Marit Tjessem:

Trodde ikke forholdet skulle vare

Snakker ut om kronprinsessens forhold til kronprins Haakon.

50 ÅR: Fredag kveld feires kronprinsparet med bakgårdsfest på slottet. Fra venstre: Marit Tjessem, kong Harald, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og dronning Sonja. Foto: Gorm Kallestad / NTB POOL
50 ÅR: Fredag kveld feires kronprinsparet med bakgårdsfest på slottet. Fra venstre: Marit Tjessem, kong Harald, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og dronning Sonja. Foto: Gorm Kallestad / NTB POOL Vis mer
Publisert

19. august fylte kronprinsesse Mette-Marit 50 år, bare uker etter at kronprins Haakon gjorde det samme. Forrige uke feiret kronprinsparet med en storslått bakgårdsfest med nesten 400 gjester på slottet.

I anledning kronprinsparets 50-årsfeiring, har kronprinsessas mor, Marit Tjessem (86), stilt til et intervju med NRK.

Der forteller hun og Mette-Marits bror Espen Høiby (64) at ingen i familien hadde tro på at forholdet mellom datteren og kronprinsen kom til å vare.

- Vi tenkte at dette ikke kunne bli noe av. Vi hadde ikke noen stor tro på den fremtiden, sier Espen Høiby til statskanalen.

RØRT: Det ble et følelsesladet øyeblikk da kronprinsesse Mette-Marit gratulerte prinsesse Ingrid Alexandra med dagen. Video: NRK. Vis mer

- Jeg tok feil rett og slett, legger han til.

Dette var også tanker Marit Tjessem satt med.

- At det skulle ende sånn hadde jeg aldri trodd, sier hun.

Det er ingen hemmelighet at det var mye oppstyr rundt kronprins Haakon og Mette-Marit før de giftet seg 25. august i 2001 - for nøyaktig 22 år siden.

Kronprinsessens fortid har vært svært omdiskutert, og hun har flere ganger vært åpen om den. I et intervju med DN i anledning 50-årsdagen, kunne Mette-Marit fortelle at det livet hun levde før hun møtte Haakon, føles som et helt liv siden.

- Jeg syntes det er uinteressant å snakke om. Det er ikke der det brenner for meg, sa hun i intervjuet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer