Prinsesse Diana og hertuginne Kate:

Ukjent bilde avslørt - nesten 25 år etter hennes død

Et sjeldent portrettbilde av prinsesse Diana vises for første gang for offentligheten.

UKJENT BILDE: Forrige uke ble et usett portrett av prinsesse Diana delt med offentligheten - nesten 25 år etter hennes død. Her er Diana avbildet sammen med prins Charles i 1990. Se portrettet lenger ned i saken. Foto: David Levenson/ REX/ NTB
UKJENT BILDE: Forrige uke ble et usett portrett av prinsesse Diana delt med offentligheten - nesten 25 år etter hennes død. Her er Diana avbildet sammen med prins Charles i 1990. Se portrettet lenger ned i saken. Foto: David Levenson/ REX/ NTB Vis mer
Publisert

Knapt to måneder etter at hertuginne Kate feiret 40-årsdagen sin med nye portrettbilder, er det nå et annet bilde som for første gang florerer rundt og vekker oppmerksomhet.

Det er nemlig et helt usett portrettbilde av avdøde prinsesse Diana som nå er blitt offentliggjort.

Sjeldent bilde

Etter at portrettet så dagens lys blir det nå utstilt i Londons Kensington Palace med tittelen «Life Through a Royal Lens». Det skriver blant annet E! News.

Portrettet ble avslørt for offentligheten 4. mars og er et svært enkelt, men elegant bilde i svart og hvitt. Det viser en 27 år gammel Diana i profil, iført en satengkjole og et par øredobber.

Det var ingen ringere enn den berømte motefotografen David Bailey (84) som tok portrettet i 1988. Han har tidligere også fotografert en rekke ikoner - inkludert Andy Warhol, Twiggy og The Beatles.

USETT BILDE: Fredag 4. mars ble det sjeldne bildet av avdøde prinsesse Diana tilgjengelig for offentligheten. Foto: Yui Mok/ Pa Photos/ NTB
USETT BILDE: Fredag 4. mars ble det sjeldne bildet av avdøde prinsesse Diana tilgjengelig for offentligheten. Foto: Yui Mok/ Pa Photos/ NTB Vis mer

Ifølge en pressemelding fra Historic Royal Palaces, skal Bailey ha blitt håndvalgt av Diana. Hun ville jobbe med han da hun hadde et ønske om å etablere en ny fotografisk identitet for seg selv.

Førstnevnte er spesielt kjent for sitt høye kontrastlys og minimalistiske stil, noe prinsessen likte svært godt.

Sammenlignet med Kate

Opprinnelig ble bildet av Diana bestilt av National Portrait Gallery, men det har blitt værende i arkivet frem til nå. Det tok imidlertid ikke lang tid før det ble sammenlignet med portrettene av hertuginne Kate.

Kate som er gift med Dianas eldste sønn, prins William (39), er ikledd en hvit, rynket kjole av Alexander McQueen, samme designer som sto bak hennes brudekjole for ti år siden.

BLIR STILT UT: Portrettene av hertuginnen skal stilles ut. Foto: Paolo Roversi/ Kensington Palace/ AP/ NTB
BLIR STILT UT: Portrettene av hertuginnen skal stilles ut. Foto: Paolo Roversi/ Kensington Palace/ AP/ NTB Vis mer

Bildene, som ble tatt i november i London's Kew Gardens, blir nå stilt ut på det britiske kunstgalleriet National Portrait Gallery. Også hun er avbildet i profil, hvor hun har på seg øredobber og den ikoniske safirringen som tilhørte prinsesse Diana.

For anledningen hadde hun hyret inn stjernefotografen Paolo Rovers. Han fortalte at det var en ære å ta portrettbildene.

- Det var en dyp og rik opplevelse for meg, et uforglemmelig øyeblikk. Jeg har møtt en fantastisk person, en person som med sin positive energi kan bringe håp til hele verden, sa fotografen til Harpers Bazaar.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer