Prinsesse Ingrid Alexandra:

Tildelt hemmelig gave

Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en helt spesiell gave til 18-årsdagen.

JUBILANT: Tidligere denne uka feiret kongehuset deres kommende tronearving. Foto: Lise Åserud / NTB
JUBILANT: Tidligere denne uka feiret kongehuset deres kommende tronearving. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

21. januar i år fylte prinsesse Ingrid Alexandra 18 år og ble dermed myndig. På grunn av pandemien ble imidlertid den storslåtte feiringen utsatt til denne uken.

Torsdag var det duket for festarrangement på Deichman Bjørvika i Oslo, og fredag kveld samlet den norske kongefamilien seg, samt flere av Europas kongelige, til en eksklusiv gallamiddag på slottet.

Blant disse var også medlemmer av den danske kongefamilien. Jubilantens fadder kronprins Frederik (54) og hans kone kronprinsesse Mary (50) representerte kongehuset under gallamiddagen.

De kom heller ikke tomhendt til den kongelige feiringen.

RØRT: Det ble et følelsesladet øyeblikk da kronprinsesse Mette-Marit gratulerte prinsesse Ingrid Alexandra med dagen. Video: NRK. Vis mer

- Privat seremoni

Den danske kongehuset røper nemlig på sin Instagram at den kommende tronearvingen mottok en hemmelig gave under en privat seremoni.

«Under en privat seremoni overrakte Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen i går på vegne av Hennes Majestet Dronningen Elefantordenen til Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra av Norge, som er nummer to i den norske arverekken etter sin far», skriver kongehuset innledningsvis.

Om man ser nøye etter på siden av elefantemblemet så kan man se et monogram av dronning Margretes navn.

«Elefantordenen er den eldste og fornemste danske ridderorden og har røtter helt tilbake til 1400-tallet. Ordenen gis hovedsakelig til kongelige og statsoverhoder», står det videre under bildet av den utsmykkede elefant.

PROBLEMATISK: Politisk kommentator i Dagbladet, Sondre Hansmark, forklarer hvorfor han mener at feiringen av prinsesse Ingrid Alexandra sin 18-årsdag er problematisk. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Hemmelig hyllest

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller at elefantordenen ikke er den eneste ordenen som prinsessen fikk tildelt i 18-årsgave.

- Fadder Frederiks hemmelige hyllest, der altså! På vegne av sin mor dronning Margrethe overrakte den danske kronprinsen Elefantordenen til prinsesse Ingrid Alexandra i anledning 18-årsdagen hennes.

- De kongelige får først ordener etter fylte 18, og prinsessen fikk også Storkors av St Olavsordenen av sin bestefar Kongen på selve 18-årsdagen, og denne brukte hun første gang på gallamiddagen på fredag, legger hun til.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer