«Dawson´s Creek»:

- Vi ga serien vårt alt

Seks sesonger med vennskap, seksualitet og en hjerteskjærende geometri av endeløse kjærlighetstriangler. 20 år senere inviterer Entertainment Weekly til Dawson´s Creek reunion week.

«DAWSON´S CREEK»: Visste du at serien er semi-biografisk, og baserer seg på oppveksten til seriens skaper og «far» Kevin Williamson? FOTO: Skjermdump
«DAWSON´S CREEK»: Visste du at serien er semi-biografisk, og baserer seg på oppveksten til seriens skaper og «far» Kevin Williamson? FOTO: Skjermdump Vis mer
Publisert

Den populære tv-serien Dawson´s Creek (1992-2003) fortsetter å vekke lidenskapelige reaksjoner hos fansen, og topper nye seer-rekorder på Hulu i vår.

Dette etter at serieskaperen og skuespillerne møttes til Dawson´s Creek reunion i regi av Entertainment Weekly (EW), 20 år etter at innspillingene startet.

Serien bar hjertet sitt i ermet og snakket til en hel generasjon, står det i Entertainment Weekly´s artikkel om 20-års jubileet. Du kan se episoden med video-intervjuer her!

LES OGSÅ: Dette har «Dawson's Creek»-stjernene gjort siden suksessen!

Manusforfatteren skrev om sin egen oppvekst

Men visste du at serien er semi-biografisk, og baserer seg på oppveksten til seriens skaper og «far» Kevin Williamson? Selv var han en 33 år gammel manusforfatter da han pitchet oppvekstskildringen som baserer seg på hans egen oppvekst i en 'creek' i Nord-Carolina, om Dawson og vennegjengen hans i Capeside (som i virkeligheten er Wilmington, Nord-Carolina).

- Jeg ser på serien igjen, gjenopplever barndommen min og smiler, sier filmskaper Kevin Williamson i Entertainment Weekly´s video-intervju.

Samtlige karakterer har trekk som representerer Williamson selv: den spirende filmskaperen Dawson Leery (James Van Der Beek ), den humørsyke guttejenta Joey Potter (Katie Holmes), den tøysete bråkmakeren Pacey Witter (Joshua Jackson) og den forhenværende-ish rampejenta Jen Lindley (Michelle Williams) … og Jack McPhee (Kerr Smith) som står frem som homofil i serien, et kulturelt øyeblikk mange husker spesielt.

Bak karakterene var unge, sterke personligheter, og i intervjuer med EW og i Hollywood Reporter´s eksklusive intervju tidligere i år fremgår det at Van Der Beek var intelligent, men innadvendt, og det at han overtenkte og overkompenserte gjorde han nerdete nok til å få rollen selv om han var kjekkasen …

Holmes var ikke bare de store øynene, men «alt det, og mer til», Jackson eide rommet og hadde en karisma langt forut for sin unge alder og Williams ikke bare imponerte med sin fremførelse, men fremstod som «en ødelagt fugl som desperat trengte og bli fikset.»

LES OGSÅ: Jenta som spilte unge Elizabeth Swann er nå blitt voksen. Slik ser hun ut i dag!

Sendte Dawson, Joey, Pacey - og Jen inn i voksenlivet

Ifølge Entertainment Weekly har oppvekstskildringen et emosjonelt hjerte: det unike forholdet mellom Dawson og bestevennen Joey. Serien handler om dette vennskapet og hva som skjer når grenser krysses og følelser åpnes opp. Deres følelser for hverandre er seriens katalysator.

I Entertainment Weekly´s artikkel om Jens død forteller Williamson hvorfor han lot Jen dø av sykdom mot slutten av serien. At det både var for å få Joe til å ta det romantiske valget mellom bestevennen Dawson og vennen Pacey og for å skyve dem inn i voksenlivet en gang for alle.

Når vi møter de tre vennene igjen fem fiktive år senere, i seriens sjette og siste sesong, har Dawson oppfylt drømmen om en film-karriere og Joey og Pacey bor sammen i New York.

LES OGSÅ: Slik ser Carries flammer ut i dag!

… og ble en del av skuespillernes oppvekst

- Jeg bare vokste opp og hadde en jobb. Men jeg elsker hvor knyttet folk er til serien i dag. Kanskje fordi det er det som skjer når vi vokser opp er så formende og blir der, sier skuespiller Michelle Williams i Entertainment Weekly´s video-intervju.

- Jeg var bare en tenåring, og det var fint å lese et manus som satte ord på tingene jeg selv forsøkte å finne ut av … Vi vokste opp sammen og påvirket hverandre og jeg setter pris på alle. Vi var små, sier skuespiller Katie Holmes til EW.

Holmes synes også at det var så trist da det gikk mot slutten, hvor skulle de gå alle sammen?

- Vi ga serien vårt alt, som var så utmattende. Jeg tror ingen av oss visste om en annen måte, om vi så hadde villet, sier skuespiller James Van Der Beek til EW.

- Selv om jeg begynte å tenke på å ta noen valg for voksenlivet i siste sesong, var det likevel rensende mer enn noe annet. Følelsen av at «herregud, vi gjorde dette, og hva enn som skjer videre, det er morgendagens problem», sier skuespiller Joshua Jackson til EW.

Hvor ville Dawson, Joey og Pacey vært i dag?

Siden serien baserer seg på Williamsons egne erfaringer, slik de lå i han som ung mann, må han nok skuffe fansen med at det ikke kommer noe mer nå. Ikke på hans initiativ, i alle fall.

- Jeg var i dette den gang, og uttrykte det på den måten jeg gjorde, så jeg vet ikke hva jeg emosjonelt kunne bragt til bords i dag, sier han i video-intervjuet.

LES OGSÅ: Slik ser «Lucy» ut i dag

Kilder:

People tv, Entertainment Weekly Cast Reunions. Dawson’s Creek, http://people.com/peopletv/video/bs/00000162-6ab9-d960-a767-7aff35e70000/dawsons-creek/

Tim Stack, 28.03.18, Dawson's Creek cast reunites for its 20th anniversary on this week's EW cover, http://ew.com/tv/2018/03/28/dawsons-creek-reunion-ew-cover/

Tim Stack, 29.03.18, Dawson’s Creek reunion: Kevin Williamson on where Dawson, Joey, and Pacey would be today, http://ew.com/tv/2018/03/29/dawsons-creek-reunion-kevin-williamson-characters-today/

Tim Stack, 29.03.18, Michelle Williams on Jen's death in Dawson's Creek finale: 'It would be so funny to be a ghost’, http://ew.com/tv/2018/03/29/michelle-williams-dawsons-creek-finale/

Leslie Goldberg, 19.01.18, ’Dawson’s Creek' Turns 20: Kevin Williamson Reveals the Teen Drama's Deepest Secrets, https://www.hollywoodreporter.com/live-feed/dawsons-creek-turns-20-kevin-williamson-reveals-teen-dramas-deepest-secrets-1075834

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer