Trenger du en selvtillitsboost?

Her er 7 Instagram-kontoer du bør følge!

FLOTTE: Australerne Georgia Gibbs og Kate Wasley har laget en Instagram-konto som hyller kvinner i alle former, fasonger og størrelser. FOTO: @any.body_co
FLOTTE: Australerne Georgia Gibbs og Kate Wasley har laget en Instagram-konto som hyller kvinner i alle former, fasonger og størrelser. FOTO: @any.body_co Vis mer
Publisert

Det er 2019 og verden beveger seg fremover – på mange måter i en god retning.

Vi utvikler stadig ny og viktig teknologi, vi lager revolusjonerende og livreddende medisiner, vi blir mer bevisste på miljøutfordringene vi har og hvordan vi skal bekjempe dem...

Men på andre måter finnes det problemer som nå har vokst seg større enn noensinne; for eksempel når det gjelder selvfølelse og selvtillit.

Sosiale medier og annen teknologi har uten tvil hatt en innvirkning på nettopp dét. Å sammenligne seg med andre har man nok alltid gjort, men nå får vi andres «perfekte» kropper og fjes servert hvor enn vi er til enhver tid – deriblant på TV, på reklameplakater og på Instagram.

Mange av oss trenger ikke scrolle i mer enn et par minutter før følelsen av mindreverdighet slår til.

Følelsen av at man ikke er god nok, tynn nok, trent nok, formfull nok. At huden ikke er ren nok, håret ikke langt nok, klesskapet ikke spennende nok, ferien ikke luksuriøs nok...

Nettopp derfor – for at du skal slippe å sitte igjen med vondt i magen etter den daglige runden på sosiale medier – anbefaler vi å ta en skikkelig «sjau» og renske opp i hvem du følger.

Finn ut hvem som gjør at du føler deg bra og sterk, og hvem som gjør at du sitter igjen med en klump i halsen.

For å hjelpe deg et stykke på veien, har vi funnet frem syv Instagram-profiler som er en deilig motvekt til det redigerte, polerte og perfeksjonerte:

@fitnessfeministen

Sara Dahlström er sjefsredaktør i magasinet Hälsa & Fitness. Den sprudlende svensken har mye fokus på styrketrening og – som hun selv skriver i Instagram-bioen sin – trosser hun patriarkiet med dissende lår, og dét i slowmotion.

@ashleygraham

Stjernemodellen Ashley Graham er kjent for å dele «ekte vare» med følgerne sine; hun legger gjerne ut sminkefrie bilder og svette treningsselfies, og strekkmerker og cellulitter blir aldri gjemt bort.

LES OGSÅ: – Kvinner har lenge blitt fortalt at de er stygge når de har et par ekstra kilo for mye

STRÅLER: Ashley Graham prydet en av KKs forsider i sommer – for ei dame! FOTO: KK
STRÅLER: Ashley Graham prydet en av KKs forsider i sommer – for ei dame! FOTO: KK Vis mer


@camillalor

Camilla Lorentzen er forfatter, foredragsholder og personlig trener – og en skikkelig solstråle! Hun er også kvinnen bak emneknaggen #fitnok, som i skrivende stund har blitt brukt hele 63.000 ganger på Instagram.

@fetmenfattet

Carina Elisabeth Carlsen har lenge gått i bresjen for kroppspositivisme-bevegelsen – og dét på en briljant og forfriskende måte. Senest forrige måned tok hun et skikkelig oppgjør med retusjering og redigering av bilder, da hun selv opplevde å bli «fikset på». Heia!

Se dette innlegget på Instagram

Med et sitat om at alle kropper er ok, og at det ikke er noe feil å ikke ha den såkalte idealkroppen, er jeg altså redigert og fikset på – og det til en sak som skal handle om kroppspositivisme og viktigheten av å ta eierskap over egen kropp. For en tid tilbake ble jeg intervjuet av Elle om kroppspositivisme, sammen med et knippe andre bra damer. I går gjorde Sofie Frøysaa (@sofsen) meg oppmerksom på at vi er jo redigert og photoshoppet til det nærmest ugjenkjennelige. Med bakgrunn i hva slags sak det er ment å være, er jo dette et hån. Jeg sluttet i min tid å lese damebladert fordi de fikk meg til å føle meg ræva. Da jeg stilte opp på dette intervjuet var det med håp om å kunne vise at kropper ser ut på ulike vis, og at det ikke er noen feil måte å ha en kropp på. Elle sier noe helt annet når de retusjerer meg plettfri. Når jeg vel ser på bildet, ser jeg at jeg knapt har trekk igjen. Jeg er glatt. Jeg er jo ikke glatt. Jeg har strekkmerker på magen og armene, jeg har nupper og hår på lårene, og jeg har valker. Jeg har bart og masse ansiktshår, og jeg har merker etter et hundebitt på det ene kinnet. Jeg har dessuten hårete armer, og alt dette er greit. Det viser at dette er en 33 år gammel kropp som har overlevd ganske mye. Det som kanskje skremmer meg mest er at dette burde jeg jo ha sett selv, og dette viser hvor vanlig det er og hvor lett det er at dette går under radaren. Dette viser også at selv om det er en enorm motstand der ute, er det viktig å brette opp ermene og fortsette denne kampen som ikke ser ut til å noen ende ha. Jeg velger å sitere Frøysaa: «Jeg føler meg brukt, dette er kynisk og skittent. Ikke lag en sak om et så viktig tema, for så å pisse på hele budskapet mitt. Practice what you preach og DON'T correct me if I'm "wrong"!” #kroppspositivisme #kroppsaktivist

Et innlegg delt av Carina (@fetmenfattet)

@any.body_co

Bestevenninnene Georgia Gibbs og Kate Wasley ble inspirert til å starte Instagram-kontoen @any.body_co etter at det rant inn negative kommentarer under et bilde de hadde tatt sammen. Mange mente nemlig at Gibbs hadde brukt Photoshop til å gjøre seg selv tynnere – for å få venninnen til å se større ut...

Det stemte selvsagt ikke, men situasjonen fikk duoen til å innse hvor stort behov det er for å vise at kvinner kan (og bør!) støtte andre kvinner; at vi ikke trenger å sammenligne oss med hverandre, og løfte hverandre opp i stedet for å dra hverandre ned.

To år senere har den kroppspositive Instagram-kontoen nærmere 240.000 følgere.

Se dette innlegget på Instagram

#QuitTheComparisons 💓

Et innlegg delt av Anybody (@any.body_co)

@chrisstyteigen

Chrissy Teigen er en frisk pust i kjendisverdenen! Tobarnsmoren har bemerket seg som én av Hollywoods mest jordnære og ærlige stjerner; tidligere har hun blant annet vært åpen om at hun led av fødselsdepresjon etter at datteren Luna kom til verden i 2016, hun legger ut flere bilder hvor hun spiser junkfood enn hvor hun ikke gjør det (vel – nesten i alle fall), hun er ikke redd for å dele de mindre glamorøse øyeblikkene man uungåelig må gjennom som forelder, og hun viser seg mer enn gjerne frem sminkefri.

Sistnevnte avslørte 32-åringen grunnen til under et intervju på BeautyCon i Los Angeles i fjor. Da slo hun nemlig hardt ned på bruk av Photoshop og andre apper man kan endre utseende sitt med.

– Dét er grunnen til at jeg poster få bilder med sminke på. Jeg føler ikke at man vet hvordan noen virkelige ansikt faktisk ser ut lenger, og det gjør jeg kvalm at vi må perfeksjonere både fjes og kropp for å få likes, fortalte hun den gang.

@lizzobeeating

Artisten Lizzo fikk sitt store gjennombrudd i 2019 med albumet «Cuz I Love You», og allerede her begynner grunnen til at hun er med på denne listen – platen er nemlig en eneste gigantisk oppfordring til å elske seg selv.

I tillegg utstråler hun en så rå og enorm selvtillit, både på scenen og på Instagram, at det rett og slett smitter over!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer