The Bold Type:

«The Bold Type» bruker musikken til fire norske kvinnelige artister: - Kan ha stor betydning

Amerikansk suksess-serie har tydeligvis sansen for både Dagny, Sigrid, Astrid S og Aurora.

THE BOLD TYPE: Jenteserien «The Bold Type» handler om livet til tre unge jenter midt i kjernen av New York. FOTO: NRK
THE BOLD TYPE: Jenteserien «The Bold Type» handler om livet til tre unge jenter midt i kjernen av New York. FOTO: NRK Vis mer
Publisert

Kjærlighet, karriere, vennskap, dating og fine antrekk er stikkordene for den amerikanske feelgood-serien «The Bold Type» som går på NRK. Serien handler om livet til tre unge jenter i 20-årene, som alle jobber under redaktør Jacqueline og motemagasinet Scarlet Magazine.

Serien har gjort stor suksess i USA, og nå har også sesong 2 endelig funnet veien til Norge. Jippi! Vi i KK-redaksjonen er nemlig heeelt frelst!

Vi kan vel også innrømme at vi lett kunne ha byttet ut livet vårt med både Suttons, Janes og Kats hektiske og innholdsrike hverdag midt i kjernen av verdens hovedstad - New York.

En annen ting vi har bitt oss merke i er musikken de bruker idet de tar oss med på alt fra sladring i omkledningsrommet til drinker ved bardisken og filmkvelder i jentekollektivet. Blant episodene som ligger ute har vi notert oss at både Astrid S, Sigrid, Aurora og Dagny har fått pryde serien med sine fantastiske stemmer og fengende låter. Altså - FIRE norske kvinnelige artister i en amerikansk gigaserie? Rått, tenker vi!

LES OGSÅ: Dagny: - Jeg har alltid hatt tanker som forteller meg at i morgen er det slutt

FAVORITTER: Venninnegjengen Kat Edison (spilt av Aisha Dee), Sutton Brady (spilt av Meghann Fahy) og og Jane (spilt av Katie Stevens) har blitt tre av våre absolutte favorittjenter etter sine fantastiske roller i «The Bold Type». FOTO: NRK
FAVORITTER: Venninnegjengen Kat Edison (spilt av Aisha Dee), Sutton Brady (spilt av Meghann Fahy) og og Jane (spilt av Katie Stevens) har blitt tre av våre absolutte favorittjenter etter sine fantastiske roller i «The Bold Type». FOTO: NRK Vis mer

Over 20 millioner visninger

Serien sendes hos Freeform i USA, og ifølge en pressemelding fra selskapet har sesong 1 av «The Bold Type» generert over 20 millioner visninger totalt på alle digitale plattformer. På NRK har sesong 1 hatt omtrent 750 000 seere totalt (lineær og streaming), mens sesong 2 så langt har omtrent 80 000 seere.

KK tok kontakt med musikkansvarlig for serien, Rob Lowry, som kan fortelle at han synes det kommer veldig mye god musikk fra Norge.

- Jeg liker all slags musikk, men sangene fra akkurat disse jentene er gjerne litt mørkere, dypere og mer intime enn andre artister. Det gjelder kanskje ikke alle sangene de har, men det er noe med musikken deres som jeg har blitt tiltrukket av og som jeg føler passer veldig bra til tv-serien, sier Lowry.

- Hvorfor tror du musikken til Dagny, Astrid S, Aurora og Sigrid passer så godt til The Bold Type?

- Jeg tror det er en sammensatt faktor i disse låtene som er både kul, kraftfull og litt «badass». Jeg tror alle kan relatere seg til fortellingsaspektet i denne musikken.

Og det er tydelig at Lowry har gjort noe riktig ved sine musikkvalg, tilbakemeldingene han har fått fra seere er nemlig utelukkende positivt.

- Det er så fantastisk givende å få være en del av noe som går så bra, sier han til KK.

LES OGSÅ: Her er seriene for deg som elsker mote!

Kan ha effekt

Musikkekspert og anmelder Sandeep Singh sier at bruken av musikk i populære serier kan ha mye å si for hvor bra låtene gjør det. Her er blant annet storfavoritten «Skam» et godt eksempel.

Jeg tipper det er flere enn meg som brått får litt «Skam»-assosiasjoner av låter som «Dick in the air», «5 fine frøkner» og « O'Helga natt»?

- Flere av låtene som ble brukt i «Skam» ble superpopulære etter at episodene ble lagt ut. Hvor stor betydning musikk i serier har generelt avhenger selvfølgelig også av hva slags scener de brukes i. Blir de brukt i bakgrunnen av noe som har stor betydning for handlingen, i det følelsesmessige klimakset, vil utfallet bli bedre enn om det brukes i bakgrunnen av en tilfeldig dialog, sier han til KK.

Kan ha effekt

- Hva tenker du om at en amerikansk stor serie benytter seg såpass mye av norsk musikk?

- Det er selvfølgelig gøy å se hvor opptatt musikkstyreren til denne serien er på norsk musikk. Den personen er tydelig bevisst på at omtrent alle låtene er av kvinnelige vokalister, og noen av de aller beste artistene er jo fra Skandinavia, så det er vel egentlig ikke så rart? ler Singh.

Han tror uansett at det vil ha litt effekt på populariteten til de norske artistene, og mener de treffer målgruppen godt.

- Det er en bragd i seg selv å bli spilt i en sånn serie. I musikkverden er det noe av det som genererer mest penger, så det å få plassert en låt på tv eller i en film er veldig bra. Enkelte artister baserer hele karrieren sin på det.

LES OGSÅ: Kjære Medie-Norge. Kjære VG og Dagbladet. Jeg har noen spørsmål til dere angående våre spellekvinner og spellemenn

Unike styrker

Norsk musikk har vært veldig i vinden de siste 4-5 årene. Ifølge Singh er norske låtskrivere utrolig dyktige på melodier, og synes det er bra at den internasjonale bransjen endelig har fått øynene åpne for det.

- Dessuten har norske artister fått mye mer selvtillit nå. Jeg tror det har vært viktig for kvinnelige artister å se at andre kvinner lykkes, og her er det gøy å se at både Astrid S, Sigrid og Dagny har alle sine unike styrker. Dagny har et veldig internasjonalt og stabilt pophåndtverk, Sigrid har en rå vokal og er et fyrverkeri på scenen, mens Astrid S er helt på toppen i sosiale medier-gamet. Hun har knekt koden på Instagram, og er i tillegg en veldig dyktig artist, sier Singh.

Han mener også at musikkbransjen har blitt flinkere til å plassere artistene sine.

- Artister må veiledes for at man ikke blir for like hverandre. Det er derfor kult at de norske kvinnelige klarer å representere såpass forskjellige sider, men likevel gjøre det så bra alle sammen.

KK har ikke lykkes i å få en kommentar fra artistene selv.

LES OGSÅ: «Du må vite hvem Sigrid er»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer