Vi har sett dem som mann og kone i TV-serien Exit og storfilmen Sonja Henie, og far og datter i filmen Dianas bryllup, og kolleger og venner i andre filmer og TV-serier.
Til sammen har Pål Sverre Hagen (40) og Ine Marie Wilmann (36) spilt mot hverandre i seks produksjoner, og sist ut er Viaplay-serien Furia - der tematikken er høyreekstremisme og radikalisering.

«Alle» snakker om sexscenene i Exit - vi snakker om dette
Vi møtte de to skuespillerne i forbindelse med pressearrangementet i forkant av serieslipp, og begge måtte le litt da vi spurte om hva grunnen er til at de har spilt mot hverandre så mange ganger.
- Er det sånn at dere sier «jeg er med, så lenge den andre er med!» til produksjonen før dere takker ja?
- Nei, selv om det hender jeg spøker med det! sier Ine og ler.
- Vi vet ikke helt hvorfor det blir sånn, vi er jo bare skuespillere som gjør som vi får beskjed om, supplerer Pål Sverre med et smil.
De har bare lovord å si om hverandre, og setter pris på at de over det siste tiåret har utviklet en god kjemi både foran og bak skjermen.
- Jeg har deg som en slags ledestjerne i min yrkeskarriere på film- og TV! sier Ine og henvender seg til kollegaen.
- Jeg har enorm respekt for Pål Sverre som skuespiller og kollega, og synes at han er hel ved. Han er et veldig fint menneske å være rundt, også privat. Han er en sparringspartner og en jeg føler stor tillit til både faglig og personlig, forklarer Ine.

Også Pål Sverre lovpriser kollegaen og samarbeidet.
- Det er alltid veldig kjekt å jobbe med Ine! Det å få lov til å få utvikle et kunstnerisk samarbeid over flere prosjekter er virkelig veldig, veldig fint. Det som er målet med hvert prosjekt er å finne en spesiell type kjemi, så det å kunne koble seg på hverandre og se at det funker, er det aller viktigste for oss.

Sterilisert bak konas rygg: - Et forferdelig overtramp
Å balansere jobblivet med familielivet
Første gang Ine og Pål Sverre jobbet ordentlig sammen, som de beskriver det som, var under innspillingen av Sonja Henie-filmen i 2018.
- Da følte jeg at Pål Sverre kom som en slags tryggheten selv. Han så skrekken i hvitøyet på meg, og sa rolig: «Ine, eg ser deg. Det kommer til å gå fint. Eg ser at det blir bra», gjengir Ine humoristisk med en slags mørk stavangerdialekt.

Men det er ikke bare hverandre Pål Sverre og Ine skryter av, også de på hjemmebane får velfortjent ros av skuespillerne.
- Vi er nok to mennesker som elsker jobben vår. Vi jobber mye og vil gjerne jobbe mye, men når vi ikke gjør det prøver vi å holde på det andre livet så godt vi kan også, forklarer Ine.
Det andre livet er småbarnslivet. Ine har to barn på tre og syv år, mens Pål Sverre er bonuspappa til en 10-åring, og har to andre på to og seks år.
- Vi deler utfordringene med å balansere jobblivet og familielivet. Og ambisjonene om å sjonglere begge liv samtidig, som ikke alltid er så lett å få til å gå opp. Der føler jeg at jeg har et trøsterikt fellesskap med Pål Sverre. Vi driver enten med jobb, og da er vi nære og gode på jobb, og så driver vi med et ganske lite liv utenom, fortsetter tobarnsmoren.
- Vi er småbarnsforeldre og elsker både våre partnere og våre barn, og ønsker at det skal være godt for alle, supplerer Pål Sverre.

Historien om Roald Amundsen og «eskimo-pigene»
«Super-konemor»
I 2016 giftet han seg med svenske Evelyn i California, og i dag veksler familien på å bo i Stockholm og på Nesodden utenfor Oslo.
Ine er gift med ungdomskjæresten Tarjei som hun møtte på fest, og kjernefamilien er bosatt i den norske hovedstaden.
- Hvordan sjonglerer man travelt innspillingsliv med småbarnsfasen?
- Jeg vil si at det går i bølger hvor vellykket den sjongleringen funker, og man mister de ballene litt innimellom, sier Ine ærlig.
Nå har hun straks en ukes nattinnspilling i forbindelse med Netflix-filmen Troll foran seg - og hun erkjenner at når hun da kommer hjem fra opptak er hennes høyeste ønske å kompensere for at hun har vært borte i flere dager.
- Når jeg da kommer hjem på lørdag har jeg jo lyst til å være super-konemor, som jeg kaller det, men samtidig er jeg jo egentlig også ganske sliten. De overgangene der er nok ganske krevende for alle. Det er et krevende teamarbeid, og det er noen inni bildet som gjør en skikkelig god innsats for at vi skal få lov til å holde på med det vi elsker.

Hun får erkjennende nikk fra kollegaen Pål Sverre.
- Fordelen er at det er en veldig intens jobbperiode når det står på, men så er det også perioder som er helt fri. Det gir mulighet for en god dynamikk. Min kone og jeg bytter på å ha de intense jobbperiodene, og så må vi legge til rette for at begge får plassen sin, så klart. Vi skuespillere sammenligner oss jo mest med sjøfolk og riggarbeidere! sier Pål Sverre og ler.
Igjen finner Ine frem den mørke stavangerdialekten.
- Sorry, jeg klarer ikke referere til deg uten å lage en Pål Sverre-karakter, sier hun og titter bort på kollegaen, før hun kremter.
- «Ine, eg fant en bok på flyplassen: «Pappa jobber på plattform». Den tenkte eg at eg skulle gi til ungane mine. Det er den jeg føler at er mest representativ for livet me leve», og det er jo spot on!
- Den boken har jeg bare funnet i bokhandler i Bergen og Stavanger! legger trebarnsfaren til.
- Er ektefellene deres i showbiz-bransjen?
- Nei, takk og lov! Tenkt om det skulle ha vært to av meg i min familie ... gud, så slitsomt! sier Ine og ler.
På hengende håret at de rakk norsk julefeiring
Det siste halvannet året har også vært preget av den verdensomspennende korona-pandemien, og begge ser på det som et privilegium å ha fått lov til å ha en jobb å gå til under den tøffe perioden.
I forbindelse med innspillingen av thrillerserien Furia var de begge også på opptak i Berlin i Tyskland, men akkurat dét oppholdet skulle vise seg å bli en utfordrende periode.
Ine hadde fått leid seg en leilighet i det nabolaget Prenzlauer Berg i Berlin, mens Pål Sverre hadde tatt inn på et hotell der pandemien virkelig hadde satt sine spor.
- Jeg forsøkte å være ute i solen og se mennesker med god avstand i det hyggelige nabolaget, mens du bodde på et hotell der det ikke var lys i gangene og maten ble servert i plast utenfor hotelldøren, forklarer Ine.
- Hotellet hadde 300 rom. Det var tre gjester. Jeg var én av de. Det ble en veldig annerledes opplevelse. Også det å være i en fremmed by som var stengt ned. Det var veldig spesielt, minnes Pål Sverre.

Det var på hengende håret at de rakk å komme seg hjem til Norge og julefeiring før Tyskland stengte ned i fjor høst.
- Siste innspillingsdag sa Pål Sverre: «Det verste nå, Ine, er hvis du tester positivt for korona for da kommer du deg ikke ut av Tyskland og du får ikke feiret jul med familien».
De trekker begge på smilebåndet i dag av utsagnet, men da det ble uttalt høsten 2020 var det ingen som lo.
- Det hadde allerede vært en hard høst for våre familier og oss begge. Tanken på at jeg skulle være «stuck» i et nedstengt Berlin og ikke få komme meg hjem til familien ... da den tanken ble presentert fra en mørk Pål Sverre da tenkte jeg bare herregud, minnes Ine.
Men begge testene var negative og de rakk heldigvis å komme seg hjem til Norge og familien.
Blåveis og ribbeinsbrist
Ine er glad for at hun har fått vært med å bidra til økt fokus på høyreekstremisme og radikalisering gjennom Furia-serien, og på et tidspunkt under innspillingen føltes handlingen altfor reell.
- Under innspilling skjedde det en del ting som rett og slett gikk så tett på at det var som at det var scener fra manuset vårt. Skuespiller Preben Hodneland og jeg satt i Kreutzberg i Berlin som er multikulturalismens smeltedigel, og spilte inn en dialog der det ble snakket om hvorfor multikulturalisme ikke fungerer. Den dagen ble en lærer halshugget utenfor Paris.

Hun synes det er et svært mørkt univers å dykke inn i, men samtidig at nettopp det er det som føles meningsfylt ved serien.
- Jeg påstår ikke at denne serien redder verden, men jeg håper og tror at det å behandle tematikken gjør at man kanskje kan inspirere og sørge for flere diskusjoner, som kanskje gjør oss mer bevisste på hva strømningene handler om og hva slags samfunn vi ønsker å leve i. Også hvor stor kraft ordene vi bruker om hverandre har.
36-åringen er også glad for å spille en type kvinnerolle som man tidligere ikke har sett så mange av før.
- Ragna-karakteren er en type hevner, en kompromissløs og tidvis grenseløs karakter, som ikke er psykisk syk - en rolle som tradisjonelt sett har vært forbeholdt menn å portrettere. Det opplevdes veldig befriende at hun er drevet av en ideologi og et mission, forklarer hun.
Rollen innebar også mange fysisk krevende stunts, som tidvis gikk på helsa løs.
- Jeg måtte lære meg å sloss, og å gjøre ting jeg aldri har gjort før. Det gikk et par ribbein og jeg fikk et blått øye under innspillingen, for å si det sånn!
Furia har premiere på Viaplay søndag 26. september, og består av totalt åtte episoder.