Big Little Lies, sesong 2:

Vi har tatt en sniktitt på sesong 2 av «Big Little Lies» - gled deg!

- Vi klør i fingrene etter å se hva som skjer med de innflytelsesrike Monterey-mødrene!

KOMMER SANNHETEN FREM?: Mødrene i den populære serien «Big little lies» er tilbake på TV-skjermen 10. juni. FOTO: HBO
KOMMER SANNHETEN FREM?: Mødrene i den populære serien «Big little lies» er tilbake på TV-skjermen 10. juni. FOTO: HBO Vis mer
Publisert

Et nytt skoleår er i gang i den lille kystbyen Monterey i California, men ting er ikke som de én gang var.

I motsetning til fjoråret, da de fem mødrene Celeste (Nicole Kidman), Madeline (Reese Witherspoon), Renata (Laura Dern), Jane (Shailene Woodley) og Bonnie (Zoë Kravitz) knapt kunne møtes uten å ryke i tottene på hverandre, er de plutselig blitt perlevenner.

Årsaken: de deler én felles hemmelighet - nemlig drapet på Celestes voldelige ektemann Perry (spilt av Alexander Skarsgård).

Sammen må de opprettholde fasaden, slik at de ikke blir avslørt. Men hvordan kan du kontrollere marerittene som kommer snikende om natten?

BESØK AV SVIGERMOR: Svigermor Mary Jane (Meryl Streep) begynner raskt å ane at ulykken der sønnen Perry døde, kanskje ikke var så uskyldig likevel. FOTO: HBO
BESØK AV SVIGERMOR: Svigermor Mary Jane (Meryl Streep) begynner raskt å ane at ulykken der sønnen Perry døde, kanskje ikke var så uskyldig likevel. FOTO: HBO Vis mer

Siden den fatale kvelden har Celeste hatt besøk av svigermor Mary Louise (spilt av Meryl Streep), som hjelper med å ta hånd om de to sønnene Max og Josh, og når Celeste våkner opp fra marerittene, er det tydelig at hun har avslørt ting i søvne.

Svigermor Mary Louise begynner å mistenke at sønnens død var mer enn bare en uskyldig ulykke.

Ting er i ferd med å rakne

Men det er jo ikke bare hemmeligheten om drapet på Perry som må holdes tett til brystet - hva med alle de andre små og store hemmelighetene som Monterey-mødrene holder skjult både for ektemenn og barn? Det er åpenbart at ting er i ferd med å rakne.

Vi har sett tre av de totalt syv episodene i sesong to, og vi kan ikke vente med å se resten! Manusforfatter David E. Kelley har gjort kunststykket igjen, og basert på en novelle skrevet av Big Little Lies-forfatter Liane Moriarty, har han skrevet det nye manuset. Han har også drodlet med skuespillerne Reese Witherspoon og Nicole Kidman.

Liane Moriarty hadde nemlig originalt kun skrevet boken som første sesong er basert på, men da miniserien tok av - og folket krevde mer Big Little Lies - slo Moriarty og Kelley seg sammen igjen.

MONTEREY-MØDRE: Stikkord for den nye sesongen er løgner, vennskap, komplisert samliv og en god dose upper class livsstil. Akkurat slik vi elsker det! FOTO: HBO
MONTEREY-MØDRE: Stikkord for den nye sesongen er løgner, vennskap, komplisert samliv og en god dose upper class livsstil. Akkurat slik vi elsker det! FOTO: HBO Vis mer

Stikkord for den nye sesongen er løgner, vennskap, komplisert samliv og en god dose upper class livsstil. Akkurat slik vi elsker det!

En gjeng skuespillere som utfyller hverandre fullt ut

Heldigvis har David E. Kelley (som for øvrig er gift med skuespiller Michelle Pfeiffer) tatt med seg den vittige sjargongen fra sesong én, og til tross for at temaet til tider både er dystert og miserabelt har han gitt skuespillerne replikker som får oss til å le høyt - selv i de mørkeste scener.

De har også klart kunststykket med å sette sammen en gjeng skuespillere som utfyller hverandre fullt ut. Det er akkurat som i Sex og singelliv - INGEN andre kunne hatt de rollene enn Parker, Nixon, Davis og Cattrall.

Slik er det også for Big Little Lies. Nicole Kidman gjør en formidabel jobb i rollen som den voldsutsatte tobarnsmoren Celeste. Rollen til Reese Witherspoon er slående lik den hun hadde i Legally Blonde-filmene, men det er ingen andre enn Witherspoon som klarer å portrettere en semi-uptight mor på den måten hun gjør. Og Bonnie og Jane, spilt av Woodley og Kravitz, er friske pust i en ellers så klisjéaktig, amerikansk verden.

Apropos Sex og singelliv - Renata Klein, spilt av Laura Dern, er sånn vi hadde sett for oss at Samantha Jones hadde blitt, dersom hun hadde fått barn og flyttet til suburbia. Hun er målbevisst, elsker seg selv mer enn noen andre (ja, faktisk mer enn sine egne barn, vil vi tørre å påstå) og har en attitude som selv ektemannen hennes frykter.

Mandag 10. juni har sesong to av Big Little Lies norgespremiere, og det er ingen tvil om at vi klør i fingrene etter å se hva som skjer med de innflytelsesrike Monterey-mødrene!

Se traileren til sesong to under:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer