Jennifer Grey:

- Var det eneste levende vitnet

«Dirty Dancing»-skuespilleren åpner seg om tragedien.

JENNIFER GREY: Kort tid før Jennifer Grey spilte rollen som Baby i «Dirty Dancing», var hun involvert i en alvorlig bilulykke. Foto: Matt Baron / Shutterstock Editorial / NTB
JENNIFER GREY: Kort tid før Jennifer Grey spilte rollen som Baby i «Dirty Dancing», var hun involvert i en alvorlig bilulykke. Foto: Matt Baron / Shutterstock Editorial / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mot slutten av 80-tallet, i 1987, fikk den amerikanske skuespilleren Jennifer Grey (62) livet snudd på hodet, etter at hun kapret rollen som Frances «Baby» Houseman i suksessfilmen «Dirty Dancing».

Karrieren skjøt fart, og hun ble en del av Hollywoods elite.

I disse dager er hun aktuell med biografien «Out of the Corner» - hvor hun deler ærlig om livets opp- og nedturer. Blant annet har hun beskrevet det tidligere forholdet med Johnny Depp (58).

Før hun innledet et forhold med stjerneskuespilleren, var hun imidlertid kjæreste med Matthew Broderick. Forholdet forbinder hun i dag med det hun beskriver som «et av livets største traumer».

- Topp tre traumer

Mens paret var sammen, var de nemlig involvert i en alvorlig bilulykke.

Det skjedde mens de var på ferie i Nord-Irland etter at de innledet et hemmelig forhold under innspillingen av filmen «Ferris Bueller's Day Off», som kom ut i 1986.

I ULYKKE: Matthew Broderick og Jennifer Grey var innblandet i en alvorlig bilulykke, som krevde to menneskeliv. Foto: Croe/Mediapunch/REX/NTB
I ULYKKE: Matthew Broderick og Jennifer Grey var innblandet i en alvorlig bilulykke, som krevde to menneskeliv. Foto: Croe/Mediapunch/REX/NTB Vis mer

De hadde den gang leid en BMW, og mens Broderick satt bak rattet krysset han veien og havnet i motsatt kjørefelt. I bilen satt 63 år gamle Margaret Doherty og 28 år gamle Anna Gallagher.

Begge kvinnene døde momentant, mens Broderick pådro seg alvorlige skader og ble bevisstløs.

- Bilulykken i Irland var, vil jeg si, topp tre traumer i livet mitt, kanskje topp én. Det er veldig vanskelig å beskrive når du har en nær-døden-opplevelse og er til stede når andre mennesker dør, sier hun i et intervju med Entertainment Tonight.

- Jeg trodde han var død

62-åringen forklarer videre at det å være «midt i ingenmannsland» uten noen andre bevisste personer gjorde henne livredd.

- Jeg var det eneste levende vitnet, siden Matthew overlevde, men var bevisstløs, mistet hukommelsen og var alvorlig skadet. Jeg trodde han var død. Jeg visste ikke engang at det var to andre kvinner der som ble drept. Det er bare noe du ikke kommer deg tilbake fra på samme måte, fortsetter hun i intervjuet.

Skuespilleren forteller også at hun fremdeles tenker mye på tragedien.

Hun legger også til at Broderick var en habil sjåfør, og at det ikke var alkohol involvert. Broderick brakk et bein, flere ribbein og punkterte en lunge i ulykka. Han ble straffet med en bot på 100 pund, som i dag tilsvarer 1174 kroner.

- Det var bare en ulykke. Og det var tragisk, og jeg tenker på familien i Irland hele tiden.

Etter at paret gikk hver til sitt, giftet Broderick seg med Sarah Jessica Parker (57). De er fremdeles gift. Grey giftet seg på sin side med skuespiller Clark Gregg (60) i 2001, men skilte seg i fjor - etter 19 år sammen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer