Marie Blokhus

Trekker paralleller til eget familieliv

- Privat har jeg hatt det veldig fint med de menneskene som har vært i min kohort, sier Marie Blokhus til KK.

MARIE BLOKHUS: Vi møtte skuespiller Marie Blokhus, som er aktuell med hovedrolle i komedien Dianas bryllup, på Cinemateket i Oslo i august. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix
MARIE BLOKHUS: Vi møtte skuespiller Marie Blokhus, som er aktuell med hovedrolle i komedien Dianas bryllup, på Cinemateket i Oslo i august. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Denne høsten har komedien Dianas bryllup premiere på norske kinoer, og er laget som en hyllest til «de som hiver seg hodeløst inn i kjærligheten».

Ekteparet Liv og Terje spilles av Marie Blokhus (37) og Pål Sverre Hagen (39), og sammen blir vi med på en reise som strekker seg over flere tiår.

- Dianas bryllup er en ode til kjærligheten på godt og vondt. Den følger to familier gjennom mange år. Den starter på 80-tallet og ender opp i moderne tid, forklarer Marie når vi møter henne under presentasjonen av filmen på Cinemateket i Oslo én måned før premieren.

Selv trekker hun paralleller til eget familieliv, både under oppveksten på Tverlandet, en forstad til Bodø i Norland, og ikke minst erfaringene hun har gjort seg under koronapandemien.

- Det var veldig nostalgisk å få lov til å dra tilbake til 80- og 90-tallet. Jeg er født i 82, så sånn familien drar på ferie dro vi også ofte på ferie da jeg var liten. Biltur til Sverige og masing fra baksetet, sier hun og ler hjertelig, før hun legger litt mer alvorlig til:

DIANAS BRYLLUP: I filmen, som har premiere i september, spiller Marie Blokhus og Pål Sverre Hagen ekteparet Liv og Terje. De får datteren Diana sammen, og vi følger dem gjennom flere tiår. FOTO: Maipo / Nordisk Film Distribusjon
DIANAS BRYLLUP: I filmen, som har premiere i september, spiller Marie Blokhus og Pål Sverre Hagen ekteparet Liv og Terje. De får datteren Diana sammen, og vi følger dem gjennom flere tiår. FOTO: Maipo / Nordisk Film Distribusjon Vis mer

- Jeg tenker at mange kan kjenne seg igjen i at familiedynamikk kan være utfordrende, og dette er noe mange kanskje spesielt har kjent på de siste månedene, der man har vært mye sammen i forskjellige konstellasjoner.

Hun forklarer at en venninne av henne nylig ga uttrykk for at hun opplevde at situasjonen nå, er litt sånn som man kan kjenne på i julen.

- Man kan sammenligne det med sånn man har det når julen begynner. Slik har man det nå også, bare enda mer. Dette er som en veldig, veldig lang jul.

- Er dette noe du har kjent på selv?

- Privat har jeg hatt det veldig fint med de menneskene som har vært i min kohort, sier hun og indikerer at hun ikke ønsker å snakke nærmere om privatlivet.

Samboerparet er begge aktuelle med filmpremierer i høst

Marie Blokhus er samboer med skuespiller Anders Baasmo (41) og sammen har de en sønn som ble født i februar 2018. Marie og Anders møtte hverandre under innspillingen av Børning 2, og ble et par i 2016.

Bare noen dager etter at samboeren Marie er aktuell med Dianas bryllup, har Anders Baasmo premiere på oppfølgeren Børning 3. Denne gangen uten Marie på rollelisten.

AKTUELLE: Både Marie Blokhus og samboeren Anders Baasmo blir å se i flere filmer denne høsten. Her fra premieren på Den 12. mann, der Marie hadde en sentral rolle. Bildet er fra desember 2017. FOTO: NTB scanpix
AKTUELLE: Både Marie Blokhus og samboeren Anders Baasmo blir å se i flere filmer denne høsten. Her fra premieren på Den 12. mann, der Marie hadde en sentral rolle. Bildet er fra desember 2017. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Før koronapandemien kom var hun travelt opptatt med å spille inn den ny HBO-serien Utmark, samtidig som hun også holdt på å sette opp et stykket Pust på Riksteatret, der hun har regi.

- Jeg ble derfor ikke like hardt rammet som mange av mine kolleger av permitteringer. Jeg har gjennom hele veien vært i en forberedelsesfase. Dermed har det ikke vært så stor forskjell for min del, og det er jeg veldig takknemlig for, svarer hun, når vi spør henne hvordan koronatiden har vært.

Hun har derimot sett mange av sine kolleger bli frustrert, som følge av at de ikke har visst hvordan de skulle få brukt seg.

- De ønsker jo å bidra, og som skuespiller har det vært vanskelig å vite hvordan man skal bidra under denne krisen.

- Jeg synes det har vært vanskelig å ikke kunne ta rundt folk

Det hun synes har vært fint med å bli tvunget inn i en lavere rytme, har vært å få tid til å reflektere over hvilket liv man har og hva man kan være takknemlig over.

- Jeg merker godt at jeg er en veldig fysisk person. Jeg synes det har vært vanskelig å ikke kunne ta rundt folk. En stor dimensjon mangler når man ikke kan komme nær folk. Bare et klapp på ryggen av noen du kanskje akkurat har møtt, eller en god og lang klem fra noen du har kjent lenge, den kroppslige kommunikasjonen betyr mye. Det har jeg, og sikkert som veldig mange andre, kjent på.

NÆRHET: Skuespiller Marie Blokhus har kjent på at det har vært tungt å ikke kunne gi klemmer og ha fysisk nærhet med andre enn sin nærmeste familie under koronapandemien. FOTO: Haakon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NÆRHET: Skuespiller Marie Blokhus har kjent på at det har vært tungt å ikke kunne gi klemmer og ha fysisk nærhet med andre enn sin nærmeste familie under koronapandemien. FOTO: Haakon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Ettbarnsmoren er overbevist om at den påtvungne pausen vi er inne i nå, kan bidra til at vi får nye perspektiver og fokusområder.

- Jeg har single venner som ikke har fått en klem siden 12. mars. Vi vet at babyer dør om de ikke får hudkontakt. Den pausen vi er blitt tvunget inn i, kan også føde noen perspektiver som er viktig å ta med inn videre når verden, forhåpentligvis, om ikke altfor lenge, kommer tilbake til det normale.

- Tror du komedien Dianas bryllup er spesielt viktig akkurat nå, i denne perioden vi er inne i?

- Ja, det tror jeg. Det er viktig å kunne ta et skritt ut av sin egen situasjon med skråblikk og humor. Nå trenger vi å le, for det er så mye å bli redd av, og så tror jeg at vi trenger å bli trøstet. Denne filmen minner oss om at kjærligheten finnes, og at den kan vinne til slutt.

Dianas bryllup har norgespremiere 11. september 2020.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer