Unge Lovende

«Unge lovende»-Alexandras kjæreste: - Her sitter jeg og drikker øl og ser på deg ligge med dama mi!

Skuespiller Hermann Sabado har ingenting imot at kjæresten spiller inn sexscener.

UNGE LOVENDE: Alexandra Gjerpen og Hermann Sabado har vært kjærester i rundt ett år, men forteller til KK.no at de foreløpig ikke bor sammen. Her fra Gullruten 2016. Foto: Malin Gaden // KK.no
UNGE LOVENDE: Alexandra Gjerpen og Hermann Sabado har vært kjærester i rundt ett år, men forteller til KK.no at de foreløpig ikke bor sammen. Her fra Gullruten 2016. Foto: Malin Gaden // KK.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den Monster-produserte serien «Unge lovende» har gjort enorm suksess på NRK, og KK.no møtte de tre hovedpersonene Alexandra Gjerpen (31), Gine Cornelia Pedersen (30) og manusforfatter og skuespiller Siri Seljeseth (27) under «Gullruten» i Bergen 13. mai. Mens jentene ble intervjuet på rød løper i forkant av prisutdelingen tok vi en prat med «Upperdog»-skuespiller Hermann Sabado (34). Han er kjæreste med Alexandra, og forteller til KK.no at de har vært et par i rundt ett år.

Hvordan er det å se Alexandra gjøre så stor suksess?

- Det er veldig deilig. Jeg møtte jo Alexandra rett etter innspilling da hun hadde bodd i Norge i noen måneder, etter at hun hadde vært på et langt utenlandsopphold, og hun var veldig spent på dette med karriere. Når hun nå får en sånn ekstrem forløsning så er det veldig fint å være til stede.

Du er jo også skuespiller, hvordan er det å være skuespiller-par?

- Det er morsomt at du spør, og dette er jeg nok ikke den første skuespilleren som sier: men jeg har alltid sagt at jeg ikke skal bli kjæreste med en skuespiller - og det sa jeg i mange år, men så velger man jo ikke hvem man forelsker seg i da. Når dét er sagt så er det jo veldig deilig at vi har forståelse for hverandres yrke. Når vi må gjøre utfordrende ting på jobb, så vet man hva det går ut på.

Da han så premieren av «Unge lovende» oppsto en artig situasjon.

FLOTT TRIO:  Alexandra Gjerpen, Siri Seljeseth og Gine Cornelia Pedersen strålte på den røde løperen i henholdsvis Christina Ledang, by TiMo og Ganni. Foto: Malin Gaden // KK.no
FLOTT TRIO: Alexandra Gjerpen, Siri Seljeseth og Gine Cornelia Pedersen strålte på den røde løperen i henholdsvis Christina Ledang, by TiMo og Ganni. Foto: Malin Gaden // KK.no Vis mer

- Jeg er en god venn av Ole Christoffer Ertvaag (Kimmo), som spiller kjæresten til Alexandra, og når de har en sexscene i serien så satt jeg å spiste middag. Da måtte jeg sende en snap til Ole: «Her sitter jeg og spiser middag, drikker øl og ser på deg ligge med dama mi!».

Han sier til KK.no at han selv har gjort denne type scener, og vet hva det går ut på.

- Jeg har spilt sexscener både på teater og film, og vet hvor tørt og usexy og profesjonelt det er, så jeg ser ikke på det som en type utrygg grunn. Jeg vet hva det går ut på, og det er en del av yrket. Hvis jeg ikke kan godta det, så kan vi ikke være kjærester. Sånn er det bare.

Har du gitt henne noen råd på veien?

- Vi snakker daglig om yrket vårt og de omstendighetene vi befinner oss i, og når hun ser meg jobbe vil jeg gjerne ha råd - og vite hva hun mener på ordentlig. Ikke noe medhårsstryking. Når jeg ser henne jobbe prøver jeg å være helt ærlig å si hva jeg mener, og komme med konstruktiv kritikk. Det er jo litt farlig å gjøre det med en kjæreste, men samtidig er det viktig. Det er et godt forhold. Det jeg sier er bare min mening, og jeg synes det er deilig at vi kan snakke om det.

Hva falt du for ved Alexandra?

- Har du møtt henne, eller? Det førsteintrykket kan du ikke slå, altså!, sier han mens han ser på sin flotte kjæreste - for anledningen kledd i hvit kjole fra norske Christina Ledang og røde skyhøye hæler fra Jeffrey Campbell.

Alexandra, hva synes du om det å spille inn sexscener når du har kjæreste?

- Jeg synes det er helt okey, det er jo yrket vårt. Vi vet hva som ligger bak, at det er veldig mye tekniske ting. Vi har jo ikke sex på ordenlig! Så sånn sett har det jo gått veldig greit.

Hermann forteller til KK.no at han har vært naken på scenen med en kollega etter at han og Alexandra ble kjærester, og Alexandra forteller at hun absolutt ikke hadde noen problemer med det.

- Nei, altså. Han er jo en flott fyr! Jeg synes det er konge! «Go for it, man». Vi er unge én gang i livet, så kjør på, sier nå jeg.

De andre Unge lovende-jentene har heller ikke noe imot å spille inn sexscener, forteller de til KK.no - eller.... har de egentlig ikke det?

- Det handler om noe mer enn bare sex. Det handler om forholdet med de to menneskene det gjelder, og da synes jeg det er veldig fint, forklarer Siri

- Ja, det var som å drikke en kopp kaffe, egentlig. Veldig hverdagslig og greit, forklarer Gine.

Dere er jo skuespillere og det er jobben deres å kunne mestre å spille inn slike scener, så det er jo sikkert derfor vi «vanlige, dødelige» synes tanken på å spille inn en sexscene er kleint..

- Altså, vi synes jo det er jævlig kleint. Det er jo en veldig uvant situasjon, og vi gjør det jo ikke med kjærestene våre så..

- Ja, det er meget usexy! bryter Alexandra inn.

- Spesielt siden gutten har sokk på pikken, og du teiper deg nedentil og greier! supplerer Gine.

NRK-serien «SKAM» er jo også i vinden om dagen, hva tenker dere om «SKAM vs. Unge Lovende»-krigen som har ligget litt i kulissene?

- Vi elsker dem! Vi er fans, det er ikke så mye «beef» - vi er heller bare glad for at det har kommet flere serier med kvinnelige hovedroller. Jeg skjønner at folk har lyst til å legge opp til at det er kniving. Men det er det ikke altså! Vi ble starstruck da vi så dem i sta, liksom!

«Unge lovende» er nominert i kategorien «Beste nye programserie», side om side med «SKAM», og «Beste TV-drama» også sammen med SKAM-gjengen. I tillegg er Gine og Alexandra begge nominert i kategorien «Beste kvinnelige skuespiller».

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer