Teddybjørnens jul

- Vi holder kortene tett til brystet en stund til

Hører du hvem teddybjørnens stemme tilhører?

TEDDYBJØRNENS JUL: I november har julefilmen norgespremiere. Se teaser allerede nå! Gjetter du hvem som har teddybjørnens stemme? VIDEO: Fantefilm / Nordisk Film Distribution Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at det er et halvt år igjen til jul, har de ivrigste av oss allerede begynt å glede oss til julehøytiden.

Derfor var det gledelig at Fantefilm og Nordisk Film Distribution i slutten av juni slapp en liten teaser fra filmen Teddybjørnens jul, basert på den velkjente Alf Prøysen-låten Teddybjørnens Vise spilt inn i 1950.

– I sin kjerne er Teddybjørnens jul en film om å forstå at man er god nok som man er, at penger ikke egentlig betyr all verden, og at det å kjøre karusell med den man elsker kan være det fineste i hele verden, sier filmens regissør Andrea Eckerbom i en pressemelding.

FOLKEHELT: Visesanger Alf Prøysen med fotografert i 1964. FOTO: Ivar Aaserud / NTB
FOLKEHELT: Visesanger Alf Prøysen med fotografert i 1964. FOTO: Ivar Aaserud / NTB Vis mer

Filmen har premiere allerede i november, og på rollelisten står flere velkjente navn. Blant dem hovedkarakterens navnesøster Mariann Hole (40), Marianne Krogness (70), Nader Khademi (35), Jan Gunnar Røise (46) og Kai Remlov (75).

Nykommer og gledelig gjensyn

Også den sjarmerende guttungen Vegard Strand Eide, som briljerte i rollen som Werther i NRK-julekalenderen Kristiania magiske tivolitheater i fjor, har en rolle i filmen. Han spiller nemlig lillebroren til Mariann. Som spilles av nykommeren Marte Klerck-Nilssen.

JULEFILM: Julefilmen er basert på Alf Prøysens velkjente låt om Teddybjørnen og Mariann. FOTO: Fantefilm / Nordisk Film Distribution
JULEFILM: Julefilmen er basert på Alf Prøysens velkjente låt om Teddybjørnen og Mariann. FOTO: Fantefilm / Nordisk Film Distribution Vis mer

Men produksjonsselskap har enn så lenge valgt å ikke avsløre hvem som har stemmen til selveste Teddybjørnen. Enn så lenge forblir det en godt bevart hemmelighet.

– Ja, vi vil gjerne holde kortene tett til brystet om Teddybjørn-stemmen en stund til, men Teddybjørnen snakker jo i teaseren vår, så det er selvfølgelig lov å gjette! oppfordrer produsent Thea Benedikte Karlsen i pressemeldingen.

Det er den godt etablerte duoen Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg som har skrevet manus til filmen,

Teddybjørnens jul har norgespremiere 11. november 2022.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer