Kathrine Sørland:

- Veldig betent tema

Nå forteller Kathrine Sørland hvorfor de har valgt å være så åpne om den turbulente tiden.

KATHRINE SØRLAND: Flere følgere og fans har sendt rørende meldinger til Kathrine Sørland og ektemannen etter at podkasten kom ut. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KATHRINE SØRLAND: Flere følgere og fans har sendt rørende meldinger til Kathrine Sørland og ektemannen etter at podkasten kom ut. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

I juni 2021 fant Kathrine Sørland (43) og ektemannen Andreas Holck (51) tilbake til hverandre, etter tre år som separerte. Tirsdag denne uken slapp de sin nye podkast «Ekteskapet 2.0.» sammen med parterapeut Martina Meszansky, og snakket åpent om temaer som blant annet utroskap.

Holck er ærlig om at han på et tidspunkt ikke lenger følte seg attraktiv for Sørland, og hun forteller om hvordan det var å finne ut av at ektemannen hadde vært utro.

Overfor Se og Hør kan Sørland nå fortelle om reaksjonene de har fått etter podkasten kom ut, og hvorfor de har valgt å være så åpne om den turbulente tiden.

- Her er det viktig å være bånn ærlig, hvis ikke så blir det halvveis. Men vi har selvfølgelig snakket ut om dette rundt kjøkkenbordet, og forberedt oss.

Godkjenning fra sønnen

Sørland poengterer at de aldri hadde snakket om dette om ikke sønnen, Leon, hadde sagt at det var greit.

- Han er fjortis da, så jeg vet ikke om han er så veldig interessert. Men han er vant til at mamma er med rundt omkring, og er veldig komfortabel med jobben min. Han er også vant til å se seg selv, og høre om seg selv. Vi hadde aldri gjort dette om det ikke var kult for han, bedyrer hun.

- Hvordan har reaksjonene vært etter podkasten?

- Det har vært over all forventning, det har hagla inn utrolig mye meldinger. Så fine meldinger som sier: «Ja, til åpenhet». Det har vært så kjekt, og folk kjenner at de kan få litt hjelp. Det har vært rørende rett og slett.

Sørland spør seg selv om de kanskje har vært for ærlig. De var spente på mottakelsen i forkant. Utroskap er et vanskelig tema, men ekteparet følte at det måtte til.

BLOMSTRER: Sørland og Holck har funnet oppskriften som fungerer for dem. Foto: Privat
BLOMSTRER: Sørland og Holck har funnet oppskriften som fungerer for dem. Foto: Privat Vis mer

- Det er et veldig betent tema. Men i et langt ekteskap er det mange forskjellige temaer som bør tas opp, og utroskap er nok et av dem for mange par.

Ingen forhold er perfekte

Åpenheten er motivert av et ønske om å hjelpe. Sørland tror det er mange der ute som kan kjenne seg igjen i det hun og Holck har gått gjennom, og ønsker samtidig at andre skal forstå hva de selv har gått gjennom.

- Det vil alltid være noe som kommer imellom et par, enten det er jobb, skeivfordeling, økonomi eller utroskap. Vi har et sterkt ønske om å hjelpe andre der ute. Da vi ble sammen igjen var første prioritet å snakke sammen, gjøre oss skikkelig trygge i det nye forholdet.

De bestemte seg for at terapi var løsningen. De bidro også til ønsket om å dele. Alt det de lærte ville de videreføre til noen som kunne trenge det.

- Vi har fått veldig god hjelp fra terapeuten, hun er så flink. Veldig behagelig dame, anbefaler henne til alle, sier Sørland med et glimt i øyet.

- Et evigvarende tema

43-åringen sammenligner ekteskapet med den beskjeden man typisk får når man er på et fly: «Sett på din egen oksygenmaske før du hjelper noen andre».

- Har du ikke kapasitet til å hjelpe deg selv, så kommer du ingen vei. Å bli glad i seg selv, kjent med seg selv - det var for meg livsviktig. Det er mye av grunnen til at vi er sammen igjen, at jeg gikk inn i meg selv og så feilene i meg selv. Man kan ikke alltid skylde på andre, sier hun og legger til:

- Du vet, «it takes two to dance a tango». Det er ofte begges fortjeneste når et parforhold ikke fungerer. Det er et evigvarende tema, og jobben må gjøres daglig. Man må si noe fint til hverandre, gi mer av seg selv. Da får man igjen, og det blir sjelden skeivfordeling.

Avslutningsvis lover hun lytterne av podkasten at det kommer «juicy stuff» i de neste episodene også.

- Så jeg anbefaler folk å fortsette å lytte, sier hun lattermildt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer