17. mai frokost

TV-profilenes beste tips til 17.mai-frokostrett på 1-2-3

- Voilá, raskt og enkelt - og mye mat! sier Nadia til KK.

17. MAI FROKOST: TV-profilene Lise Finckenhagen og Nadia Hasnaoui har tips til raske frokostretter du kan ha med deg på 17. mai-frokosten! FOTO: Alf Simensen / NTB
17. MAI FROKOST: TV-profilene Lise Finckenhagen og Nadia Hasnaoui har tips til raske frokostretter du kan ha med deg på 17. mai-frokosten! FOTO: Alf Simensen / NTB Vis mer
Publisert

Mange av oss starter 17. mai-feiringen med frokost eller lunsj hos venner, familie eller naboen - og en sterk tradisjon er at gjestene har med seg hver sin rett, slik at det kan avlaste vertskapet.

Lakseruller, eggerøre, bacondadler eller melon med spekeskinke er raske retter som mange gjerne tyr til - men NRK-profil Nadia Hasnaoui (58) har et ess i ermet dersom du er lei gamle travere på frokostbordet!

LES OGSÅ: Derfor har du aldri sett kong Harald i bunad

Til KK tipser hun om en superenkel og smakfull rett, som er gjort på 1-2-3 - nemlig Salmalaks med hjemmelaget ponzusaus.

- Det er veldig enkelt! Kjøp en stor Salmalaks, skjær den opp i passe tynne skiver, legg den på et fat med høy kant.

Sausen tar du med deg i en boks til frokosten, og limebåter i en pose ved siden av.

- Når du har kommet deg til frokosten, og dandert Salmalaksen på fatet, heller du sausen over lakseskivene. Husk sesamfrø og vårløk, som du strør over lakseskivene helt til slutt. Voilá, raskt og enkelt - og mye mat! sier Nadia til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer