Tenk hvis «Friends» hadde fått denne tragiske avslutningen?

Vi priser oss lykkelige for at seriens skapere ikke valgte denne slutten...

GJENGEN: Disse seks skuespillerne ble stjerner over natten etter at de kapret hovedrollene i «Friends» – eller «Venner for livet» som serien het på norsk. FOTO: NBC
GJENGEN: Disse seks skuespillerne ble stjerner over natten etter at de kapret hovedrollene i «Friends» – eller «Venner for livet» som serien het på norsk. FOTO: NBC Vis mer
Publisert

Forrige måned var det 15 år siden den siste «Friends»-episoden rullet over skjermen. (Klar for å føle deg enda eldre? Det er 25 år siden serien hadde premiere!)

Det var en tung avskjed for millioner av trofaste seere, men heldigvis har vi kunnet ta med oss den New York-baserte vennegjengen videre gjennom hyppige TV-repriser og – vår beste venn – Netflix.

Ekte fans vet selvfølgelig hvordan det hele endte, men en kjapp oppsummering skader vel ikke?

Vi forlot altså gjengen da de fleste skulle til å starte et nytt kapittel i livet; Monica og Chandler ble foreldre til tvillinger, Pheobe var nygift, og Ross og Rachel ble endelig sammen igjen.

Pssst: Slik ser sistnevnte «Friends»-par sitt barn, hjerteknuseren Emma Geller-Green, ut i dag.

LES OGSÅ: 10 ting du kanskje ikke visste om «Friends»

SLUTTEN: Slik så det ut da stjernene spilte inn den aller siste scenen vi fikk se i «Friends». FOTO: NBC
SLUTTEN: Slik så det ut da stjernene spilte inn den aller siste scenen vi fikk se i «Friends». FOTO: NBC Vis mer

Joey fortsatte på sin side livet som ungkar i spin-off-serien «Joey» (som forøvrig ble møtt med dårlige anmeldelser over hele linja).

Vi har allerede tatt farvel med Central Perk, unagi og «Smelly Cat» – men hva hvis serien hadde fått en helt annen avslutning enn den som ble vist på TV i 2004?

Det har i lang tid florert alternative avslutninger laget av fans, men én av dem har fått ekstra mye oppmerksomhet.

Det var i 2015 Twitter-brukeren Gareth Stranks la frem sin briljante – men nitriste – teori. Nå har den nok en gang blitt blåst liv i og florerer på sosiale medier:

«Jeg hadde avsluttet serien med å avsløre at det hele var en fantasi kokt opp av en metamfetamin-avhengig, hjemløs Pheobe mens hun stirret inn gjennom vinduet på Central Perk. Alle merkelige påfunn, hver episode hun fikk alt til å handle om henne, alle gangene det ble gjort klart og tydelig at hun var en outsider... Alt gir mening.

Alle de ti sesongene var rett og slett en feberfantasi, hvor hun projiserte seg selv inn i livene til de andre fem. Alt hun noensinne ville ha var... «Friends» (venner, jour. anm.). Den siste scenen ville vist Pheobe som forlater Central Perk, og at Ross, Rachel, Joey og Monica-karakterene kommer med en kommentar om «den gale dama som alltid stirrer på oss». De har alle andre navn og personligheter enn vi kjenner dem ved.

FORTSATT HJEMLØS: I Gareth Stranks' Friends-teori, kom aldri Pheobe Buffay seg vekk fra gata. FOTO: NBC
FORTSATT HJEMLØS: I Gareth Stranks' Friends-teori, kom aldri Pheobe Buffay seg vekk fra gata. FOTO: NBC Vis mer

Pheobe går forbi en møbelbutikk og ser refleksjonen sin i et speil plassert i vinduet. Navnet på butikken? Ursula.

Omsider er hun tilbake i parken hvor hun sover foran en fontene. En ødelagt lampe står ved siden av benken hennes. Det begynner å regne. Bakfra ser vi henne slå opp seks møkkete, men fargesprakende paraplyer. Skjermen går i svart.»


Passe hjerteskjærende, ikke sant?

Det skal nevnes at en av serieskaperne, Marta Kauffman, gikk ut mot teorien i 2017 og kalte den «forferdelig».

– Det er forferdelig. Det er helt vilt! Wow. Jeg tror noen trenger å få seg et liv. Noen trenger å få seg et liv, det er alt jeg har å si, sa Kauffman den gang.

Med andre ord var nok aldri denne teorien et reelt alternativ for skaperne, men vi må innrømme at den gjorde inntrykk likevel...

Har du forresten fått med deg at Jennifer Aniston, hele verdens Rachel Green, er åpen for å lage nye «Friends»-episoder? Les mer om dét her!

SERIESKAPER: Sammen med David Crane skapte Marta Kauffman en av verdens mest sette serier. I nesten 10 år jobbet hun med TV-serien «Friends». FOTO: Scanpix
SERIESKAPER: Sammen med David Crane skapte Marta Kauffman en av verdens mest sette serier. I nesten 10 år jobbet hun med TV-serien «Friends». FOTO: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer