Ødelagt brudekjole

Tre uker før bryllupet opplevde Anja «alle bruders mareritt»

- Tårene fylte seg opp. Når du har sett for deg akkurat DEN kjolen, er det ikke så mye som hjelper der og da, sier influenser Anja Johansen til KK.

ØDELAGT BRUDEKJOLE: Influenser Anja Johansen har opplevd alle kommende bruders verste mareritt; brudekjolen er ødelagt før bryllupet. FOTO: Privat
ØDELAGT BRUDEKJOLE: Influenser Anja Johansen har opplevd alle kommende bruders verste mareritt; brudekjolen er ødelagt før bryllupet. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Influenser Anja Johansen (35) og tidligere svømmer Lavrans Solli (30) skal endelig bli smidd i hymens lenker - etter mange års utsettelse.

Bryllupet skulle egentlig ha funnet sted i Bergen 4. august 2018, men ble utsatt fordi at paret ikke ønsket å forhaste bryllupsplanleggingen. Så kom koronapandemien, og naturlig nok ble ting satt på vent.

Men 3. september 2022 blir endelig Anja og Lavrans mann og kone. Bryllupsfesten bli avholdt på restaurant Feinschmecker i Oslo.

Influenseren og moteprofilen begynner smått om senn å få alle bryllupsdetaljene på plass, og brudekjolen hun hadde gått for var i utgangspunktet en brukt kjole kjøpt via en gjenbruksapp til 1300 kroner.

Et relativt nøkternt budsjett sammenlignet med andre bruder.

Ville heller kjøpe brukt, enn ny

Men nå bare litt over tre uker til bryllupet har Anja opplevd «alle bruders mareritt». Brudekjolen er blitt ødelagt på renseri.

Til KK forteller hun:

- Jeg fant kjolen rett før sommeren, både på nett og i butikk, men jeg er ekstremt glad i gjenbruk, og spesielt rundt klær, så derfor sjekket jeg om noen solgte den brukt. Det var det, og da følte jeg vel der og da at kjolen var «i boks» - uansett om jeg fikk den ny eller brukt, forklarer hun til KK.

Heldigvis fant hun en selger som solgte kjolen i riktig størrelse.

- Jeg fikk beskjed om at den var min, og at selger skulle sende meg den når den kom tilbake fra rens. Det gikk litt tid, men selger holdt meg oppdatert.

FOTO: Skjermdump Instagram / @anjahjohansen
FOTO: Skjermdump Instagram / @anjahjohansen Vis mer

Men mandag 8. august 2022, skulle bli en skikkelig blåmandag for tobarnsmoren.

- I dag tidlig fikk jeg melding om at kjolen dessverre hadde blitt ødelagt på rens, og at selger bare hadde kastet den. Da var det ikke så mye mer å diskutere, forklarer hun.

Tårene fylte seg opp

35-åringen synes jo selvfølgelig at dette var kjipe nyheter å få, spesielt så tett opp mot bryllupet. Men stusset over at hun ikke kunne få tilsendt kjolen og forsøke å «redde» den selv.

- Jeg fikk ikke sagt så mye, for selger skrev at hun hadde kastet den, men hvis skadene var «ok», og selger hadde sendt meg bilder av det som var ødelagt, kunne jeg kanskje ha fikset den selv.

Med kaffekoppen i hånda mandag morgen, innså Anja at hun nå sliter med tanke på å skaffe seg ny kjole.

- Tårene fylte seg opp. For når du har bestemt deg, og sett for deg akkurat DEN kjolen, er det ikke så mye som hjelper der og da.

Anja delte historien på Instagram, og fikk mye respons fra følgerne sine.

- Flere ville låne bort sin egen brudekjole, og ville hjelpe på alle mulige måter. Det varmet VELDIG!!!

BRYLLUP: Etter ni år som kjærester gifter Anja og Lavrans seg denne høsten. FOTO: Privat
BRYLLUP: Etter ni år som kjærester gifter Anja og Lavrans seg denne høsten. FOTO: Privat Vis mer

- Rekker du å finne en ny til bryllupet?

- Lavrans kjøpte en kjole til meg rett før jul i fjor, som jeg skal bruke som kjole nummer to på festen, men jeg mangler fortsatt «hovedkjolen». Jeg har lett overalt nå, og fant den ny i utlandet, men denne er veldig mye større enn størrelsen jeg skal ha, forklarer hun.

Nå vurderer hun å kjøpe kjolen i et par nummer for stor, og heller sy den inn.

- Men jeg har fortsatt troa på at jeg skal finne den i min størrelse. Kjole rekker jeg å finne, men om det blir den jeg har drømt om, det vet jeg ikke. Da får jeg omstille meg litt, og heller tenke at jeg er heldig som finner et godt alternativ!

- Hva tenker du om å begynne på scratch i letingen etter brudekjole?

- Det er litt trist, men jeg har kanskje meg selv å takke? sier hun og ler.

- Men jeg krysser alt jeg har for at jeg skal finne den jeg vil ha, eller finne en som jeg kan bli like fornøyd med!

Forsøker å snu om negative erfaringer, til noe bra

Men til tross for at hun hadde en skikkelig kjip start på uken, med tidenes blåmandag, er Anja Johansen bevisst på å snu negative opplevelser, og heller gjøre det beste ut av situasjonen.

- Hvilke verktøy og hjelpemidler du bruker for å forsøke å snu en blåmandag?

- Jeg er veldig glad i self-care bøker, og slike bøker gir meg mye påfyll av gode tanker, smarte løsninger og veiledning på hvordan jeg kan snu kjipe tanker og følelser til noe bra. Tenker jeg veldig negativt om noe, kan flere av bøkene jeg har, få meg til å tenke på situasjonen annerledes, og på en «lettere» måte, forklarer hun.

BLIR MANN OG KONE: Anja og Lavrans har vært kjærester siden 2013, og har to døtre sammen. FOTO: Privat
BLIR MANN OG KONE: Anja og Lavrans har vært kjærester siden 2013, og har to døtre sammen. FOTO: Privat Vis mer

Anja og Lavrans har vært kjærester siden 2013, og har døtrene døtrene Frøya (8) og Maud (3) sammen. De forlovet seg lille julaften 2016.

- Jeg tenker også på alt rundt meg, og mennesker i livet mitt som gjør meg godt, sier hun med et smil.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer