71 grader nord - Norges tøffeste kjendis

- Vi hadde veldig mange gode samtaler i teltet alene

Uventet vennskap oppsto mellom Fritz Aanes (44) og Line Andersen (48).

71 GRADER NORD NORGES TØFFESTE KJENDIS: Fritz Aanes og Line Andersen er to av deltakerne i den 14. sesongen av det populære programmet på TVNorge og Discovery+. FOTO: Matti Bernitz
71 GRADER NORD NORGES TØFFESTE KJENDIS: Fritz Aanes og Line Andersen er to av deltakerne i den 14. sesongen av det populære programmet på TVNorge og Discovery+. FOTO: Matti Bernitz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den fjortende sesongen av «71 grader nord kjendis» går av stabelen på TVNorge og Discovery+ denne høsten, og nok en gang får vi se kjendiser kjempe mot hverandre, mot naturen og mot seg selv.

Blant årets deltakere er Fritz Aanes (44), tidligere bryter og landslagstrener, og programleder og sportsentusiast Line Andersen (48).

Underveis i konkurransen oppsto det et unikt vennskap mellom de to deltakerne, og de forteller til KK at de innså at de plutselig var mer like enn det de hadde trodd.

- Jeg var veldig spent da jeg skulle møte Line, for det har vært veldig røft rundt livet hennes i det siste med både positiv og negativ omtale i media, forteller Fritz til KK på høstlanseringen til kanalen.

Ler av uventet vennskap

44-åringen Fritz er fra Narvik, mens 48-åringen Line er oppvokst på Bøler på Oslos østkant.

- Det var spennende å se om min harde nordlendingstil passet til Line. Men det gikk som hånd i hanske! Vi hadde veldig mange gode samtaler i teltet alene. Det jeg har lært er at her er at hun er en utrolig bra jente og en god person, forteller Fritz.

Line må le når vi spør om det uventede vennskapet.

- Uventet er jo litt gøy, for jeg kommer fra et sted der vi bare har sånne som ham. For meg var det derfor bare kjempegøy å høre på «Maskinen Fritz». Med sitt høye volum og kraftige konkurranseinstinkt.

ÅRETS DELTAKERE: Line Andersen (programleder) Vegard Ylvisåker (komiker), Kaveh Rashidi (lege og forfatter), Trine Lise Olsen (komiker), Fetisha Williams (influenser og hårstylist), Ida Njåtun (tidligere skøyteløper), Silje Halstensen (artist under navnet Bendik), Jørgen Evensen (komiker og skuespiller), Cristian Brennhovd (realityprofil) og Fritz Aanes (brytetrener). FOTO: Matti Bernitz
ÅRETS DELTAKERE: Line Andersen (programleder) Vegard Ylvisåker (komiker), Kaveh Rashidi (lege og forfatter), Trine Lise Olsen (komiker), Fetisha Williams (influenser og hårstylist), Ida Njåtun (tidligere skøyteløper), Silje Halstensen (artist under navnet Bendik), Jørgen Evensen (komiker og skuespiller), Cristian Brennhovd (realityprofil) og Fritz Aanes (brytetrener). FOTO: Matti Bernitz Vis mer

Line mener at Fritz' egenskaper som landslagstrener har kommet godt med under 71 grader nord-konkurransen - også for de andre deltakerne.

- Han er en spesialist i sitt fag, og det handler om å motivere, pushe og alt dette som en landslagstrener gjør. Det gjør han med en helt enorm fingerspitzengefühl. Det viste seg å bli veldig bra for meg at han var i nærheten! sier Line med et stort smil.

- Var du nede i noen mentale bølgedaler selv, Fritz, og trengte motivasjonstaler fra medkonkurrentene dine?

- Nei, fysisk trengte jeg ingen peptalk. På laget mitt fikk jeg en slags coachrolle, og jeg tror også at de andre forventet at jeg skulle ta den rollen. Jeg kjente på litt press rundt det, sier han ærlig, men får ikke fullt gehør hos medkonkurrent Line.

- Han er coach, og det er faget hans, men vi forventet det ikke. Vi kalte ham bare «Coach Aanes», og det var utrolig motiverende å ha ham i nærheten!

Hadde forventet at det var mer fysisk tungt

Fritz forteller til KK at opplevelsene i konkurransen var mer spektakulære enn han hadde trodd.

- Men personlig hadde jeg forventet at det skulle være litt mer fysisk tungt, sier muskelbunten med et lurt smil.

- Derfor lempet vi litt ekstra bagasje på ham, slik at han skulle få testet seg litt! smetter Line inn.

- Alt var bare smooth sailing for deg, Fritz?

- Ja, det gikk på skinner!

- Nei, det gjorde det ikke! Spør hvor god han er til å ro! sier Line og ler.

- Fritz har sine svakheter, han også. Ingen svakheter når det kommer til mental og fysisk styrke, men han har små dupp, han også! I høydeskrekken sin, for eksempel. Men han overvinner det jo alltid, da blir det ingen svakhet sånn sett, konkluderer hun.

For det ferske venneparet, som forteller til KK at det tok dem kort tid å gå fra fremmede til nære venner, var alenesamtalene i teltet viktige for motivasjon og vennskap.

- Samtalene gikk mest ut på å lære hverandre bedre å kjenne. Dele erfaringer, og ting vi har hatt problemer med i livet. Støtte hverandre. I en sånn setting kommer man utrolig tett på hverandre, og finner man kjemien blir man nesten bestevenner på et kvarter.

Fritz ler av sitt siste utsagn.

- Det er merkelig å si det, og jeg hadde aldri trodd at det skulle bli sånn, men det skjedde!

Line supplerer.

- Den dynamikken var veldig interessant. Laget ditt blir plutselig to die for.

- Hvordan var det for deg å bli reality-deltaker, Line?

- I utgangspunktet var jeg litt skeptisk til det. De andre deltakerne har jo veldig lett for å dele av seg selv, og det har ikke jeg. Jeg er mer vant til å ha total kontroll under TV-innspilling, derfor var dette helt nytt for meg.

HUMOR: Line har delt artigheter mellom henne og Fritz på sosiale medier. FOTO: Skjermdump Facebook
HUMOR: Line har delt artigheter mellom henne og Fritz på sosiale medier. FOTO: Skjermdump Facebook Vis mer

Likevel ble reality-opplevelsen en positiv erfaring for 44-åringen fra Narvik og 48-åringen fra Bøler, som gir uttrykk overfor KK for at de er blitt venner for livet.

- Jeg skjønner ikke hvorfor noen har fått det for seg at det var et uventet vennskap, men det ble et veldig godt vennskap! I kveld drikker vi øl sammen for første gang, og det blir spennende å se hvordan kvelden utarter seg! forteller Line, før hun og kompisen mingler videre på høstlanseringsfesten.

«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» har premiere på TVNorge og Discovery+ torsdag 8. september.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer