Tinashe Williamson

Tinashe Williamson: - Jeg ble mobbet

Da Tinashe var liten sa noen gutter at hun ikke skulle feire 17. mai, at den dagen ikke var for henne. I år feirer hun 17. mai i drakten fra Zimbabwe.

TINASHE WILLIAMSON: Hun har ikke alltid gledet seg til 17. mai, det gjør hun nå og i år skal hun bruke denne drakten fra shonafolket i Zimbabwe. Foto: Astrid Waller
TINASHE WILLIAMSON: Hun har ikke alltid gledet seg til 17. mai, det gjør hun nå og i år skal hun bruke denne drakten fra shonafolket i Zimbabwe. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Drakten er fra Zimbabwe, og jeg fikk den av mamma for fire år siden. Den er veldig spesiell for meg fordi den minner meg om mine røtter på morssiden, sier Tinashe Williamson. 

Tinashe er gift med komiker Odd Magnus Williamson. Hun ble født i Egypt, med foreldre fra Zimbabwe, og som toåring flyttet hun med familien til Grünerløkka og videre til Vormsund.«Hvor kommer du fra – egentlig?» Tinashe var lei av spørsmålet, og på Instagram la hun nylig ut bilde av seg selv og datteren India (5), iført hver sin av morens drakter. Skrev hvor heldig hun føler seg, som er fra både Norge og Zimbabwe.  

– Jeg fikk masse tilbakemeldinger fra folk som kjente seg igjen. Det er så rart, du har ingen annen referanse enn at du er norsk, og likevel forventer andre at du skal føle deg som noe annet. 

LES OGSÅ: Sjekk disse bunadsbildene av Anne Rimmen og Else Kåss Furuseth!

Et mørkhudet barn på et lite tettsted på 80-tallet. Tinashe husker en tøff tid.

– Å vokse opp på Vormsund var vanskelig. Jeg ble mobbet og gjorde alt for ikke å skille meg ut. Jeg kalte meg Tina i stedet for Tinashe, og rettet ut håret. Det var ikke noen god tid for meg. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer