Anne-Kat Hærland:

Tatt med pistol

Byr på skandaler fra eget liv i ny podcast.

90-TALLET: Anne-Kat. Hærland tar et dypdykk i 90-tallet i sin nye podkast. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
90-TALLET: Anne-Kat. Hærland tar et dypdykk i 90-tallet i sin nye podkast. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Den folkekjære TV-profilen Anne-Kat Hærland (50) mimrer tilbake til 90-tallet og byr på personlige skandaler i sin nye podkast «Anne-Kat om 90-tallet». Den leder hun sammen med Jonas Jørstad (50), redaktør for kjendisdesken til Se og Hør og Dagbladet.

Hærland har i tidligere episoder åpnet seg om da hun stjal foreldrenes bil og «vraket» leiligheten.

I episoden hvor duoen tar for seg året 1992, avslører TV-profilen at hun har blitt arrestert to ganger i nevnte år, blant annet en gang med et våpen.

Fikk politiet på døra

I 1992 flyttet Hærland inn i et kollektiv på Majorstuen i Oslo, der det ofte ble holdt en del fester.

En kveld skulle gjengen på konsert. På vei ut døren, forteller Hærland at det «ramler inn både politimenn og narkohunder». Kollektivet blir stilt mot veggen og får påsatt håndjern.

- Jeg vet jo da at jeg har 1,2 gram hasj i lomma, og jeg var den siste som måtte vrenge lommene og da har de tatt med de andre ned og ut på gata i hver sin politibil ned til Grønland.

Samtidig som TV-profilen får lommene tømt av politiet, ransakes soverommene.

Fant pistol

Operasjonslederen kommer kort tid etter ut av Hærlands soverom med en pistol i hånden og spør henne om hva det er, kan hun fortelle i podkasten.

- Du er tjue år, du er helt uredd, så jeg sier «det er en pistol». Så ville han at jeg skulle si hvor jeg hadde fått den fra, og jeg nekter på det. Så sier: «Beklager, jeg kan ikke fortelle hvor den pistolen kommer fra, men jeg kan bare fortelle deg at den skulle ikke brukes til noe kriminelt og utover det kan jeg ikke si noe mer».

I podkasten forklarer Hærland at hun tidligere hadde fjernet våpenet fra en person hun vurderte som for ustabil til å ha en pistol.

- Denne personen hadde akkurat begynt å gå til behandling, og det ville ikke ført verden noe videre hvis han i tillegg skulle få bråk med politiet.

Enden på visa ble et forelegg for ulovlig våpenbestittelse, og Hærland ble med det et par tusen fattigere.

Vi har vært i kontakt med Anne-Kat. Hærland som sier hun ikke har noe å utdype utover det som fremkommer i podkasten.

Dette var imidlertid ikke den eneste gangen TV-stjerna havnet på kanten med loven. I 2003 ble Hærland dømt til 30 dagers ubetinget fengsel og 90 000 kroner i bot etter at hun kjørte med promille og krasjet to biler.

Aller Media Social Club eies av Aller Media, samme selskap som eier Se og Hør og Dagbladet. Jonas Jørstad jobber vanligvis som redaktør for Aller Medias kjendisredaksjon.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer