Maria Stavang og Erik Sæter:

- Tente en gnist i meg

En episode av NRK-programmet «Norske beefer» får komiker til å se rødt.

RASER: Maria Stavang reagerer på Eriks Sæters uttalelser i NRK-serie. Foto: Morten Eik / Se og Hør, Andreas Fadum / Se og Hør
RASER: Maria Stavang reagerer på Eriks Sæters uttalelser i NRK-serie. Foto: Morten Eik / Se og Hør, Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Realityprofil Erik Sæter (25) var nylig med i «Norske beefer» på NRK, hvor han møtte kroppsaktivist og influenser Camilla Lorentzen (32). Der ble fedme og kroppspositivisme diskutert.

Komiker Maria Stavang (27) er tilsynelatende ikke spesielt imponert over Sæters meninger. I historiefunksjonen på Instagram reagerer hun på realityprofilens uttalelser.

- Ironisk

27-åringen mener blant annet at det er ironisk at realityprofilen stiller opp i programmet med ProPud-genser (proteinpudding red.anm.). Hun mener proteinpudding er ultraprosessert mat og at det bidrar til «dårligere tarmfunksjon» og «elendig helse».

Videre poengterer komikeren at overvekt handler om mer enn å ha lyst til å gå ned i vekt, blant annet om gener, mat, søvn og stress.

Stavang mener også at det handler om hvordan mat blir markedsført og hva slags informasjon man får.

- Det som er typisk i Norge hvis man skal gå ned i vekt er at man blir fortalt sånn «bare spis mindre og tren masse», men man blir ikke fortalt hva man skal spise. Det man blir fortalt er at man skal spise ultraprosessert mat, som ProPud, og trene hardt - og det er derfor det er ironisk at han sitter i en ProPud-genser. Er det dette man vil få ut? På ekte liksom?, sier 27-åringen i videoen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer