, mandag til fredag, med middagslaging og fritidsaktiviteter. Og når man rammes av dårlig helse, som jeg personlig har erfaring med, da er det ofte akkurat de der hverdagene med familie og venner som man setter aller mest pris på. Hver dag regnes, sa prinsen ydmykt ifølge Svenskdam.

LES OGSÅ: Kronprins Haakon til KK: - Jeg har følt meg utenfor i oppveksten

- Estelle, det er en skarp jente, det!

10 dager før den sterke talen fra prins Daniel åpnet kronprinsesse Victoria et marinepedagogisk senter i Malmø, og her avslørte hun at eldstedatteren Estelle er svært nysgjerrig og lærevillig.

- Estelle, det er en skarp jente, det! Datteren min er interessert i alt som har med natur og miljø å gjøre, sa kronprinsessen engasjert ifølge Svenskdam.

Det er kanskje ikke så rart at den snart seks år gamle prinsessen har engasjert seg for natur og miljø - både mamma kronprinsesse Victoria og gudfar kronprins Haakon (44) har alltid vært opptatt av miljøspørsmål og naturen har vært en viktig del av deres barndom. Disse verdiene har de nå valgt å overføre til sine barn.

SØTE SØSKEN: Prins Oscar og prinsesse Estelle fotografert på svenska flaggans dag 6. juni 2017. Foto: Erika Gerdemark // Kungahuset.se
SØTE SØSKEN: Prins Oscar og prinsesse Estelle fotografert på svenska flaggans dag 6. juni 2017. Foto: Erika Gerdemark // Kungahuset.se Vis mer

LES OGSÅ: Dronning Elizabeth nektet lillesøsteren å få sitt livs kjærlighet

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer