Beyonce

- Vi er så takknemlig for at familien vår nå vokser med to

Beyoncé og Jay Z med dobbelt babylykke!

BEYONCE GRAVID: Superparet Beyoncé og Jay Z har datteren  Blue Ivy fra før. Nå venter de tvillinger! Dette bildet er tatt fra videoen som ble lansert i forbindelse med Lemonade-albumet hun slapp i fjor. Foto: NTB Scanpix
BEYONCE GRAVID: Superparet Beyoncé og Jay Z har datteren Blue Ivy fra før. Nå venter de tvillinger! Dette bildet er tatt fra videoen som ble lansert i forbindelse med Lemonade-albumet hun slapp i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 1. februar kunne superparet Beyoncé (35) og Jay Z (47) avsløre via sosiale medier at de to venter tvillinger - og gjør dermed alle fjorårets bruddrykter til skamme! Fra før har de datteren Blue Ivy Carter (5) som kom til verden 7. januar 2012. (PSST: Slik fikk Beyoncé superkroppen tilbake)

Til et bilde av seg selv med kulerund babymage skrev Beyoncé på vegne av familien følgende beskjed til verden:

«Vi ønsker å dele vår kjærlighet og glede. Vi er blitt velsignet to ganger før. Vi er utrolig takknemlig for at familien vår nå vokser med to, og vi ønsker å takke deg for alle dine lykkeønskninger - The Carters».

Fotografiet av Beyoncé som poserer med slør foran en blomstervegg (et noe kitchy fotografi spør du oss) er blitt «liket» over 7 millioner ganger. I løpet av bare 10 timer hadde fotografiet fått i underkant av 7 millioner «likes», skriver nettstedet Cnet, og har dermed slått artist Selena Gomez' (24) mest «lika» Instagram-bilde fra juni 2016 hvor hun drikker fra en Coca Cola-flaske (som til nå har fått rundt 6,3 millioner «likes»).

LES OGSÅ: Beyoncé har forlovelsesring til 40 millioner kroner

Babyblå og babyrosa detaljer

Det er ingen tvil om at verden synes at det er fantastisk at stjerneparet Beyoncé og Jay Z nå skal gi lille Blue Ivy to søsken. Fotografiet er på kun få timer allerede rukket å bli ikonisk, og flere har gjort morsomme poenger ut av det - som for eksempel den amerikanske komikeren @thefatjewish

Det er allikevel to detaljer som flere nå har lagt merke til fra det fargerike bildet. Beyoncé er nemlig ikledd en babyblå underdel og på bh-en hennes kan man skimte en babyrosa sløyfe - betyr dette at kjønnene på babyen er avslørt? Får Blue Ivy en lillebror og en lillesøster i løpet av året? Dersom det er snakk om en gutt og en jente så er i så fall tvillingene toeggede.

Men dette blir uansett spekulasjoner fra vår side - for foreløpig har altså Beyoncé og Jay Z hverken bekreftet kjønn, om babyene er eneggede og toeggede tvillinger eller når termin er. 

Se flere bilder fra Beyoncé og Jay Z' stjerneliv:

- Når man er over 30 øker sannsynligheten for å få toeggede tvillinger

KK.no har tidligere skrevet om at når man er over 30 øker sannsynligheten for å få toeggede tvillinger, og at stadig flere par får tvillinger ved hjelp av assistert befruktning - og at dette også er vanlig i Norge.   

- Når du er over 30 øker sannsynligheten for å få toeggede tvillinger, og det kan jo da tenkes at det er slik at reguleringsmekanismen blir litt dårligere med alderen, sa Kari Flo, som er overlege ved fødeavdelingen på Akershus universitetssykehus, til KK.no tidligere i år.

- Det som skjer når en får tvillinger er at det befruktede egget deler seg like etter befruktningen, og dette gir eneggede tvillinger. Forekomsten av eneggede tvillinger er nokså stabil. Dersom det er to egg som løsner og befruktes blir det toeggede tvillinger, forklarte hun videre.

LES OGSÅ: Stjel Beyoncés favorittfrisyre!

Uansett om det blir to gutter, to jenter eller én gutt og én jente gleder vi i KK.no-redaksjonen oss på vegne av Beyoncé, Jay Z og Blue Ivy!

Hvem får tvillinger?

Enhver kvinne kan i teorien få tvillinger, men noen har økt sannsynlighet for en tvillingefødsel:

  • I en del slekter er det påfallende mange par med toeggede tvillinger, og det kan slås fast at det eksisterer en arvelig tendens til å få toeggede tvillinger. Noen tilsvarende tendens synes ikke å foreligge når det gjelder eneggede tvillinger.
  • Kvinner som selv er toeggede tvillinger, og deres søstre får tvillinger noe hyppigere enn tilfellet er i befolkningen generelt. Dersom en kvinne har fått toeggede tvillinger én gang, har hun i neste svangerskap en sannsynlighet for at hun på ny skal få toeggede tvillinger som er dobbelt så høy som sannsynligheten i befolkningen generelt.
  • Sannsynligheten for tvillingfødsel stiger bl.a. betydelig med økende alder hos kvinnen og er høyest i aldersgruppen 35–39 år.
  • Hormonbehandling og prøverørsbefruktning øker sannsynligheten for toeggede tvillinger.
  • Det finnes også «rasemessige variasjoner», for eksempel får nigerianere hyppigere tvillinger, mens asiater bare svært sjelden føder tvillinger. 
    Vil du lese mer om tvillinger? Besøk tvillingforeningen sin nettside Tvilling.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer