«The Shining»:

«The Shining»-tvillingene er nesten ikke til å kjenne igjen

Det har gått hele 42 år siden filmen rullet over skjermene for første gang.

FILMSUKSESS: Tvillingene Lisa og Louise Burns ble kjent over natta da de spilte i skrekkfilmen «The Shining» i 1980. Foto: Warner Bros / Hawk Films / Kobal / REX / NTB
FILMSUKSESS: Tvillingene Lisa og Louise Burns ble kjent over natta da de spilte i skrekkfilmen «The Shining» i 1980. Foto: Warner Bros / Hawk Films / Kobal / REX / NTB Vis mer
Publisert

Tvillingene Lisa og Louise Burns (54) ble raskt en snakkis da de bare 12 år gammel var med i filmklassikeren «The Shining», eller «Ondskapens hotell» som det heter på norsk.

Fra før av hadde de bare hatt roller i TV-serien «Kids» da regissør Stanley Kubrick ga dem rollene i skrekkfilmen. Den ble raskt en favoritt verden rundt da den kom ut i 1980 med ingen ringere enn Jack Nicholson i hovedrollen (85).

Tidligere har tvillingene uttalt at de aldri var redde under innspillingen, selv om de sørget for både redsel og gåsehud blant seere. Det vi trolig husker aller best er den ikoniske scenen hvor de står hånd i hånd i hotellkorridoren og sier «Kom og lek med oss, Danny».

Nå har det gått hele 42 år siden filmen rullet over skjermene for første gang, og Burns-søstrene har aldri jobbet som skuespillere siden.

Etter den enorme filmsuksessen forsvant tvillingene ut av rampelyset og har siden den gang levd helt vanlige liv. I dag har de blitt 54 år og er nærmest ugjenkjennelige.

I 2019 fortalte tvillingene overfor magasinet Cosmopolitan at de på den tida var naturlige talenter når det gjaldt å skremme folk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer