John F. Kennedy og Marilyn Monroe:

- Var kun denne ene gangen at hun og JFK hadde hatt en affære

Myten om Marilyn Monroe og president John F. Kennedys forhold.

JOHN F. KENNEDY OG MARILYN MONROE: Hollywood-divaen Marilyn Monroe skal ha bekreftet at hun og president John F. Kennedy hadde en affære i 1962. FOTO: NTB
JOHN F. KENNEDY OG MARILYN MONROE: Hollywood-divaen Marilyn Monroe skal ha bekreftet at hun og president John F. Kennedy hadde en affære i 1962. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

De var to av USAs hotteste navn på 50- og 60-tallet. Hun, en billedskjønn Hollywood-diva med sexsymbolstatus, og han en populær politiker fra en rik og mektig Boston-familie - hvis slektninger hadde emigrert fra Irland på midten av 1800-tallet.

Det skulle ikke ta lang tid før skuespiller Marilyn Monroe og president John F. Kennedy ble koblet til hverandre. Vennskapet ble betegnet som datidens mest pikante affære.

I en fersk Netflix-dokumentar sluppet i slutten av april 2022, «The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes», hevdes det at Marilyn Monroe skal ha hatt besøk av JFKs lillebror Robert Kennedy - som hun også skal hatt et intimt forhold til - kvelden hun døde som følge av en overdose med sovepiller.

I dokumentaren hører man flere hittil ukjente lydbånd, der mennesker i Monroes omgangskrets, og som hadde tilknytning til hendelsen, uttale seg til den irske journalisten og forfatteren Anthony Summers (79) over 20 år etter filmdivaens brå dødsfall.

Kvelden da alt forandret seg

Marilyn Monroe møtte JFK for alvor under en middag i februar 1962. Da hadde han vært USAs 35. president i ganske nøyaktig 13 måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer