«Mina og meg»

TV-stjernen avslører babynavnet til KK

- Tenk, jeg er blitt far til en velskapt liten jente!

MINA OG MEG: TV-stjernen Alexander Read og kona Kristin poserte på rød løper under Gullruten i Grieghallen i mai. Denne høsten er han aktuell i TV-serien «Mina, Lilje og meg» med døtrene. FOTO: Eivind Senneset/TV 2
MINA OG MEG: TV-stjernen Alexander Read og kona Kristin poserte på rød løper under Gullruten i Grieghallen i mai. Denne høsten er han aktuell i TV-serien «Mina, Lilje og meg» med døtrene. FOTO: Eivind Senneset/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten er friluftsmannen Alexander Read (40) aktuell i TV-serien «Mina, Lilje og meg» med døtrene Mina Floriana Read (5) og Lilje Olava (2). Tidligere har de gjort suksess med den prisbelønte TV-serien «Mina og meg».

Men først og fremst handler denne høsten mest av alt om det nye familiemedlemmet som akkurat har kommet til verden. Til KK åpner trebarnsfaren opp om den gledelige nyheten - og avslører også datterens navn:

- Det føles helt fantastisk å få nok en liten fjellgeit i familien! Hun er virkelig etterlengtet, og vi gleder oss til å bli kjent med henne. Fødselen gikk fint, og alt står bra til med mor og barn. Rose Caspara heter vår velskapte lille jente! sier han til KK.

Det er en stolt, nybakt trebarnsfar som også deler den gledelige nyheten med følgerne sine på Instagram.

«Jeg går ut gjennom dørene på sykehuset og stopper opp rett på utsiden. Bare står og trekker pusten dypt ... titter rundt meg. Det er som om verden går i saktefilm. Som om alt er krystallklart. Luften, menneskene som går forbi, vinden i trærne... alt føles så klart. Jeg smiler tilbake til den krystalklare verdenen før jeg sier stille til meg selv: ... tenk, jeg har blitt far til en velskapt liten jente. For en fantastisk lykke på jord» skriver Alexander til bildet av en knøttliten babyhånd rundt hans finger.

Alexander er gift med Kristin Victoria Tunheim Read (37), som er lege, og paret har tidligere åpnet opp til KK om hvordan de to møttes.

Falt pladask!

Og, naturlig nok, møttes det sporty paret under en hyttetur med felles venner på sørlandsperlen Tromøya sommeren 2011. Et par dager etter at hytteturen var over, tok Alexander kontakt med Kristin via epost.

IDYLL: Familien på fire er ofte på turer i friluft. Her fra et idyllisk øyeblikk med en nyfisket torsk. FOTO: Privat
IDYLL: Familien på fire er ofte på turer i friluft. Her fra et idyllisk øyeblikk med en nyfisket torsk. FOTO: Privat Vis mer

- Han hadde funnet frem til jobbmailen min og spurte om jeg ville være med ut på date. Jeg skjønte fort at livet med ham ville bli spennende, ukomplisert og gøyalt. Og jeg falt pladask! har den nybakte trebarnsmoren tidligere uttalt til KK.

Kristin og Alexander er bosatt med døtrene i Maridalen i Oslo, men er for det meste på tur i skog og mark, eller på fjellet.

Denne høsten blir vi altså flue på veggen når Alexander legger ut på tur med døtrene Mina og Lilje, og denne gangen skal de krysse Langsua nasjonalpark på langs, og vandre inn til porten av Jotunheimen.

Dette er en tur på rundt 150 kilometer, og som strekker seg over 17 dager.

HEISATUR: Til høsten blir vi flue på veggen når pappa Alexander Read og døtrene Mina Floriana og Lilje Olava skal ut på tur i 17 dager. FOTO: Privat
HEISATUR: Til høsten blir vi flue på veggen når pappa Alexander Read og døtrene Mina Floriana og Lilje Olava skal ut på tur i 17 dager. FOTO: Privat Vis mer

Til KK har trebarnsfaren åpnet opp om hvordan det var å ha med seg to døtre på tur, kontra «bare» ett, som han hadde i den første TV-serien.

- Nei, det ble jo en heisatur, kan man si! Lilje er jo tre år, og da står det i stillingsbeskrivelsen hennes at hun skal være urasjonell og klikke i tide og utide over de rareste ting. Det er en del av pakka, det! sa Alexander med et smil, da vi møtte ham under høstlanseringen i mai.

Nå har derimot 40-åringen hele tre døtre han kan ta med på tur i fremtiden!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer