Sofia Helin

Vi har testet Sofia Helins Märtha-kunnskaper!

Sjekk hvor mange riktige svar Atlantic crossing-skuespilleren hadde.

SOFIA HELIN: Hvor mye kan skuespilleren om kronprinsesse Märtha - som hun portretterer i den nye NRK-serien Atlantic crossing? VIDEO: KK Vis mer
Publisert

Et halvt år før opprinnelig premiere, ble første episode av NRK-serien Atlantic crossing vist på TV i slutten av oktober.

Serien tar for seg de fem vonde krigsårene, sett fra kronprinsesse Märthas ståsted. Det er den svenske skuespilleren Sofia Helin (48) som portretterer den nå avdøde kronprinsessen.

Kronprinsessen måtte flykte fra sitt hjem på Skaugum i Asker, over landegrensene og over Atlanteren til Amerika, for å redde seg selv og sine tre barn. Hun ble også splittet fra ektemannen kronprins Olav. I serien spilles han av Tobias Santelmann (40).

Historien viser at kronprinsesse Märtha, som egentlig var en svensk prinsesse før hun ble gift med den norske arveprinsen, var en standhaftig dame. Hun trosset etter hvert egen angst for å tale, og ikke minst sitt private følelsesliv, for å bidra til fred i kongeriket Norge.

Det skulle bli en kamp på både godt og vondt.

SERIEAKTUELLE: Skuespillerne Tobias Santelmann og Sofia Helin har hovedrollene i den norske storserien «Atlantic Crossing», som er inspirert av historien om kronprinsesse Märtha og hennes flukt til Amerika under andre verdenskrig. FOTO: Heiko Junge / NTB
SERIEAKTUELLE: Skuespillerne Tobias Santelmann og Sofia Helin har hovedrollene i den norske storserien «Atlantic Crossing», som er inspirert av historien om kronprinsesse Märtha og hennes flukt til Amerika under andre verdenskrig. FOTO: Heiko Junge / NTB Vis mer

- Levde ikke så lenge at vår generasjon har et forhold til henne

Vi ble med på innspilling av serien i Praha høsten 2019, og her møtte vi både Sofia Helin og Tobias Santelmann.

- Kronprinsesse Märtha var ganske populær blant folket på den tiden, men dessverre levde hun ikke så lenge at vi i vår generasjon har et forhold til henne. Men jeg synes det er veldig fint at vi belyser dette nå, og fremstiller hennes historie mer enn Olavs, sa Tobias i Praha.

Vi benyttet også anledningen til å utføre en liten quiz om kronprinsesse Märtha på Sofia Helin, for å se hvor mye kunnskap hun hadde opparbeidet seg om trebarnsmoren i forbindelse med Atlantic crossing-rollen.

Og Sofia Helin har åpenbart ikke sovet i timen! Sjekk hvordan hun klarte seg i videoen øverst i saken!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer