Kongefamilien:

Vekker oppsikt i utlandet

Märtha Louise-stormen vokser seg stadig større.

DEBATT: Prinsesse Märtha Louise skaper debatt. Foto: Lise Åserud / NTB
DEBATT: Prinsesse Märtha Louise skaper debatt. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Den siste tiden har det mildt sagt stormet rundt prinsesse Märtha Louise (51) og Durek Verrett (47). Sistnevntes kontroversielle uttalelser skaper stadig oppslag, diskusjon og debatt.

Bråket som aldri ser ut til å ta slutt har også ført til at Märtha Louises prinsessetittel har fått oppmerksomhet.

Se og Hør omtalte tidligere denne måneden at det har vært krisemøter på Slottet om tittelen.

Denne uka uttalte kronprins Haakon (49) seg om situasjonen.

- Dette er et tema som jeg synes er vanskelig. På den ene siden har jo søsteren mi forlovet seg, og jeg har blitt kjent med Durek Verrett og synes det er hyggelig å være sammen med han. Jeg vil gjerne at han skal føle seg velkommen i vår familie. Samtidig føler jeg veldig ansvar for institusjonen, sa han til TV 2.

Omtaler bråket

Kronprinsens uttalelse vekker nå oppsikt i utlandet.

Amerikanske People er blant mediene som omtaler det kronprins Haakon har sagt om Märtha Louise-bråket. People nevner også at diskusjonen rundt den norske prinsessens tittel, kommer kort tid etter at danske dronning Margrethe (82) valgte å strippe barnebarna for sine titler.

Danske Billedbladet har også gitt kronprinsens uttalelse spalteplass, med tittelen: «Märtha Louise og Durek skaper stor debatt i Norge. Nå uttaler kronprins Haakon seg om den vanskelige saken».

Nettstedene Royal Central og Hola er også blant de som denne uka har omtalt kronprins Haakons uttalelse.

Svensk Dam er et annet eksempel på utenlandsk presse som omtaler kongefamilien vår denne uka. Det svenske nettstedet melder at prinsesse Märtha Louise «fester» midt i stormen om prinsessetittelen, og viser til at 51-åringen var til stede under mandagens presselansering for Viaplay-serien «Powerwomen Norge».

Danske BT skriver på sin side om den nye undersøkelsen InFact gjorde for Se og Hør i midten av september - som viste at det norske folks støtte til monarkiet hadde gått ganske mye ned. BTs artikkel ble publisert tirsdag.

Munnkurv

I tillegg til at kronprinsen denne uka svarte pressen på Märtha Louise-problematikken, har kongen tidligere uttalt seg om situasjonen.

- Vi kommer til å snakke med ham. Det er kulturkollisjon vi merker nå, sa kongen i august, da han ble konfrontert av NTB om Durek-dramaet.

Siden da har stormen bare vokst seg større, og da paret mandag var til stede under presselanseringen til «Powerwomen Norge» - som Leah Isadora (17) er med i - hadde norsk presse naturligvis en rekke spørsmål på lur.

Se og Hør var på plass og kunne tirsdag avsløre at tjue minutter før parets ankomst ble pressen samlet. Alle fikk da tydelig beskjed om å ikke stille prinsessen eller Verrett spørsmål om verken tittelbråk eller medaljonger.

Forklaringen var at kvelden skulle handle om kvinnene i serien, og at pressen måtte ta hensyn til at Märtha Louises datter ikke er myndig. Det ble altså lagt føringer for hva pressen kunne spørre om.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer