Sommerhytta

- Vi er single, men under innspillingen hadde jeg samboer

Tvillingsøstrene Trude og Trine åpner opp om familielivet.

SOMMERHYTTA: Tvillingsøstrene Trine og Trude Rishaug Lium kjemper om å stikke av gårde med den selvlagde hytta i TV-konseptet Sommerhytta på TV 2. Søstrene har et svært nært forhold. FOTO: TV 2
SOMMERHYTTA: Tvillingsøstrene Trine og Trude Rishaug Lium kjemper om å stikke av gårde med den selvlagde hytta i TV-konseptet Sommerhytta på TV 2. Søstrene har et svært nært forhold. FOTO: TV 2
Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sesong fem av Sommerhytta nærmer seg slutten, og tvillingsøstrene Trude og Trine Rishaug Lium (41) har gjort gode figurer i oppussingsprogrammet på TV2.

Til vanlig jobber de begge som daglig leder i hver sin frisørsalong, men på TV-skjermen har de denne våren vist at de også briljerer med både verktøy og innredning.

Underveis i innspillingen ble trebarnsmoren Trine utsatt for et uhell, som gjorde at hun ble nødt til å trekke seg midlertidig fra innspilling da hun måtte på sykehuset. Inn steppet hennes daværende samboer Lars opp, og hjalp tobarnsmoren Trude med å gjøre ferdig ukesprosjektet.

TVILLINGER: Trude og Trine ble født i 1980. FOTO: Privat
TVILLINGER: Trude og Trine ble født i 1980. FOTO: Privat Vis mer

Til KK forteller Trine at dette forholdet tok slutt i høst, og at begge tvillingsøstrene nå er single.

- Vi er single begge to, men under innspillingen hadde jeg samboer. Vi gikk fra hverandre i fjor høst.

Innspillingen av Sommerhytta foregikk sommeren 2020 på Mjøsli i Stange kommune.

Svært bekymret

Naturlig nok ble Trude svært bekymret da tvillingsøsteren Trine måtte på sykehuset, etter at hun hadde fått en betennelse som følge av å ha fått en flis i fingeren under innspillingen av Sommerhytta.

- Da Trine ble alvorlig syk og lå på sykehuset var jeg veldig bekymret! Jeg hadde hele tiden gråten i halsen, og følte til tider at jeg måtte ta meg sammen, forteller hun ærlig til KK.

UHELDIG: Trine fikk en betennelse i fingeren som følge av en flis. Her under innspilling av TV2-serien Sommerhytta. FOTO: TV2
UHELDIG: Trine fikk en betennelse i fingeren som følge av en flis. Her under innspilling av TV2-serien Sommerhytta. FOTO: TV2 Vis mer

Hun syntes det var godt å få hjelp av sin daværende svoger Lars.

- Det å se et kjent og kjært fjes, det gjorde tilværelsen min noe bedre. Det skjedde masse utenfor kulissene i dagene i forkant, som gjorde meg mentalt sliten. Jeg er glad for at Trine ble raskt frisk, og kom tilbake til Sommerhytta.

For også dét ble et tema - om Trine i det hele tatt kom til å bli frisk nok til å komme tilbake og delta i innspillingen av den populære TV-konkurransen.

- Det var så mange følelser i sving akkurat den uken. Lars og jeg hadde kjempefine dager sammen, og jeg er veldig glad for at han kom, til tross omstendighetene rundt. Og at vi i det hele tatt klarte å komme i mål med baderommet til slutt, minnes Trine.

TIDLIG KRØKES: Tvillingsøstrene Trude og Trine hjemme på Toten under en julefeiring i barndommen. FOTO: Privat
TIDLIG KRØKES: Tvillingsøstrene Trude og Trine hjemme på Toten under en julefeiring i barndommen. FOTO: Privat Vis mer

Alenemødre

Ettersom både Trine og Trude er alenemødre, roser de Sommerhytta-produksjonen for å la dem ha kontakt med barna, som er i alderen fem til tyve år, under innspillingen.

- Det å være borte fra jentene mine var tøffere enn jeg trodde. De har kun mammaen sin, så det var en stor overgang. Vi hadde «jentemøte» og vi drøftet masse. For meg var det viktig at jentene ble ivaretatt og følte seg trygge når jeg var borte på innspilling, forteller Trude, som er mor til Marthe på 13 år og Oda på 19 år.

Døtrene var å se i en episode av Sommerhytta, da Trude fikk besøk av barna på hytta hun og tvillingsøsteren holdt på å bygge.

- De ville at jeg skulle være med på programmet, og flere ganger sa de at dette er en opplevelse man kun får én gang i livet. Derfor forberedte vi oss mentalt en stund i forkant. Heldigvis gikk det bra at jeg var borte på ukedagene. og jeg er så stolt av døtrene mine! forteller tobarnsmoren til KK.

UT PÅ TUR: Trude og Trine på familieferie på 80-tallet. FOTO: Privat
UT PÅ TUR: Trude og Trine på familieferie på 80-tallet. FOTO: Privat Vis mer

Tøft å være borte fra barna

I helgene dro hun hjem til Toten der hun og døtrene bor, og da koste de seg ekstra med god mat og hygge. I ukedagene var det tvillingenes mor som tok seg av barnebarna.

- Det var litt tøft å ikke se dem fysisk, og å ikke få gitt dem nattaklemmen på vanlig måte, men vi brukte sosiale medier og hadde kontakt hver dag, opptil flere ganger om dagen. Jeg er veldig glad for at vi har tilgang på sosiale medier, slik at vi kunne se hverandre.

Også Trine, som har tre barn, syntes det var tøft å være mye borte fra barna - spesielt yngstemann.

- Det å være borte fra barna var til tider tøft. Man savner dem og tenker på dem hele tiden. Det var mye forberedelser og planlegging i forkant av Sommerhytta, spesielt for guttungen min på fem år, som er veldig mammagutt. Men vi snakket sammen hver dag på FaceTime, og så var jeg hjemme hver helg, sier Trine til KK.

En stor sorg

Trine og Trude, som er fra Toten, har et svært nært søskenforhold, og da Trine og barna flyttet til Moss i 2013, ble savnet stort.

- Søskenforholdet vårt er sterkt, og vi er veldig knyttet til hverandre. Når vi er fra hverandre, pleier vi å ringe hverandre hver dag, særlig på morran. Da drikker vi kaffe sammen. Da Trine flyttet til Moss var det en stor overgang, men vi ble etter hvert vant til det. Men det var helt klart en sorg i starten, sier Trude ærlig.

- Det var et veldig vanskelig valg å flytte til Moss, spesielt på grunn av savnet etter familien vår som er så sammensveiset. Men vi reiser ofte til Toten og tilbringer tiden med familien, supplerer Trine.

NÆRT FORHOLD: Trude og Trine har fulgt i hverandres fotspor, og er begge daglige ledere av hver sin frisørsalong. Her med hårføner og neglelakk en gang på 80-tallet. FOTO: Privat
NÆRT FORHOLD: Trude og Trine har fulgt i hverandres fotspor, og er begge daglige ledere av hver sin frisørsalong. Her med hårføner og neglelakk en gang på 80-tallet. FOTO: Privat Vis mer

- Hva er det dere savner mest når dere er borte fra hverandre?

- De koselige kaffesamtalene på morgenen, og bare det å reise innom en tur i løpet av dagen! sier Trine.

- Ja! Og alle latterkrampene, godheten og de fine samtalene. Og å finne på noe sammen med barna våre. Men til tross for det, vi har jo masse kontakt ellers, så det er egentlig ikke noe stress. Vi koser oss i hverandres selskap, med latter og de alvorspratene vi har. Vi tuller og tøyser, men vi kan også være i ro og bare la verden gå sin gang. Det er deilig det også, sier Trude med et smil.

Begge familiene drømmer om å stikke av med topp-plassering i Sommerhytta-konkurransen, slik at familiene kan samles på hytta som Trude og Trine har lagt ned mye tid, krefter og energi i.

Gir seg aldri

Men til tross for at programmet bare er noen dager unna finale, har tvillingparet foreløpig ikke klart å hanke inn en eneste gullhammer - den gjeveste utmerkelsen i konkurransen. De står dermed som det eneste konkurranseparet som ikke har fått gullhammer - til tross for at de har vunnet andre delkonkurranser.

- Følelsen av å ikke ha fått en eneste hammer var veldig bedriten. Vi gjorde vårt beste i alle ukesprosjektene, og det å ikke få belønning for noe man har gjort, var jo til de grader fryktelig irriterende, sier Trude ærlig.

GIR SEG ALDRI: De to tvillingsøstrene Trine og Trude lar ikke motgang og negativitet påvirke dem. Her fra barndommen på Toten. FOTO: Privat
GIR SEG ALDRI: De to tvillingsøstrene Trine og Trude lar ikke motgang og negativitet påvirke dem. Her fra barndommen på Toten. FOTO: Privat Vis mer

Dette gjorde at søskenparet innimellom gikk så langt ned i kjelleren, at de lurte på hvorfor de egentlig var med i konkurransen.

- Det gikk uke etter uke uten noen ting fra dommerne. Vi syntes for øvrig at det var spesielt et par av deltakerne fremsto som om de hadde mye tidligere erfaring, mens vi var opptatt av at vi skulle stille på lik linje. Det føltes veldig urettferdig, og det føltes som om dommerne tidlig hadde funnet sine favoritter, sier Trude en smule oppgitt.

Men til tross for dette nektet tvillingsøstrene Trude og Trine å la seg påvirke negativt.

- Vi ga oss aldri. Det ligger ikke i vår natur å gi opp. Men det føltes håpløst til tider. Vi var ikke alene om å føle på skuffelse, urettferdighet, og sinne også, men vi var sterke i de andre konkurransene og vant mange av dem. Det var nok dét som holdt motivasjonen vår oppe, sier Trude.

Tvillingsøster Trine legger til:

- Vi er de eneste på Sommerhytta-sesongene som har vunnet flest konkurranser, og det er vi stolte av!

Finalen av Sommerhytta går av stabelen på TV2 torsdag 10. juni 2021

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer