Prinsesse Iman

Vakre prinsesse Iman (19) er sin rojale mor opp av dage

Blir dronning Rania eldste datter den nye «Madeleine» - altså verdens vakreste prinsesse?

Publisert
Sist oppdatert

Dronning Rania (45) av Jordan har høstet mye skryt for sin eleganse, utseende og teft for mote, men den rojale skjønnheten må nok innse at hun har fått en ørliten konkurranse i sin eldste datter - prinsesse Iman (19). Den blonde 19-åringen har nemlig blomstret opp til å bli like vakker som sin mor. Ja, kanskje hun til og med kommer til å slå knockout på hun som flere ganger har blitt kåret «verdens vakreste prinsesse» - nemlig Sveriges prinsesse Madeleine?  Skal vi tro britiske Daily Mails omtale av Iman, kan det virke slik, og hun lovprises for sin skjønnhet og eleganse. Ja, avisen går til og med så langt at de skriver at 19-åringen og hennes vakre mor kunne nesten vært søstre. Så vakker er den unge prinsessen. 

Prinsesse Iman bint Abdullah ble født 27. september 1996, to år etter storebror kronprins Hussain (22). De har også søsknene prinsesse Salma (15) og prins Hashem (11). 19-åringen har alltid vært glad i sporty aktiviteter, og da hun ble uteksaminert fra den private videregående skolen The International Academy Amman (IAA) i 2014, ble hun tildelt den gjeve tittelen «Årets beste kvinnelige toppatlet» i sin klasse.

I dag studerer hun ved det private universitetet Georgetown University i Washington, D.C., hvor også hennes storebror kronprins Hussain går.

LES OGSÅ: Den ukjente Monaco-søsteren som tar verden med storm

Har valgt å droppe hodeplagg

Til tross for at hun har vært med sine foreldre på representasjonsoppgaver i både inn- og utland helt siden hun var en liten jente, var det ikke før under bryllupet mellom kronprinsesse Victoria (38) av Sverige og prins Daniel (42) i Stockholm 19. juni 2010 at verden for alvor fikk øynene opp for den unge skjønnheten. Hun strålte side om side med sine foreldre, og matchet mamma Rania i en elegant, kroppsnær selskapskjole. 

MATCHET I SVERIGE: Sommeren 2016 deltok Iman med sine foreldre under bryllupet til kronprinsesse Victoria og Daniel Westling i Stockholm - og verden fikk for alvor øynene opp for den søte prinsessen. Foto: NTB Scanpix
MATCHET I SVERIGE: Sommeren 2016 deltok Iman med sine foreldre under bryllupet til kronprinsesse Victoria og Daniel Westling i Stockholm - og verden fikk for alvor øynene opp for den søte prinsessen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I fjor sommer deltok hun sammen med sin mor på en tilstelning i den franske hovedstaden, og det er ingen tvil om at «mor-og-datter»-duoen matcher hverandre i klesveien. Begge synkroniserer med like farger, lik hårfrisyre og likt motetilbehør. LES OGSÅ: Denne ukjente prinsessen tar verden med storm!

Dronning Rania, som er en god venninne av vår egen kronprinsesse Mette-Marit (42), er hengiven til den islamske tro - men har valgt å kun bruke hodeplagg ved svært spesielle tilfeller. I et intervju med BBC, publisert i 2010, forklarte Rania følgende:

- Jeg støtter kvinner som ønsker å bære hijab hundre prosent, akkurat som jeg støtter kvinner som ikke ønsker å bære hijab like mye. Personlig har jeg valgt å ikke bære hijab, og jeg håper - og forventer - at min avgjørelse blir respektert.

UTE I FELTEN: Prinsesse Iman følger i sin mors fotspor, og elsker å møte nye mennesker på tilstelninger sammen med sin mor dronning Rania. Dette bildet ble tatt i Amman i Jordan sommeren 2015. Foto: NTB Scanpix
UTE I FELTEN: Prinsesse Iman følger i sin mors fotspor, og elsker å møte nye mennesker på tilstelninger sammen med sin mor dronning Rania. Dette bildet ble tatt i Amman i Jordan sommeren 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det moderne og folkelige kongeparet av Jordan har latt døtrene også velge hvorvidt de skal bære det mye omdiskuterte hodeplagget eller ikke, og også her har Iman og Salma valgt å gjøre som sin mor.

Deler private glimt på sosiale medier

Også når det kommer til sosiale medier er dronning Rania en foregangsperson i de rojale kretser, og deler stort og smått fra hverdag og fest med sine over to millioner følgere. I infoteksten på Instagram-profilen sin skriver hun: «Dronning Rania Al Abdullah - en mor og en kone med en rimelig kul dagjobb».

I disse dager er prinsesse Iman hjemme på sommerferie, og i forrige uke ble hun med sin mor på besøk på et barnehjem for foreldreløse barn i Jordan. Rania delte et bilde av seg selv og sin datter, og skrev stolt: «Bedårende selskap jeg hadde med meg i dag; her med Iman og en gruppe med barn på Al Hussein Social Foundation for Orphans»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer