«A Star Is Born»:

Vi gir deg svaret på det «alle» googler etter å ha sett kinofilmen «A Star Is Born»!

For er det virkelig sånn at skuespiller Bradley Cooper synger selv i filmen?

UNIK MUSIKALSK KJEMI: Artisten Lady Gaga og skuespiller Bradley Cooper spiller kjæresteparet Jackson og Ally i filmen «A Star Is Born». I tillegg til å spille hovedrollen gjør også Bradley Coop regidebut. FOTO: NTB Scanpix
UNIK MUSIKALSK KJEMI: Artisten Lady Gaga og skuespiller Bradley Cooper spiller kjæresteparet Jackson og Ally i filmen «A Star Is Born». I tillegg til å spille hovedrollen gjør også Bradley Coop regidebut. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av oktober hadde kinofilmen «A Star Is Born» norgespremiere, og allerede nå hviskes det om at den 2 timer og 15 minutter lange filmen kommer til å hanke inn flere gjeve Oscar-statuetter når den tradisjonsrike prisutdelingen går av stabelen i februar 2019.

Kort fortalt handler filmen om amatørsangeren Ally (spilt av Lady Gaga), som ved en tilfeldighet møter på den populære countryartisten Jackson Maine (spilt av Bradley Cooper), mens hun opptrer på en lokal bar. Fra den dagen er de uatskillelige, og Jackson hjelper den usikre sangeren å nå drømmene sine. Men showbiz er en tøff bransje, og det får de to smertelig erfare etter hvert som suksessen tar av.

Den amerikanske kjekkasen Bradley Cooper (43), kjent fra filmer som «The Hangover», «American Sniper» og «Silver Linings Playbook», spiller ikke bare hovedrollen. Han gjør også regidebut. Men det «alle» spør seg om etter å ha sett filmen er: synger virkelig Bradley Cooper selv i filmen? Og svaret er kort og godt: ja!

VISER TALENT: Det er ingen tvil om at artisten Lady Gaga har lykkes i målet om å gjøre skuespiller Bradley Cooper til en habil musiker. Dette er fra filmen. FOTO: NTB Scanpix
VISER TALENT: Det er ingen tvil om at artisten Lady Gaga har lykkes i målet om å gjøre skuespiller Bradley Cooper til en habil musiker. Dette er fra filmen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Lady Gaga falt for norsk design!

Spilte live under musikkfestivalen Coachella

Under Tribeca Film Festival i april avslørte Bradley Cooper, ifølge det New York-baserte magasinet Vulture, at det var Lady Gaga som krevde at alle låtene skulle bli spilt inn live.

- Helt fra begynnelsen snakket hun om at vi skulle gjøre en byttehandel. Hun sa: «Jeg stoler på at du hjelper meg å levere en ekte rolleprestasjon» - fordi hun aldri hadde gjort en filmrolle før - «og så skal jeg sørge for at du forvandles til en musiker». Og jeg bare: «vent, hva?», sa han i samtalen med Robert DeNiro under filmfestivalen i New York.

Lady Gaga er nemlig ikke fan av såkalt lip sync i filmer - hvor skuespillerne mimer under opptak og låten blir lagt på senere - og dermed var det avgjort. Men for Bradley Cooper, som aldri før har opptrådt som musiker foran et live-publikum, ble det en utfordring.

- Å synge live var skremmende, men jeg stolte på henne. Jeg brukte rundt halvannet år på å ta sangtimer og på de andre forberedelsene.

GODE VENNER: Lady Gaga og Bradley Cooper hadde en helt spesiell kjemi under filmopptak, og er blitt nære venner etter innspillingen. Her fra «A Star Is Born»-premiere i Los Angeles (t.h.) og London i september. FOTO: NTB Scanpix
GODE VENNER: Lady Gaga og Bradley Cooper hadde en helt spesiell kjemi under filmopptak, og er blitt nære venner etter innspillingen. Her fra «A Star Is Born»-premiere i Los Angeles (t.h.) og London i september. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

2018-versjonen er den fjerde nyinnspilling av filmen med samme navn, som første gang gikk på lerretet i 1937, siden som musikal i 1954 (med Judy Garland og James Mason i hovedrollene), som rockemusikal i 1976 (da med Barbra Streisand og Kris Kristofferson i hovedrollene) og som Bollywood-film i 2013.

I samtalen under Tribeca Film Festival fortalte Cooper at han aldri har klart å gi slipp på «A Star Is Born», og at han til sammen brukte rundt tre år på å gå helt inn i rollen.

- Den ulykkelige kjærlighetshistorien i «A Star Is Born» hjemsøkte meg. Filmscener kom til meg, og jeg drømte om den. Jeg innså at jeg måtte regissere den, uansett om det kom til å mislykkes eller ikke. Jeg visste at jeg var nødt til å prøve, og det endte med at jeg elsket det. Du kan ikke gjemme deg når du synger. Den beste måten å uttrykke kjærlighet på er gjennom sang og musikk. Jeg visste at dersom jeg kunne få frem det på en måte, så kom det til å bli veldig spesielt, sa Cooper, som på privaten er forlovet med den russiske modellen Irina Shayk (32). De har datteren Lea (1) sammen.

Deler av live-sekvensene ble spilt inn under store musikkfestivaler som Coachella i California og Glastonbury i England.

LES OGSÅ: Lady Gaga dukket opp i kjolen som gjorde Elizabeth Hurley berømt!

- Jeg prøvde å lure Bradley Cooper ved å sminke meg sånn at det så ut som at jeg ikke hadde sminke på meg

Dette er for øvrig artist Lady Gagas (hvis hele og fulle navn er Stefani Joanne Angelina Germanotta) første hovedrolle i en spillefilm. I filmen får vi se en helt nedstrippet og sminkefri 32-åring, noe som er forfriskende å se ettersom artisten vanligvis er kjent for å bruke både ekstravagante antrekk og mye sminke på rød løper og på scenen (du har vel ikke glemt kjøttkjolen hun bar under MTV Video Music Awards i 2010?).

NATURLIG SKJØNNHET: Bradley Cooper ønsket ikke at Lady Gaga skulle bruke sminke i filmen. FOTO: NTB Scanpix
NATURLIG SKJØNNHET: Bradley Cooper ønsket ikke at Lady Gaga skulle bruke sminke i filmen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Under en pressekonferanse på Toronto International Film Festival i september fikk Lady Gaga spørsmål om hvordan det har vært for henne gå gå gjennom denne transformasjonen. Se pressekonferansen her!

- Vel, jeg elsker sminke og jeg elsker fashion, kostymer og drag, og det stemmer at jeg gjør mye av det selv. Men jeg tror at vennskapet jeg fikk med Bradley Cooper, og det at jeg stolte så mye på ham, gjorde at jeg blottla meg på en måte som jeg aldri før har gjort, sa hun og la til:

- Han ønsket ikke at jeg skulle bruke sminke, og under en prøve tok han en sminkeserviett og tørket vekk sminken av ansiktet mitt. Jeg prøvde nemlig å lure ham ved å sminke meg sånn at det så ut som at jeg ikke hadde sminke på meg. Jeg farget også håret tilbake til min egen hårfarge. Det var veldig utfordrende, men samtidig også veldig frigjørende. Jeg har alltid sett opp til Bradley, og ville gå inn i prosjektet med alt jeg hadde, selv om det skulle gå på bekostning av frykt, smerte og skam, sa hun ærlig.

Se trailer under:

Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: Lady Gaga om karrieren som plutselig tok av: - Jeg ble traumatisert og ville bare forlate 20-årene

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer