Dronning Margrethe

- Vi er veldig lei oss for at vi ikke kan være sammen med deg

Kongehusene med digitale bursdagshilsener til jubilanten.

BURSDAGSBARN: Dronning Margrethe fylte 80 år 16. april. På grunn av corona blir det ikke store feiringen, men de andre europeiske kongehusene har funnet en lur måte å gratulere henne på likevel. Se den rørende videoen! VIDEO: Det danske kongehuset Vis mer
Publisert

Torsdag 16. april skulle ha vært en festdag uten like i Danmark - da landets dronning fylte hele 80 år. Men ettersom korona har satt restriksjoner verden over, har dronning Margrethe avlyst 80-årsfeiringen.

Feiringen skulle ha blitt markert med en stor gallamiddag, der kongelige fra alle Europas kongehus skulle ha vært til stede. Men den gang ei.

Likevel har flere av de kongelige som står dronningen nær, valgt å feire jubilanten på den digitale måten - noe som er blitt en svært populær måte å feire på under korona-tiden.

JUBILANT: Dronning Margrethe av Danmark fylte 80 år 16. april - her er nytt foto i anledning jubileet. FOTO: Per Morten Abrahamsen
JUBILANT: Dronning Margrethe av Danmark fylte 80 år 16. april - her er nytt foto i anledning jubileet. FOTO: Per Morten Abrahamsen Vis mer

Dronning Sonja og kong Harald, som står svært nær dronning Margrethe har sendt sine digitale hilsener, og det samme har kronprins Haakon - som kaller dronning Margrethe for tante Daisy og kronprinsesse Mette-Marit.

- Jeg vil takke deg for alle de gode råd du har gitt meg

En spesielt personlig hilsen kom fra vår egen dronning Sonja, som anser dronning Margrethe som en svært nær venninne. De to har felles interesser i kunst og kultur, og ikke minst friluftsliv. De har vært på utallige turer sammen i den norske fjellheimen - både av offisiell og privat karakter.

TURGLADE DRONNINGER: Dronning Margrethe og daværende kronprinsesse Sonja fotografert etter en skitur i Nord-Norge i mars 1993. Foto: Erik Veigård/ NTB scanpix
TURGLADE DRONNINGER: Dronning Margrethe og daværende kronprinsesse Sonja fotografert etter en skitur i Nord-Norge i mars 1993. Foto: Erik Veigård/ NTB scanpix Vis mer

- Vi vil gjerne hylle deg, selvfølgelig, og vi tenker på deg. Og jeg tenker spesielt på deg når jeg nå ser ut, for her snør det på Kongsseteren. Det er litt uvanlig i april, men det er til ære for deg. Jeg vil takke deg for alle de gode råd du har gitt meg gjennom tidene. Jeg vil også takke deg for de fine minnene vi har hatt, sier en rørt dronning Sonja i videoen.

Planen var, ifølge kong Harald, at de skulle ha vært i Danmark i dag og feiret dronning Margrethe med brask og bram.

- Vi er veldig lei oss for at vi ikke kan være sammen med deg, det var jo meningen, men coronaviruset har gjort at vi må bli hjemme. Men det betyr ikke at vi ikke tenker på deg på denne dagen, forklarer kong Harald.

Tilbakeblikk på dronning Margrethes liv. VIDEO: KK Vis mer

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel sendte også hilsen sammen med barna prins Oscar og prinsesse Estelle. Det samme gjorde gudsønn prins Carl Philip.

I tillegg har kong Carl Gustaf og dronning Silvia av Sverige, kong Felipe og dronning Letizia av Spania, kong Willem-Alexander og dronning Maxima, samt storhertugparet Henri og Maria Teresa av Luxemburg og kong Philippe og dronning Mathilde av Beliga.

Også dronning Margrethes åtte barnebarn har send en digital hilsen til sin farmor:

Se den fantastisk søte videoen, med gratulasjonene fra kongehusene i Europa, øverst i saken!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer