Tone Damli

- Vi har noken slitsomme netter med Billie om dagen

Tone Damli (27) er åpen om at småbarnslivet tar på.

TONE DAMLI: Da popstjernens storesøster, Tale Damli Aaberge giftet seg i Ullern kirke i Oslo sommeren 2014, matchet Tone og Billie hverandre i spesialdesignede paljettantrekk fra den norske designeren TSH. Billie var 3 måneder da bryllupet fant sted. Her med mormor Hilde. Foto: Robert S. Eik for VG / NTB Scanpix
TONE DAMLI: Da popstjernens storesøster, Tale Damli Aaberge giftet seg i Ullern kirke i Oslo sommeren 2014, matchet Tone og Billie hverandre i spesialdesignede paljettantrekk fra den norske designeren TSH. Billie var 3 måneder da bryllupet fant sted. Her med mormor Hilde. Foto: Robert S. Eik for VG / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Popstjerne Tone Damli (27) og samboeren Markus Foss (32) har, i april, vært foreldre til lille Billie i to år, men på bloggen innrømmer den søte Sogndalsjenta at det ikke bare er fryd og gammen å være mamma til en liten smårolling.

«Vi har noken slitsomme netter med Billie om dagen, det er vanskelig å vite akkurat ke ho ligge å føler på (eg tippar tenner), men ein ting er sikkert- det er slitsomt for alle mann. Ho er sliten og vi blir slitne. Så i dag måtte eg ty til ein nap midt på dagen, den blei alt for lang, men fantastisk deilig. Eg får dårlig samvittighet da, når eg føler dagen forsvinne fra meg. Men ok, det får vere greit av og til, ein må jo hente seg litt inn.».

Innlegget er publisert dagen før Costume Awards, hvor 27-åringen strålte i et spesialdesignet antrekk fra stylisten Line Langmo. Det var ingenting som minnet om at Tone sliter med nattesøvnen - for den populære artisten så umåtelig fresh ut på rød løper. 

- Jeg er latterlig trøtt i dag

I et nytt innlegg publisert mandag denne uken, som hun har titulert «Blåmandag», avslører hun likevel at småbarnslivet tar på: 

FRESH: Selv om Tone Damli sover dårlig om dagen, fordi datteren Billie sliter med sykdom og søvnløse netter, så popstjernen opplagt og fresh ut under Costume Awards på Gamle Lodgen i Oslo i forrige uke. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FRESH: Selv om Tone Damli sover dårlig om dagen, fordi datteren Billie sliter med sykdom og søvnløse netter, så popstjernen opplagt og fresh ut under Costume Awards på Gamle Lodgen i Oslo i forrige uke. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer


 

«Blåmandag… I dag har ting gått litt trått. Billie har vore heime fra barnehagen grunna sjukdom, eller egentlig er ho frisk, men det skal gå så og så lenge før dei får gå i barnehagen att etter sjukdom. Det vil da altså sei at det har vore ein dag full av krutt fra hennas side, ikkje fullt så mykje fra mi side da eg har vore latterlig trøtt i dag. Kanskje ikkje så rart i og med at ho vekte meg klokka 5, og mor trenge fleire timar på auge enn som så!».

Skal vi tro Mammanett.no er ikke Tone Damli den eneste småbarnsmoren som opplever disse «problemene» på hjemmebane.

Supertrikset for å unngå at barnet våkner for tidlig

Ifølge helsesøster Nina Misvær, som også er førstelektor hos HiOA og en av Norges aller fremste søvneksperter når det gjelder barn, er et triks for å unngå at barnet våkner for tidlig, å gi barnet en egen vekkerklokke.

– Sett alarmen til å gå av ti minutter etter at barnet pleier å våkne og ikke gå inn til barnet før klokken ringer. Etter hvert skrur man den lengre og lengre frem. Som regel er det slik
at barnet alltid våkner fem minutter før vekkerklokken ringer, sa hun til Mammanett.no i fjor.

TO ÅR: I april blir lille Billie 2 år gammel.
TO ÅR: I april blir lille Billie 2 år gammel. Vis mer

Ikke tennene som er problemet

Misvær forklarer at det at barna får tenner ikke er grunnen til at de sover dårlig om nettene:

– Ingen barn våkner fordi de får tenner. Tennene spretter opp og gjør ikke vondt. Generelt skal det mye smerter til for at man skal våkne om natten. Tenk bare på visdomstenner, tolvårsjeksler og seksårsjeksler. Det er ingen som sier at store barn våkner på natta fordi de får tenner, har hun tidligere uttalt til Mammanett.no.

Vi gjør oppmerksom på at Tone Damli er en av bloggerne Adlink jobber kommersielt med. Adlink er et Aller Media-eid selskap, i likhet med KK.no og Mammanett.no.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer