Trailer «Ut og stjæle hester»:

«Ut og stjæle hester»-traileren er her

Denne filmen gleder vi oss til!

Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På selveste kvinnedagen, 8. mars i år, har storfilmen «Ut og stjæle hester» norgespremiere.

Filmen er basert på romanen med samme navn, skrevet av den norske forfatteren Per Petterson (66), og kom ut i 2003.

Forlaget oktober, som har gitt ut boken, skriver følgende om Pettersons roman:

«Trond var 15 år gammel sommeren 1948, han var på setra sammen med faren sin, og det han opplevde den sommeren – død, svik – skulle forandre grunnlaget for livet hans. 67 år gammel har han flyttet ut til et lite hus ved en innsjø langt øst i landet, sammen med hunden sin; han mistet sin andre kone for tre år siden. «Hele livet har jeg lengta etter å være aleine på et sted som dette. Sjøl når det var på det fineste, og det har ikke vært sjelden. Så mye kan jeg si. At det ikke har vært sjelden. Jeg har vært heldig.» Hans nærmeste nabo viser seg å være en annen skadeskutt eldre mann med hund, en han kjente før, og som han må forholde seg til, og så begynner sommeren 1948 å plage ham.».

På rollelisten finner vi Stellan Skarsgård (67), Bjørn Floberg (71), Tobias Santelmann (38), Pål Sverre Valheim Hagen (38), danske Danica Curcic (33) og 16-åringen Jon Ranes.

HOVEDROLLER: På rollelisten finner vi Stellan Skarsgård og Bjørn Floberg (t.h). FOTO: 4 1/2 og Nordisk Film
HOVEDROLLER: På rollelisten finner vi Stellan Skarsgård og Bjørn Floberg (t.h). FOTO: 4 1/2 og Nordisk Film Vis mer

LES OGSÅ: Tobias Santelmann om «Mordene i Kongo»: - Det er det mest altoppslukende jeg har gjort

Skal vises i hovedkonkurransen under Berlin internasjonale filmfestival

Det er filmregissør Hans Petter Moland (63) som har hatt regi på filmen. Han har tidligere gjort suksess med filmer «Gymnaslærer Pedersen» (2006), «En ganske snill mann» (2010), «Kraftidioten» (2014) og «Flaskepost fra P» (2016).

Tidligere i januar ble det kjent at filmen skal vises i hovedkonkurransen under prestisjetunge Berlin internasjonale filmfestival 9. februar.

- Hans Petter Moland er en av de få filmskapere i verden som har klart dette mesterstykket hele fire ganger, og med Ut og stjæle hester har han laget en film som berører oss på et dypt menneskelig plan og som imponerer visuelt og produksjonsmessig. Dette er nok et bevis på at vi lager film i verdensklasse i Norge, sa Stine Helgeland, avdelingsdirektør ved Norsk Filminstitutt, i en pressemelding da nyheten ble kjent i januar.

Pettersons roman har også høstet gode kritikker, også utenfor Norges landegrenser. Den ble oversatt til engelsk i 2007, og det tok ikke lang tid før amerikanske Times kåret boken til «Top 10 Fiction Books of 2007». Her hjemme mottok Petterson Bokhandlerprisen 2003 og Kritikerprisen 2003 for romanen.

Filmen har norgespremiere 8. mars 2019. Se trailer øverst i saken!

LES OGSÅ: 11 bøker redaksjonen anbefaler når du trenger en pause fra hverdagsmas!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer