17. mai frokost

TV-profilenes beste tips til 17.mai-frokostrett på 1-2-3

- Voilá, raskt og enkelt - og mye mat! sier Nadia til KK.

17. MAI FROKOST: TV-profilene Lise Finckenhagen og Nadia Hasnaoui har tips til raske frokostretter du kan ha med deg på 17. mai-frokosten! FOTO: Alf Simensen / NTB
17. MAI FROKOST: TV-profilene Lise Finckenhagen og Nadia Hasnaoui har tips til raske frokostretter du kan ha med deg på 17. mai-frokosten! FOTO: Alf Simensen / NTB Vis mer
Publisert

Mange av oss starter 17. mai-feiringen med frokost eller lunsj hos venner, familie eller naboen - og en sterk tradisjon er at gjestene har med seg hver sin rett, slik at det kan avlaste vertskapet.

Lakseruller, eggerøre, bacondadler eller melon med spekeskinke er raske retter som mange gjerne tyr til - men NRK-profil Nadia Hasnaoui (58) har et ess i ermet dersom du er lei gamle travere på frokostbordet!

LES OGSÅ: Derfor har du aldri sett kong Harald i bunad

Til KK tipser hun om en superenkel og smakfull rett, som er gjort på 1-2-3 - nemlig Salmalaks med hjemmelaget ponzusaus.

- Det er veldig enkelt! Kjøp en stor Salmalaks, skjær den opp i passe tynne skiver, legg den på et fat med høy kant.

Sausen tar du med deg i en boks til frokosten, og limebåter i en pose ved siden av.

- Når du har kommet deg til frokosten, og dandert Salmalaksen på fatet, heller du sausen over lakseskivene. Husk sesamfrø og vårløk, som du strør over lakseskivene helt til slutt. Voilá, raskt og enkelt - og mye mat! sier Nadia til KK.

17. MAI-GJENGEN: Utegående reporter Matias Alegria, programleder Nadia Hasnaoui, kommentator Ida Kjøstelsen og kokk Lise Finckenhagen står for 17. mai-sendingene på NRK i 2022. FOTO: Alf Simensen / NTB
17. MAI-GJENGEN: Utegående reporter Matias Alegria, programleder Nadia Hasnaoui, kommentator Ida Kjøstelsen og kokk Lise Finckenhagen står for 17. mai-sendingene på NRK i 2022. FOTO: Alf Simensen / NTB Vis mer

Slik får du supersaftig eggerøre

TV-kokk Lise Finckenhagen (45) er en kløpper på kjøkkenet, og har tips til hvordan du får supersaftig eggerøre:

- Det viktigste er å ha kontroll på varmen og temperaturen! Eggerøren skal være kremete, og derfor må du ta den av pannen litt før du tenker at den er ferdig, for den kommer til å sette seg i pannen, og da blir den svidd, forklarer hun til KK.

Mange bruker fløte i eggerøren, men selv bruker kokk Finckenhagen smør.

- Men egentlig trenger man ikke bruke noe som helst. Ha smør i pannen og rør med slikkepott. La den få litt god tid. Den skal nesten sette seg i pannen, men likevel være glinsete og saftig. Tørr eggerøre med brune, stekte flekker - nei, nei nei! sier Lise oppgitt og vifter med langfingeren mens hun ler.

EGGERØRE: Saftig eggerøre gjør seg godt på et 17. mai-frokostbord! FOTO: Gorm Kallestad / NTB
EGGERØRE: Saftig eggerøre gjør seg godt på et 17. mai-frokostbord! FOTO: Gorm Kallestad / NTB Vis mer

Sammen med eggerøren kan du dandere et fat med god spekemat.

- Det kommer du langt med på 17. mai! Hva med å gå for spekemat som er lokalprodusert, for kanskje finnes det en god type der du kommer fra, som du kan vise til vennene dine? tipser Finckenhagen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer