«The Shining»:

«The Shining»-tvillingene er nesten ikke til å kjenne igjen

Det har gått hele 42 år siden filmen rullet over skjermene for første gang.

FILMSUKSESS: Tvillingene Lisa og Louise Burns ble kjent over natta da de spilte i skrekkfilmen «The Shining» i 1980. Foto: Warner Bros / Hawk Films / Kobal / REX / NTB
FILMSUKSESS: Tvillingene Lisa og Louise Burns ble kjent over natta da de spilte i skrekkfilmen «The Shining» i 1980. Foto: Warner Bros / Hawk Films / Kobal / REX / NTB Vis mer
Publisert

Tvillingene Lisa og Louise Burns (54) ble raskt en snakkis da de bare 12 år gammel var med i filmklassikeren «The Shining», eller «Ondskapens hotell» som det heter på norsk.

Fra før av hadde de bare hatt roller i TV-serien «Kids» da regissør Stanley Kubrick ga dem rollene i skrekkfilmen. Den ble raskt en favoritt verden rundt da den kom ut i 1980 med ingen ringere enn Jack Nicholson i hovedrollen (85).

Tidligere har tvillingene uttalt at de aldri var redde under innspillingen, selv om de sørget for både redsel og gåsehud blant seere. Det vi trolig husker aller best er den ikoniske scenen hvor de står hånd i hånd i hotellkorridoren og sier «Kom og lek med oss, Danny».

Nå har det gått hele 42 år siden filmen rullet over skjermene for første gang, og Burns-søstrene har aldri jobbet som skuespillere siden.

Etter den enorme filmsuksessen forsvant tvillingene ut av rampelyset og har siden den gang levd helt vanlige liv. I dag har de blitt 54 år og er nærmest ugjenkjennelige.

UGJENKJENNELIG: Tvillingene Lisa og Louise er i dag bortimot helt ugjenkjennelige. Foto: Derek Storm / Splash News / NTB
UGJENKJENNELIG: Tvillingene Lisa og Louise er i dag bortimot helt ugjenkjennelige. Foto: Derek Storm / Splash News / NTB Vis mer

I 2019 fortalte tvillingene overfor magasinet Cosmopolitan at de på den tida var naturlige talenter når det gjaldt å skremme folk.

- Vi er rett og slett skumle. Men vi øvde på timingen og å si ting sammenhengende på en tom og uttrykksløs måte flere ganger, sa de den gang, ifølge The Sun.

Til tross for at «The Shining» ble kåret til en av tidenes skumleste filmer, var Burns-søstrene aldri redde under innspillingen, forteller de videre til magasinet.

- Vi så folk i skummel sminke, men det føltes alltid mer som om vi var på en forseggjort fancy fest. Det var bare ikke så skummelt, uttalte de to for noen år tilbake, ifølge The Sun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer