Meghan fødsel:

Tilbakeblikk: Se de varme stundene mellom prinsesse Diana og sønnene

Mens vi venter på kongelig fødsel skrur vi tiden tilbake til det glade 80-tall. Se den søte videoen i toppen!

Publisert

Om få strakser får den britiske kongefamilien et nytt familiemedlem, når hertuginne Meghan (37) føder sitt første barn. Terminen er offisielt satt til månedsskifte april/mai, men mange spekulerer i om den lille kommer før vi når mai-måned ettersom Meghans mamma Doria Ragland (62) allerede er på plass i England.

Noen har faktisk også spekulert i om den lille allerede er blitt født. Hertuginne Meghan og ektemannen prins Harry sa i en offisiell pressemelding, formidlet av Buckingham Palace i midten av april, at de ønsker å holde detaljene rundt fødselsplanen hemmelig, og at de ikke kommer til å vise frem babyen rett etter fødselen - slik hertuginne Kate (37) og avdøde prinsesse Diana i sin tid gjorde.

Når mor og barn har kommet til hektene igjen får vi derimot det første glimtet av den nyfødte prinsen eller prinsessen - og mest sannsynlig kommer de nybakte foreldrene og den lille krabaten til å stille opp på en fotoseanse ved Windsor Slott - der prins Harry og hertuginne Meghan giftet seg i mai 2018.

Men frem til da får vi altså smøre oss med tålmodighet, og for å korte ned ventetiden har vi tatt noen tilbakeblikk på barndommen til både prins Harry og hertuginne Meghan.

Prins Harry og storebroren prins William (36) utviklet et svært nært forhold til sin mor, prinsesse Diana, og hun var opptatt av å gi sine to sønner en så normal oppvekst som mulig - til tross for at de på den tiden var nummer to og tre i arverekken til den britiske tronen, etter brødrenes far prins Charles (70).

William er naturlig nok nummer to den dag i dag, mens Harry har rykket ned til sjetteplass, etter at William og Kate ble foreldre til George (5), Charlotte (3) og Louis (1) - som er tredje, fjerde og femte i arverekken til den britiske tronen.

- Jeg ønsker at guttene mine skal ha en forståelse for andre menneskers følelser

I tillegg til å ta med prinsene på kongelige tilstelninger i inn- og utland, sørget også prinsesse Diana for at de to brødrene ble opplært i utvise nestekjærlighet og medmenneskelighet. På sine mange reiser i krigsherjede land og i sitt arbeid med å sette HIV/AIDS-spørsmålene på dagsorden, samlet hun verdifull kunnskap som hun videreførte til sine to sønner.

ANKERPUNKT I LIVET: For prins William (t.v.) og prins Harry var det naturlig nok en vond erfaring å oppleve å miste sin mor da de var henholdsvis 15 og 12 år gamle. Her er brødrene fotografert med moren, prinsesse Diana, i Østerrike i mars 1994. FOTO: NTB Scanpix
ANKERPUNKT I LIVET: For prins William (t.v.) og prins Harry var det naturlig nok en vond erfaring å oppleve å miste sin mor da de var henholdsvis 15 og 12 år gamle. Her er brødrene fotografert med moren, prinsesse Diana, i Østerrike i mars 1994. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg ønsker at guttene mine skal ha en forståelse for andre menneskers følelser, deres usikkerhet, angst, samt deres håp og drømmer, sa prinsesse Diana i et intervju med BBC i 1995, ifølge Public Broadcasting Service.

I podkasten Mad Wold, publisert 16. april 2017, har prins Harry åpnet opp om tapet av sin mor. Han var bare 12 år da hun døde i en bilulykke i Paris i august 1997.

- Jeg kan med trygt slå fast at å miste min mor da jeg var 12 år, og derfor ha stengt ute alle følelsene mine over de siste 20 årene, har hatt alvorlige innvirkninger på både mitt privatliv og mitt arbeide, sier han til programleder Bryony Gordon i den 30 minutter lange podkast-episoden.

- Vi snakker om Granny Diana hele tiden

Han erkjenner at han i tenåringsperioden var tett på et sammenbrudd etter å ha stengte alle følelsene omkring morens død ute.

- Jeg har mest sannsynlig vært i nærheten av fullstendig sammenbrudd flere ganger, når sorger og løgner og misforståelser og alt mulig har kommet mot meg fra hvert eneste hold.

Prins William, som var 15 år da moren ble drept, har tidligere fortalt i den britiske ITV-dokumentaren Diana, Our Mother: Her Life and Legacy at han prøver å snakke så mye som mulig om sin avdøde mor til barna, slik at de også får et forhold til henne.

- Vi snakker om Granny Diana hele tiden. Vi har bilder av henne overalt i huset. Det er vanskelig fordi Cathrine jo selvfølgelig ikke kjente henne, så hun kan på en måte ikke supplere med spesifikke detaljer. Så det jeg vanligvis gjør er, når jeg legger dem om kvelden, så snakker vi om henne og så forklarer jeg at det er - var - to bestemødre i livene deres. Det er viktig for meg at de vet hvem hun var og at hun eksisterte, sa prins William i dokumentaren fra 2017, ifølge UsMagazine.

Se videosnutt av prinsesse Diana på norgesbesøk i februar 1984. Her var hun to måneder på vei med prins Harry i magen:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer