Guro Fostervold Tvedten

TV-profilen deler i åpenhjertig innlegg

- Det er lenge siden jeg har følt meg mer lykkelig. Tårene trillet, sier Guro Fostervold Tvedten til KK.

GURO FOSTERVOLD TVEDTEN: Den profilerte TV-profilen er gift med den tidligere håndballspilleren Håvard Tvedten. FOTO: Truls Qvale
GURO FOSTERVOLD TVEDTEN: Den profilerte TV-profilen er gift med den tidligere håndballspilleren Håvard Tvedten. FOTO: Truls Qvale Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den profilerte TV-profilen Guro Fostervold Tvedten (47) delte nylig et sterk innlegg på sin offisielle Instagram-profil, der hun påpeker viktigheten med å endre kurs i livet for å oppnå lykke.

En lykke som kan regnes ut ifra en valutakalkulator, der ens egne verdier er den gjeveste valuta.

Det er i dialog med en nær venninne, at denne erkjennelsen er kommet til, og det er gjennom henne at Guro har fått nytt perspektiv på det å oppnå lykke.

«Jeg har skiftet regnesystem, Guro. Jeg regner med en ny valuta nå. Jeg fulgte verdiene mine, kjærligheten til meg selv, de jeg elsker. Bruken av ny valuta satte meg fri og gjorde meg i stand til å gjøre meg selv lykkelig på en helt ny måte. For det har jeg lært på min reise. Som har vært like smertefull som vakker. Det er hvilken valuta du bruker som avgjør om du kan tillate deg å være lykkelig…» skriver Guro i innlegget.

Til KK utdyper hun:

- Innlegget er først og fremst myntet på de som står i en endring eller står overfor vanskelige valg. Men livet er jo en eneste stor endringsøvelse fordi vi går gjennom så mange faser. Sånn sett er vel dette innlegget for alle. Endring er fint, men også smertefullt. Innlegget sier noe om at det er hvordan vi ser på endringen og hvilken valuta vi velger for å beskrive den utifra, som blir avgjørende.

Guro mener det er umulig å si hvilken valuta andre skal bruke for å måle lykken i livet sitt.

- Der er vi jo alle veldig forskjellig. Vi behøver ulike ting. Men å stille seg selv noen spørsmål: hva gjør meg lykkelig? Hva betyr noe for meg i mitt liv? Hva vil jeg egentlig ha mer av? Mindre av? Hva gir meg energi, når tappes jeg for energi? Når vi følger hjertet mer og verdiene våre mer, er min erfaring at det bidra til at andre ting vil begynne å spille en mindre rolle i livet.

Og det er da, ifølge Guro, at livet kan bli mer harmonisk, til tross for endringer.

- Hva er det som gjør deg mest lykkelig?

- Det er de små tingene. Jeg hadde to timer alene på dagtid forrige uke. Jeg dro til en vintage møbelbutikk jeg alltid har hatt lyst til å besøke. Da jeg åpnet døren, ble jeg slått til bakken av alt det vakre der inne, lyset, levd liv i gamle vakre ting. Det er lenge siden jeg har følt meg mer lykkelig. Tårene trillet. Da er valutaen skiftet.

For Guro klarte å være til stede i øyeblikket.

- Jeg var åpen for noe nytt, og kjente takknemlighet for at jeg fikk oppleve det øyeblikket for meg selv. Det betyr ikke at jeg ikke blir sur senere på dagen fordi barna ikke gidder å sette inn i oppvaskmaskinen, eller noe annet hverdagslig. Men det betyr at jeg også i større og større grad er i kontakt med ressursene mine. Det er det som viser seg frem for meg inni den bruktbutikken, forklarer hun til KK.

Hylles for klokskapen

Det er flere av Guros følgere som forteller i kommentarfeltet at de kjenner seg igjen i innlegget, og hyller tobarnsmoren for å vise klokskap og sårbarhet i det åpenhjertige innlegget.

«Dette traff meg midt i hjertet! Du kloke fine Guro-min», skriver yoga-guru Vibeke Klemetsen.

«Blir barnslig sjalu når jeg skjønner du har dype samtaler med andre enn meg! Selvfølgelig har du det. (...) Du graver dypere enn de fleste jeg kjenner. Stolt av å være din venn og jeg elsker når du skriver», har tidligere håndballspiller Gro Hammerseng-Edin lagt igjen i kommentarfeltet.

DIN EGEN LYKKES SMED: Sammen med ektemannen Håvard Tvedten har Guro sønnene Luka Tobias (12) og Daniel Leander (10). FOTO: Truls Qvale
DIN EGEN LYKKES SMED: Sammen med ektemannen Håvard Tvedten har Guro sønnene Luka Tobias (12) og Daniel Leander (10). FOTO: Truls Qvale Vis mer

Ektemannen Håvard Tvedten, som hun har vært gift med siden 2009 og har sønnene Luka Tobias (12) og Daniel Leander (10) med, har delt fire hjerter til kona i kommentarfeltet.

Guro Fostervoldt Tvedten, som for mange ble kjent gjennom TV 2-sporten, der hun startet karrieren som sportsanker allerede i 1999, har tidligere åpnet opp til KK om at man selv har ansvar for sin egen lykke - også i partnerskap.

- Den største oppdagelsen når det gjelder forhold og kjærlighet, er at det må være mitt ansvar å gjøre meg selv lykkelig. Og omvendt: Håvard er ansvarlig for å gjøre seg selv tilfreds. Ved å styrke seg selv, styrker man også forholdet.

Både Guro og Håvard har levd travle liv, både før de stiftet familie og etter at sønnene kom til verden, men Guro er overbevist om at avstanden har gjort dem sterkere som par.

- Vi har rukket å savne hverandre en del opp gjennom årene. Det tror jeg for så vidt bare har styrket forholdet vårt, og holdt liv i lidenskapen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer