Dronning Margrethe

- Vi er veldig lei oss for at vi ikke kan være sammen med deg

Kongehusene med digitale bursdagshilsener til jubilanten.

BURSDAGSBARN: Dronning Margrethe fylte 80 år 16. april. På grunn av corona blir det ikke store feiringen, men de andre europeiske kongehusene har funnet en lur måte å gratulere henne på likevel. Se den rørende videoen! VIDEO: Det danske kongehuset Vis mer
Publisert

Torsdag 16. april skulle ha vært en festdag uten like i Danmark - da landets dronning fylte hele 80 år. Men ettersom korona har satt restriksjoner verden over, har dronning Margrethe avlyst 80-årsfeiringen.

Feiringen skulle ha blitt markert med en stor gallamiddag, der kongelige fra alle Europas kongehus skulle ha vært til stede. Men den gang ei.

Likevel har flere av de kongelige som står dronningen nær, valgt å feire jubilanten på den digitale måten - noe som er blitt en svært populær måte å feire på under korona-tiden.

Dronning Sonja og kong Harald, som står svært nær dronning Margrethe har sendt sine digitale hilsener, og det samme har kronprins Haakon - som kaller dronning Margrethe for tante Daisy og kronprinsesse Mette-Marit.

- Jeg vil takke deg for alle de gode råd du har gitt meg

En spesielt personlig hilsen kom fra vår egen dronning Sonja, som anser dronning Margrethe som en svært nær venninne. De to har felles interesser i kunst og kultur, og ikke minst friluftsliv. De har vært på utallige turer sammen i den norske fjellheimen - både av offisiell og privat karakter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer