Kronprinsesse Mette-Marit:

- Vi har alle historier som forteller om vår egen sårbarhet og ting som gjør oss skamfulle

Kronprinsesse Mette-Marit deltok på fagdag i regi av Sex og samfunn og påpekte viktigheten med åpenhet.

KRONPRINSESSE METTE-MARIT: Kronprinsessen lo godt av konferansier Else Kåss under Skamløsdagen. Hun fortalte pressen at det er viktig å snakke mer om skambelagte temaer for å oppnå mer åpenhet. Foto: NTB Scanpix
KRONPRINSESSE METTE-MARIT: Kronprinsessen lo godt av konferansier Else Kåss under Skamløsdagen. Hun fortalte pressen at det er viktig å snakke mer om skambelagte temaer for å oppnå mer åpenhet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For første gang ble Skamløsdagen arrangert av Sex og samfunn i Oslo, og hovedmålet for fagdagen var å rette fokus mot åpenhet rundt tabu- og skambelagte temaer.

Komiker Else Kåss Furuseth var hyret inn for å lede Skamløsdagen, som ble holdt på Riksscenen på Grünerløkka. I publikum satt både helsearbeidere, privatpersoner, Oslo-ordfører Marianne Borgen og ikke minst kronprinsesse Mette-Marit. Åpenhet er et tema kronprinsessen brenner for, og hun tok seg tid til å snakke med pressen.

- Skam og seksualitet er noe som opptar mange, og blant annet kroppsfokus gjør det vanskelig for mange ungdommer å ha et normalt forhold til egen kropp. Så det å ha en åpen samtale i samfunnet om skam og seksualitet, og de tingene som gjør oss mest sårbare, er viktig, fortalte kronprinsessen.

Kronprinsesse Mette-Marit deltok på Skamløsdagen - se video under:

Da kronprinsessen entret rampelyset på begynnelsen av 2000-tallet, da hun i desember det året inngikk forlovelse med kronprins Haakon, fortalte hun åpent om vanskelige og tabubelagte temaer. I dag forteller hun at det var viktig for henne å være åpen om sin sårbarhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer