Kompani Lauritzen

Uventet exit: – Hun er det viktigste for meg

En av rekruttene vender brått hjemover etter en tøff beslutning.

KOMPANI LAURITZEN: En av deltakerne tar den tunge beslutningen om å trekke seg under onsdagens sending. FOTO: Matti Bernitz/TV 2
KOMPANI LAURITZEN: En av deltakerne tar den tunge beslutningen om å trekke seg under onsdagens sending. FOTO: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer
Publisert

Livet på Setnesmoen leir er ment å være tøft, både fysisk og mentalt. Den fjerde sesongen av Kompani Lauritzen er godt i gang, der fjorten kjendiser skal bli en bedre versjon av seg selv gjennom utfordrende øvelser og lagsamarbeid.

Under oberst Dag Otto Lauritzens ledelse får kjendisene prøvd seg på øvelser inspirert av forsvaret. Men det er ikke alltid at øvelsene er det mest utfordrende. KK har tidligere snakket med skuespiller Iben Akerlie (35) som syntes det mest utfordrende var at kamerateamet fulgte deltakerne så tett på.

Advarsel! Artikkelen inneholder spoiler av onsdagens episode.

For en av de andre rekruttene har oppholdet så langt vært krevende, men hun har bitt tennene sammen og gjennomført øvelser, vært en lagspiller og vist styrker som er viktige i et lag – blant annet har hun vært varm og utvist stor omsorg for alle rundt seg.

Fikk ikke permisjon

Men det var noe helt annet enn selve rigget inne på Setnesmoen leir som skulle få rekrutten til å trekke seg.

– Jeg vet at dere ikke tillater permisjon i rekruttperioden, sier hun til befalet under fire øyne.

Og med de ordene forteller Vendela Kirsebom (56) at hun trekker seg fra den fjerde sesongen av Kompani Lauritzen, like før rekruttperioden er omme.

Gråtkvalt forteller hun at hun ikke har lyst til å gi seg, og det er tøft for henne å måtte forlate Setnesmoen leir for denne gang.

Viktigere å være der for datteren

Kirsebom har to døtre, og den ene av dem skulle ha graduation, altså avslutningsseremoni etter endte studier, i London under innspillingen av Kompani Lauritzen. I utgangspunktet skulle avslutningen vært i etterkant av rekruttperioden, men da produksjonen endret på tidsforløpet, lot ikke deltakelse og datterens avslutningsseremoni seg kombinere.

TREKKER SEG: Vendela Kirsebom får en rørende avskjed av medrekruttene før avreise. FOTO: Matti Berntiz/TV 2
TREKKER SEG: Vendela Kirsebom får en rørende avskjed av medrekruttene før avreise. FOTO: Matti Berntiz/TV 2 Vis mer

Med graduation som en av de største dagene i datterens liv, var 56-åringen bestemt på at hun ikke kunne gå glipp av seremonien.

– Jeg har grublet veldig, veldig hardt på hva jeg skal gjøre, men for meg er hun det viktigste i livet mitt, sier Vendela til befalet og legger til at det er en tøff avgjørelse å ta, men en riktig en.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, forklarer at det i utgangspunktet ikke er mulig å få perm eller være borte fra opptak av Kompani Lauritzen, men ettersom vitnemålsutdelingen sammenfalt med en promodag mellom rekrutt- og aspirantperioden, hadde hun på forhånd fått lov å være borte akkurat denne dagen, så lenge hun var klar til revelje dagen etter.

– Dessverre skjedde det endringer i produksjonsplanen underveis i innspillingen, og det ble ikke lenger mulig å gi Vendela perm den aktuelle dagen, sier Dahl til KK.

– Vendela hadde selv et sterkt ønske om å fortsette innspillingen. Vi beklager at det ikke lenger var mulig for henne å dra på vitnemålstudelingen og komme tilbake til Setnesmoen slik hun var blitt lovet.

Vendela Kirsebom ønsket ikke å gi en kommentar til saken.

Kompani Lauritzen sendes på TV 2 Direkte onsdag og lørdag klokken 20.00 og kan streames TV2 Play.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer