Sommerhytta

Trude med kryptisk beskrivelse om kjærlighetslivet

- Det er ganske stille før stormen for min del, sier Sommerhytta-stjernen Trude til KK.

SOMMERHYTTA: Tvillingsøstrene Trine og Trude ble kjent over natten da de tidligere i år deltok i TV-konkurransen Sommerhytta på TV2. FOTO: Privat
SOMMERHYTTA: Tvillingsøstrene Trine og Trude ble kjent over natten da de tidligere i år deltok i TV-konkurransen Sommerhytta på TV2. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Noen uker er gått siden tvillingsøstrene Trine og Trude Rishaug Lium (41) fra Toten var å se på TV-skjermen, men fremdeles opplever de å bli stoppet på matbutikken av fremmede, eller få besøk av fans i frisørsalongen, som vil prate om deltakelsen i Sommerhytta-programmet.

- Har dere hatt noen ubehagelige opplevelser mens serien gikk på TV eller nå i ettertid?

- Det jeg synes er mest ubehagelig er når folk ringer meg privat, men også det har bare vært positive tilbakemeldinger. Jeg leser ikke så mye i kommentarfeltet på sosiale medier. Folk har sine egne meninger, og det må de få lov til å ha, sier Trine til KK, og legger til at hun tar sterk avstand fra trolling som både hun og flere Sommerhytta-deltakere har vært utsatt for.

- Man må huske på at det som ble vist på TV kun er 45 minutter av et døgn.

Bestiller time i frisørsalongen for å snakke om Sommerhytta

Trude sier til KK at hun føler seg for «gammal» til å la seg rive med av negative kommentarer og tilbakemeldinger.

- Jeg har for det meste opplevd positive ord fra det norske folk, og det varmer hjertet mitt. Selvsagt skal det sies at det også er mange der ute som lager sine egne konspirasjonsteorier. Jeg har valgt å se på de positive, saklige tilbakemeldingene.

- Føler dere at dere er blitt kjendiser?

- Jeg vil ikke si at jeg er blitt en kjendis, det er litt fjernt for meg, sier Trude og ler.

- Men ja, jeg merket at folk er engasjerte. Det er mange som har bestilt time i frisørsalongen, og som vil snakke om Sommerhytta. Det er stas å få nye kunder, og skravle enda mer, sier Trude og ler igjen.

TIDLIG KRØKES: Tvillingene Trine og Trude ble født i 1980. FOTO: Privat
TIDLIG KRØKES: Tvillingene Trine og Trude ble født i 1980. FOTO: Privat Vis mer

- Hvordan har det vært for barna deres at mamma og tante er blitt kjent over natten?

- Barna mine synes jeg har tatt det veldig fint etter Sommerhytta-deltakelsen. Jentene er utrolig stolt av hva vi fikk til, og er glad for at vi fikk delta. De synes nok at det er gøy at mamma får litt oppmerksomhet, og det får de også både på jobb og skole. Men det har de taklet veldig fint, sier Trude, som har to døtre på 13 og 19 år.

Også for Trines tre barn har oppmerksomheten bare vært positiv.

- Men de synes nok likevel at det er litt rart å gå sammen med mamma på et kjøpesenter, for det er mange som kommer bort og som vil snakke med meg, sier Trine og ler.

Leit at det ble en konflikt

Mot slutten av TV-konkurransen, og kort til før finalen i begynnelsen av juni publiserte KK et intervju med Trine og Trude der de ga uttrykk for at det følte seg lurt av produksjonen.

De mente at Sommerhytta-deltaker Kurt - som sammen med datteren Veronica til slutt vant konkurransen - var overkvalifisert.

- Hvordan ser dere på dette i dag - er dere fremdeles like kritiske?

- Vi har tidligere sagt at vi følte at Kurt hadde mye erfaring fra før, og det står vi fortsatt for. Men det handler ikke om Kurt som person, sier Trine.

- Vi mener fortsatt at det er produksjon som har gjort en dårlig jobb når det kommer til å velge ut deltakere, da vi ble lovet at vi skulle ha nogenlunde lik erfaring i bagasjen. Vi mener fortsatt at Kurt var for overkvalifisert til å kunne delta i programmet, fortsetter Trine.

DELTAKERNE: Fra venstre: Jone Engemoen Hansen og Anna Rosenlund Skretteberg, Adrian Middelthon og Christine Kirkhorn, Trine Rishaug Lium og Trude Rishaug Lium, og Veronica Johansen Rasmussen og Kurt Rasmussen. Sistnevnte deltakerpar vant konkurransen. FOTO: Espen Solli/TV 2
DELTAKERNE: Fra venstre: Jone Engemoen Hansen og Anna Rosenlund Skretteberg, Adrian Middelthon og Christine Kirkhorn, Trine Rishaug Lium og Trude Rishaug Lium, og Veronica Johansen Rasmussen og Kurt Rasmussen. Sistnevnte deltakerpar vant konkurransen. FOTO: Espen Solli/TV 2 Vis mer

Tvillingsøstrene synes det er leit at det er dårlig stemning mellom parene.

- Det er ingen konflikt mellom oss, men verken dem eller vi har hatt kontakt etter Sommerhytta. I ettertid har Kurt og Veronica gitt uttrykk for at de har følt seg utenfor, og det synes vi er leit. Vi er ikke typene som utestenger noen, og det er synd at de følte det sånn ... sier Trude.

Etter at finalen ble sent på TV har Trine og Trude beholdt kontakten med de to andre deltakerparene.

- Vi har god kontakt med de to andre parene, og vi har møttes i ettertid, forteller Trine.

Ble bestemor

Mye har også skjedd på hjemmebane for de to tvillingsøstrene etter at innspillingen ble ferdig. Tidligere i sommer ble Trine farmor for aller første gang, da eldstesønnen Teodor ble far til lille Zelma.

Den lille jenta ble født prematurt, og Trine innrømmer at det var et sjokk å få høre at barnebarnet kom lenge før tiden.

- Jeg ble bestemor til Zelma 23. juni, og det ble et sjokk da hun kom så altfor tidlig. Men hun er en sterk, liten prinsesse.

På grunn av koronapandemien tok det lang tid før Trine fikk møte barnebarnet ansikt til ansikt.

- Jeg fikk endelig møte henne i helgen som var, og det var spesielt. I vogna lå det et bittelite nurk, og jeg må innrømme at jeg felte en tåre. Vi var ute i det flotte været og trilla vognen. Nå gleder jeg meg til den lille familien kommer hjem!

Også «tante» Trude er fra seg av lykke over det nye familiemedlemmet. Selv har hun til gode å bli bestemor.

- Jeg har ingen barnebarn - enda! Først og fremst ønsker jeg meg nå en svigersønn, sier Trude og ler.

- Det hadde vært så koselig! Så kanskje jeg får egne barnebarn om litt! Men jeg synes det er hyggelig å ønske Zelma velkommen i familien, og jeg er jo nå tross alt blitt en «gammel» tante. Hun blir nok en rimelig bortskjemt frøken, når Trine og jeg starter på shoppingen til den lille jenta, sier Trude med et smil.

Frierbrev

Etter Sommerhytta-deltakelsen har frierbrevene også strømmet på til Trine og Trude, men de to har ingen hastverk med å finne kjærligheten.

- Frierbrev, ja det har blitt litt av dem ... Jeg tenker at det er smigrende, men jeg er per dags dato singel og tiden får vise hva det blir til. Det er ganske stille før stormen for min del, sier Trude kryptisk til KK.

POPULÆRE: Etter TV-debuten har tvillingsøstrene Trine og Trude fått tilsendt mange frierbrev. FOTO: Privat
POPULÆRE: Etter TV-debuten har tvillingsøstrene Trine og Trude fått tilsendt mange frierbrev. FOTO: Privat Vis mer

Under innspillingen av Sommerhytta, som foregikk sommeren 2020, hadde Trine samboer. Men dette forholdet tok slutt høsten samme år.

- Vi er fortsatt single, og det er ingen kjæreste på oss enda. Nå vil jeg bare nyte livet og kose meg med barn og barnebarn. Min familie betyr alt for meg, sier Trine.

Karrierebytte?

- Dere viste begge to at dere har teft innenfor både interiør og bygging, har dere vurdert karriereskifte fra frisøryrket?

- Nei, det blir nok ikke noe karrierebytte enda. Neste blir vel Farmen kanskje, men det tviler jeg på at søster vil, sier Trine.

- Men det hadde vært kult å gjort noe sammen i fremtiden. Vi har startet opp med å male bilder sammen og det er veldig gøy. Så får vi se hvordan det går fremover, legger trebarnsmoren til.

NÆRT FORHOLD: Trude og Trine har fulgt i hverandres fotspor, og er begge daglige ledere av hver sin frisørsalong. Her med hårføner og neglelakk en gang på 80-tallet. FOTO: Privat
NÆRT FORHOLD: Trude og Trine har fulgt i hverandres fotspor, og er begge daglige ledere av hver sin frisørsalong. Her med hårføner og neglelakk en gang på 80-tallet. FOTO: Privat Vis mer

Trude haster heller ikke med karrierebytte, men er ikke fremmed for å revurdere om gode tilbud dukker opp.

- Nei, jeg elsker jobben min som frisør og fotterapeut. Men klart får man noen gode tilbud, skal jeg drøfte dem godt. Hvem vet hva fremtiden bringer!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer