Gine Cornelia Pedersen

Unge lovende-stjernen spiller gravid i ny NRK-serie - var gravid i virkeligheten!

- Jeg hadde bekkenløsning på ordentlig da jeg gikk der og vagget, sier Gine Cornelia Pedersen til KK.no.

NRK-SERIE: Kjæresteparet Gine Cornelia Pedersen og Mikkel Bratt Silseth er aktuelle i den nye NRK-serien «Valkyrien» som har premiere 1. januar.  Foto: Malini Gaare Bjørnstad
NRK-SERIE: Kjæresteparet Gine Cornelia Pedersen og Mikkel Bratt Silseth er aktuelle i den nye NRK-serien «Valkyrien» som har premiere 1. januar. Foto: Malini Gaare Bjørnstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over nyåret sender NRK den nye dramathriller-serien «Valkyrien», og i serien møter vi blant andre Sven Nordin (59), Pål Sverre Valheim Hagen (36), Pia Halvorsen (51), Laila Goody (45), Mikkel Bratt Silset (25) og Gine Cornelia Pedersen (30). PSST! Har du fått med deg at «SKAM» er solgt til USA? Disse stjernene vil vi se i rollene!

De to sistnevnte spiller kjæresteparet Marit og Teo som venter barn, men som selvfølgelig møter på mange utfordringer. Men det er ikke bare på TV-skjermen at Gine og Mikkel har et nært forhold, i virkeligheten er de to skuespillerne forlovet og i februar ble de to foreldre til en liten gutt.

- Da jeg så de første episodene så tenkte jeg: «Wow, her har NRK virkelig fått til en autentisk gravidmage!», men så var den altså ekte?

- Ja, den var det noen ganger. Serien er jo ikke spilt inn kronologisk, så noen steder måtte vi lappe på litt. Men til slutt ble den min egen, sier Gine til KK.no under presselanseringen på Cinemateket i Oslo i midten av desember.

STERK SCENE: Til KK.no forteller Mikkel Bratt Silseth at det var en spesiell opplevelse å spille mot kjæresten Gine Cornelia Pedersen - og at hun på det samme tidspunktet var gravid med deres førstefødte.  Foto: Johan Fredrik Bødtker for Tordenfilm AS
STERK SCENE: Til KK.no forteller Mikkel Bratt Silseth at det var en spesiell opplevelse å spille mot kjæresten Gine Cornelia Pedersen - og at hun på det samme tidspunktet var gravid med deres førstefødte. Foto: Johan Fredrik Bødtker for Tordenfilm AS Vis mer

- Hvordan føltes det å spille gravid samtidig som du faktisk var gravid?

- Jeg hadde bekkenløsning på ordentlig da jeg gikk der og vagget, så det var ganske lett å spille gravid! forklarer hun med glimt i øyet, og legger til:

- Situasjonen ble litt skarpere ettersom jeg selv var gravid. Jeg kan bare forestille meg hvordan det er å skulle stå alene og være høygravid. Mannen din er ettersøkt, du skal føde alene. Du skal ha det barnet alene. Det er en forferdelig situasjon som Marit står i, og når man er gravid så er man jo veldig følsom. Så jeg fikk veldig mye medfølelse med henne. 

LES OGSÅ: «Unge lovende»-Alexandras kjæreste: - Her sitter jeg og drikker øl og ser på deg ligge med dama mi!

- Vi har mye erfaring med det å spille mot hverandre

Gine Cornelia er kanskje mest kjent fra den populære TV-serien «Unge lovende» som ble sendt rett før jul i fjor, i tillegg til at hun har gjort suksess som romanforfatter. I 2013 ble hun tildelt Tarjei Vesaas' debutantpris for romanen «Null». 

Mikkel Bratt Silset på sin side er også en etablert skuespiller, og har spilt i serier som «Dag» (2010), «Lillyhammer» (2014) og «Vikingane» (2016). Han har også spilt i filmene «Sønner» (2006),  «Appelsinpiken» (2009) og «Beatles» (2014).

- Hvordan er det å spille mot kjæresten din?

- Nå gikk jo vi i klasse sammen på Teaterhøgskolen, så vi har ganske mye erfaring med det å spille sammen og å forholde oss som profesjonelle til hverandre. Men det er jo ekstra intenst. Det blir nesten ekstra skummelt, for om ikke folk tror på dette, da... Det er veldig gøy å spille med Mikkel for jeg synes han er en utrolig god skuespiller. Det er på en måte derfor jeg alltid vil spille med ham fordi vi snakker samme språk som skuespillere, forklarer Gine.

LES OGSÅ: Danske Danica Curcic skulle egentlig ha snakket norsk i «Nobel»

VALKYRIEN: I den nye dramathriller-serien på NRK møter vi blant andre skuespillerne Joachim Rafaelsen (t.v.), Mikkel Bratt Silset, Pia Halvorsen, Pål Sverre Hagen, Sven Nordin, Ellen Birgitte Winther og Laila Goody. Deler av serien er spilt inn på den nedlagte t-banestasjonen Valkyrien på Majorstuen i Oslo. Foto: NTB scanpix
VALKYRIEN: I den nye dramathriller-serien på NRK møter vi blant andre skuespillerne Joachim Rafaelsen (t.v.), Mikkel Bratt Silset, Pia Halvorsen, Pål Sverre Hagen, Sven Nordin, Ellen Birgitte Winther og Laila Goody. Deler av serien er spilt inn på den nedlagte t-banestasjonen Valkyrien på Majorstuen i Oslo. Foto: NTB scanpix Vis mer

Også Mikkel syntes det var fantastisk å spille mot forloveden.

- Det var kjempegøy! Vi har jo jobbet sammen på Teaterhøgskolen i tre år, og vært sammen i to av de årene. Vi kjenner hverandre på alle plan, så det er veldig deilig og trygt å gjøre det skummelt - det er en fordel. Jeg vil jobbe masse med henne!

Han forklarer til KK.no at det både er fordeler og ulemper ved det å spille mot hverandre når man allerede er kjærester.

- Siden man kjenner hverandre så dypt kan det være vanskelig å bli overrasket, men fordelen ved det er jo det at når det da først løsner så smeller det gjennom hele scenen. Det er veldig befriende og man får et kick når det er over. Det er nesten sånn at man ikke husker hva som skjedde underveis i scenen, forklarer han.

GRAVID OG ALENE: I TV-serien  «Valkyrien» spiller Gine Cornelia Pedersen gravide Marit. Da serien ble spilt inn var Gine selv gravid. Dette bildet er lån fra TV-serien. Foto: Johan Fredrik Bødtker for Tordenfilm AS
GRAVID OG ALENE: I TV-serien «Valkyrien» spiller Gine Cornelia Pedersen gravide Marit. Da serien ble spilt inn var Gine selv gravid. Dette bildet er lån fra TV-serien. Foto: Johan Fredrik Bødtker for Tordenfilm AS Vis mer

LES OGSÅ: Det danske folk jubler: - Vi har det villeste girl crush på Noora!

- Jeg er superstolt av henne! 

Naturlig nok synes Mikkel at kjæresten er en dyktig skuespiller, og sier at han synes det var gøy å se henne gjøre suksess i «Unge lovende».

- Det var helt fantastisk, og jeg er superstolt av henne! Jeg synes jo bare at hun er dritbra. 

- Hvordan var det for deg å spille mot henne samtidig som hun var gravid med ditt barn?

- Det gir jo noe helt eget. Man vet ikke helt hva som skjer nesten. Når man begynner å ta inn situasjonen, ser kjæresten sin og det går opp for en at inni der så er det et lite vesen - det er en veldig sterk og emosjonell kraft å få.

- Det var egentlig bare en kjempefin opplevelse, selv om man i starten kanskje var litt redd for at det kunne bli for tøft. Det er jo tøffe emosjonelle ting man skal gjennom. Vi stilte jo også spørsmålet: kan han ta skade av det?, men når man ser han nå så har han ikke tatt skade av noen ting! Han er jo bare «happy go lucky», sier den stolte ettbarnsfaren til KK.no.

LES OGSÅ: Sjekk hvilken «SKAM»-skuespiller som dukker opp i ny film!

Var redd for at hun ikke kom til å få rollen

Både Gine og Mikkel, som ble kjærester i slutten av førsteklasse, ble innkalt til audition av castingansvarlig Yngvill Kolset Haga som hadde sett parets klasse på Teaterhøgskolen. Men Gine forteller at hun var trodde at hun ikke kom til å få rollen.

- Jeg tenkte at de kanskje ikke turte å jobbe med et kjærestepar. Jeg synes det er veldig modig av dem for jeg skjønner de betenkelighetene man kan ha med det. Det at man kanskje ikke kan klare å forholde seg profesjonelt til det, men nå hadde jo vi gått i klasse sammen og klart oss fint gjennom tre år på Teaterhøgskolen, og da klarer man det meste sammen!

NY SESONG: Neste år kommer sesong to av «Unge lovende» på NRK, og skal vi tro Gine Cornelia Pedersen, som spiller Nenne, blir denne sesongen av en mørkere karakter enn første sesong. Her med Siri Seljeseth (midten), som spiller Elise, og Alexandra Gjerpen (t.h.), som spiller Alex. Foto: NRK
NY SESONG: Neste år kommer sesong to av «Unge lovende» på NRK, og skal vi tro Gine Cornelia Pedersen, som spiller Nenne, blir denne sesongen av en mørkere karakter enn første sesong. Her med Siri Seljeseth (midten), som spiller Elise, og Alexandra Gjerpen (t.h.), som spiller Alex. Foto: NRK Vis mer

Neste år er det også klart for sesong to av den populære serien «Unge lovende», og Gine Cornelia kan avsløre litt av hva vi har å forvente oss.

- Den blir litt mørkere enn sist, men det blir en veldig god sesong! Vi får på en måte bare følge dem videre i det litt mørkere landskapet som de beveger seg inn i.

«Valkyrien» har premiere søndag 1. januar på NRK1.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer