Trine Lise Olsen

Var på nippet til å gi opp i uke én av «16 ukers helvete»

- Når man har forfalt så mye som jeg hadde gjort i forkant, blir det ekstra vanskelig å komme i gang, sier komiker Trine Lise Olsen til KK.

TRINE LISE OLSEN: Komikeren Trine Lise Olsen har brukt 16 uker på å endre livsstilen - nå kan vi se resultatet i TVNorge-serien 16 ukers helvete. FOTO: Astrid Waller // KK
TRINE LISE OLSEN: Komikeren Trine Lise Olsen har brukt 16 uker på å endre livsstilen - nå kan vi se resultatet i TVNorge-serien 16 ukers helvete. FOTO: Astrid Waller // KK Vis mer
Publisert

Januar er i gang, og for mange betyr det at trening- og kostholdsrutiner skal endres på for at julekiloene som har sneket seg på skal bort - eller er dette bare en myte?

For komiker Trine Lise Olsen (46) startet kostholdsendringene og treningsrutinene allerede før jul.

Nå blir hun å se i livsstilsprogrammet 16 ukers helvete, på Discovery+ og TVNorge, side om side med TV-profil Christer Falck (52), artist Jørn Hoel (64), youtuber Agnete «Agnetesh» Husebye (25), Idol-dommer Sandeep Singh (35) og skuespiller Håvard Lilleheie (48).

KLAR TIL DYST: Trine Lise Olsen sammen med resten av 16 ukers helvete-gjengen i Holmenkollen i Oslo. FOTO: Discovery+
KLAR TIL DYST: Trine Lise Olsen sammen med resten av 16 ukers helvete-gjengen i Holmenkollen i Oslo. FOTO: Discovery+ Vis mer

Vi møtte Trine Lise Olsen under TVNorges vinter- og vårlansering i desember, og da var det bare et par dager igjen før de 16 ukene var forbi.

- Har du vært i helvete, slik programtittelen tilsier, Trine Lise?

- Altså, det var knallhardt fordi vi måtte endre om på livsstilen med én gang fra den dagen vi startet opp. Rett i trening, rett i kostholdsendringer, og det var bare å begynne på et nytt og bedre liv!

46-åringen erkjenner at motivasjonen før deltakelsen i programmet ikke var helt på topp.

- Det har vært en ekstrem utfordring. Når man har forfalt så mye som jeg hadde gjort i forkant, blir det ekstra vanskelig å komme i gang. Jeg følte at jeg ikke klarte noe.

Sin egen personlige trener i kjæresten

For noen år siden skrev Trine Lise en pitch på et lignende TV-konsept, og hadde ett krav dersom programmet skulle bli en realitet.

- Kravet var at jeg skulle være én av deltakerne. Spoler vi frem tre år, så ble jeg spurt om jeg ville bli med i 16 ukers helvete. Jeg tror det var universet som spilte meg et puss! sier den blide nordlendingen til KK.

- Hvordan var Trine Lise Olsen før deltakelsen i programmet?

- Jeg reiser mye i forbindelse med jobb, og det gikk mye i kiosk- og gatekjøkkenmat. Jeg har en sosial jobb, så det ble gjerne et par glass - nei, la oss være ærlig - et par flasker vin etter endt show. Jeg har lært å velge meg selv og mine behov etter disse 16 ukene.

I 2020 ble hun kjæreste med friidrettsmannen Bjørn Terje Pay (47), som blant annet har vunnet VM i diskos for veteraner, og til KK forteller hun at han har motivert henne til å komme seg opp og ut av sofaen.

- Han elsker å trene, og han trener nesten hver dag, og han har hjulpet meg med treningen. Han driver med vekter, og jeg har fått masse hjelp av ham med tanke på det. Jeg har hatt min egen private PT, som har gitt meg egne private belønninger etter hver økt, sier Trine Lise og ler.

Til KK forteller Trine Lise at hun særlig i starten var rett ved å gi opp ettersom hun følte at de nye rutinene kombinert med nytt show tok for mye tid og energi.

- Hva var det som gjorde at du likevel ikke ga opp?

- Dette er noe jeg virkelig ville. Hvis jeg noen gang skal klare å komme i form og ta meg selv i nakken, trenger jeg noe annet enn bare fokuset på at jeg skal bli tynn eller bli finere. Jeg må ha noe mer enn det. Dette føler jeg at kan være med på å ta sånne valg, for om jeg klarer det, klarer alle det!

Hadde belaget seg på større motstand fra deltakerne

Trine Lise og de andre deltakerne får treningsveiledning av langrennsstjernen Martin Johnsrud Sundby (37), som selv har vist hva knallhard trening og riktig kosthold kan gjøre med kroppen.

Før han la OL på hylla i 2021, sikret han to gull under OL i Pyeongchang i 2018. Han skal gi deltakerne tips og veiledning for å komme i gang med treningen, og ikke minst gi dem verktøy til å holde motivasjonen oppe når de aller helst har lyst til å gi opp.

I programmet møter vi også klinisk ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm (41), gift med komiker Morten Ramm (43), som skal bidra med sin ekspertise og gi både deltakere og TV-seere nyttige råd om kosthold og matlaging.

- Jeg har hjulpet dem med å følge et kostholdsprogram, og jobben min kommer inn når de ikke lykkes, eller når det blir vanskelig med tanke på å nå målene sine, forklarer Anette til KK.

Noen av deltakerne vil gå ned i vekt, andre vil bygge muskler.

- Da må jeg hjelpe dem med å gjøre justeringer og legge en plan.

EKSPERTENE: Deltakerne får hjelp av langrennsproff Martin Johnsrud Sundby og klinisk ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm underveis mot målet. FOTO: Morten Bendiksen / Discovery+
EKSPERTENE: Deltakerne får hjelp av langrennsproff Martin Johnsrud Sundby og klinisk ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm underveis mot målet. FOTO: Morten Bendiksen / Discovery+ Vis mer

- Det må være en grunn til at programmet heter 16 ukers helvete?

Anette ler.

- Ja, det har vært et meget effektivt opplegg med tanke på både kosthold og trening. Det er lagt opp til at de skal gjøre veldig store endringer på kort tid, men jeg hadde egentlig belaget meg på at det skulle bli mer motstand fra deltakerne.

- Å?

- Ja, fordi at de er kjendiser ... men de har vært veldig dedikerte vil jeg si! Men selvfølgelig er det med dem som med andre når det kommer til livsstilsendringer; det går jo opp og ned. De har vært veldig flinke til å hente seg inn og å fortsette løpet.

- Man må i utgangspunktet belage seg på at det går ett skritt frem, og to tilbake, når man holder på med et sånt opplegg.

16 ukers helvete har premiere på Discovery+ og TVNorge 10. januar.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer