Sommerhytta:

Tok grep - solgt i rekordfart

Da utbygger tok grep, ble TV-hytta solgt i rekordfart.

VANT INGEN HYTTE: Christine og Adrian, Jone og Anna, samt Trine og Trude måtte forlate Mjøsli uten en hyttenøkkel i hånda. Foto: TV 2
VANT INGEN HYTTE: Christine og Adrian, Jone og Anna, samt Trine og Trude måtte forlate Mjøsli uten en hyttenøkkel i hånda. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visningsbonanza og timevis med TV-tid til tross: Budene uteble på de tre hyttene kjent fra TV 2-programmet «Sommerhytta».

Som Børsen kunne fortelle for et par uker siden bestemte daglig leder ved Mjøsli Hytter og Naturpark, Trond Tvinnereim, seg for å ta grep for å få fortgang i salgene.

For det var en hake ved de tre hyttene - overetasjen var ikke ferdigstilt. Derfor bestemte Mjøsli hytter seg for å investere 250 000 kroner i det arbeidet.

- Det vi gjør nå, er å innrede andreetasje på alle tre hyttene, og gjør dem helt klar til bruk. Det gjør vi uten å øke prisen. At hyttene ikke var hundre prosent komplett, kan ha ført til et treigere salg, forklarte Tvinnereim.

Hytte solgt

Mye tyder på at han hadde rett, for nå er den første av hyttene, hytta til Jone og Anne solgt. Hytta lå ute til 4,1 millioner kroner, noe som også ble den endelige salgssummen.

- Hvor viktig var det at dere sa dere skulle ferdigstille?

- Det har nok vært en viktig faktor. Det tror jeg, sier Tvinnereim til Børsen.

- Er du tilfreds med salget?

- Ja, det er jeg. Det er veldig hyggelig at det kommer noen og skal bo i hytta til Anna og Jone.

Nyheten om at de skulle ferdigstille hytta til nye eiere kom altså så sent som for to uker siden, så foreløpig har de ikke rukket å gjøre noe.

- Vi har bare generelt sagt at vi skal ferdigstille andreetasjen. Det blir gjort på en fin måte. Det blir et halvt bad, altså toalett og vask, i tillegg til to soverom og stue.

Slo til

Den ferske hytteeieren er Sindre Hakstad, som til daglig bor i Oslo. Han fulgte med på TV 2-programmet da det gikk på skjermen, men det var ikke i hans tanker at han skulle kjøpe en av hyttene den gangen.

- Nei, det tenkte jeg ikke på. Det var ren underholdning, forteller Hakstad til Børsen.

Han bet seg likevel merke i området, som han fikk et svært godt inntrykk av fra TV-bildene.

I løpet av de siste månedene vokste også lysten på å kjøpe seg en hytte for Hakstad. Siden han har en del kjente i Ringsaker- og Gjøvik-området, kikket han på hytter i det området.

- På søndag dro jeg opp for å se på området. Jeg hadde ikke avtalt visning, men det var åpent, og Tormod var der, ser Hakstad, og fortsetter:

- Jeg bestemte meg der og da.

At han dro til området for å kikke var ikke tilfeldig.

- Jeg var nysgjerrig på å se området, og jeg falt helt for området. Hytta har også en helt fantastisk utsikt, sier Hakstad.

Han bekrefter også Tormod Tvinnereims antakelse om at ferdigstillelsen av 2. etasje fungerte etter hensikten.

- Det var utslagsgivende. Da ble det en fornuftig pris på den. At de bestemte seg for å inkludere ferdigstillelse av 2. etasje gjør at det er et reelt prisavslag, sier Hakstad.

To hytter igjen

Dermed tok det drøye to måneder å få solgt den første av tre hyttene.

Med den solgt er det fremdeles altså to «sommerhytter» igjen til dem som har lyst til å kjøpe en hytte med utsikt over Mjøsa.

De to hyttene er:

  • Hytta til Trine og Trude: Prisantydning på 3,85 millioner kroner.
  • Hytta til Christine og Adrian: Prisantydning på 3,50 millioner kroner.

Tvinnereim er sikker på at grepet de tok med å ferdigstille 2.-etasjen bidro til å heve interessen for hyttene.

- Jeg mener det. Nå i helgen var det mange interessenter, der det fra noen var helt konkret interesse. Vi har jo hatt mange her som bare vil kikke, men man merker fort om de vil kjøpe eller ikke.

- Tenker du at du får solgt de to andre hyttene i nær fremtid?

- Jeg har to som var der nå i helgen som var veldig interessert i hytta til Trude og Trine. Det har generelt vært bra interesse, men på den hytta så var det to som var veldig konkrete, forteller Tvinnereim.

Forskjeller i pris

Mjøsli Hytter og Naturpark består i dag av om lag 60 ferdig oppførte hytter. Totalt er det regulert til 311 tomter. De to gjenstående tv-hyttene er de eneste objektene i porteføljen som ikke er solgt.

Alle hyttene som var med på TV-programmet er bygget på nøyaktig samme måte. Grunnflaten oppgis å være på 55 kvadratmeter, og overetasjen skal altså innredes med en stue, to soverom og et toalettrom.

At det likevel skiller ganske mye i pris for de tre hyttene, handler om tomtestørrelse og utsikt.

Denne saken ble først publisert på Børsen.no

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer