Sofia Helin

Vi har testet Sofia Helins Märtha-kunnskaper!

Sjekk hvor mange riktige svar Atlantic crossing-skuespilleren hadde.

SOFIA HELIN: Hvor mye kan skuespilleren om kronprinsesse Märtha - som hun portretterer i den nye NRK-serien Atlantic crossing? VIDEO: KK Vis mer
Publisert

Et halvt år før opprinnelig premiere, ble første episode av NRK-serien Atlantic crossing vist på TV i slutten av oktober.

Serien tar for seg de fem vonde krigsårene, sett fra kronprinsesse Märthas ståsted. Det er den svenske skuespilleren Sofia Helin (48) som portretterer den nå avdøde kronprinsessen.

Kronprinsessen måtte flykte fra sitt hjem på Skaugum i Asker, over landegrensene og over Atlanteren til Amerika, for å redde seg selv og sine tre barn. Hun ble også splittet fra ektemannen kronprins Olav. I serien spilles han av Tobias Santelmann (40).

Historien viser at kronprinsesse Märtha, som egentlig var en svensk prinsesse før hun ble gift med den norske arveprinsen, var en standhaftig dame. Hun trosset etter hvert egen angst for å tale, og ikke minst sitt private følelsesliv, for å bidra til fred i kongeriket Norge.

Det skulle bli en kamp på både godt og vondt.

- Levde ikke så lenge at vår generasjon har et forhold til henne

Vi ble med på innspilling av serien i Praha høsten 2019, og her møtte vi både Sofia Helin og Tobias Santelmann.

- Kronprinsesse Märtha var ganske populær blant folket på den tiden, men dessverre levde hun ikke så lenge at vi i vår generasjon har et forhold til henne. Men jeg synes det er veldig fint at vi belyser dette nå, og fremstiller hennes historie mer enn Olavs, sa Tobias i Praha.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer