Sommerhytta

- Vi kan være ganske direkte i svarene til hverandre

Far og datter Kurt og Veronica letter på sløret om utfordringene under innspilling av Sommerhytta.

SOMMERHYTTA: Pappa Kurt Rasmussen er mektig imponert over det datteren Veronica har fått til under deltakelsen i Sommerhytta på TV2. FOTO: Espen Solli // TV2
SOMMERHYTTA: Pappa Kurt Rasmussen er mektig imponert over det datteren Veronica har fått til under deltakelsen i Sommerhytta på TV2. FOTO: Espen Solli // TV2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sesong 5 av den populære TV-serien Sommerhytta på TV2 har akkurat passert halvveis, og far-og-datter-duoen Veronica Johansen Rasmussen (26) og Kurt Rasmussen (48) har vist at de er både handy og fungerer svært godt som team.

Til KK forteller Veronica at hun synes det har vært lærerikt og utfordrende, men også veldig hyggelig å tilbringe 10 uker med faren på det felles hytteprosjektet.

- Selv om det også kunne være både slitsomt og utfordrende. Det at jeg deltok sammen med pappa er en stor fordel, slik jeg ser det, fordi vi kjenner hverandre så godt som vi gjør, og har vår egen måte å kommunisere med hverandre på.

FAR OG DATTER: Kurt og Veronica hjemme på Hamar en gang på 90-tallet. FOTO: Privat
FAR OG DATTER: Kurt og Veronica hjemme på Hamar en gang på 90-tallet. FOTO: Privat Vis mer

Men likevel er det flere seere som, ifølge Veronica, har fått med seg at far og datter har en ærlig og direkte måte å kommunisere med hverandre på.

- Mange har lagt merke til at vi kan være ganske direkte i svarene til hverandre, men sånn har det alltid vært og det ligger ikke noe vondt i det, sier Veronica med et smil.

Er gått i arv

Kurt er opprinnelig fra Jæren, men har bosatt seg på Hamar med kona, der barna Veronica og Vetle (20) har vokst opp.

Veronica bor nå i Oslo med kjæresten Markus, der hun studerer til førskolelærer på siste året. Til sommeren begynner hun å jobbe som pedagogisk leder i en barnehage i Oslo.

Kurt har fulgt opp sønnen Vetle nøye på idrettsbanen, og derfor har det vært ekstra givende for ham som far å endelig få litt kvalitetstid med datteren. Og han har spesielt lagt merke til at datteren har arvet hans handy side.

- Etter deltakelsen har jeg sett hvor fort Veronica lærer seg nye ting, og hvor handy hun faktisk er. Jeg har nok ikke sluppet henne til så mye med handy oppgaver tidligere, så jeg ble positivt overrasket, sier Kurt stolt til KK.

TIDLIG KRØKES: Veronica har helt siden barnsben av vært med faren og gjort diverse arbeid i hjem og hage - og hun har uten tvil arvet hans handy side. FOTO: Privat
TIDLIG KRØKES: Veronica har helt siden barnsben av vært med faren og gjort diverse arbeid i hjem og hage - og hun har uten tvil arvet hans handy side. FOTO: Privat Vis mer

- Hvordan vil du beskrive datteren din?

- Veronica er en sterk og selvstendig person, som gjerne også vil klare ting selv. Jeg ønsker å tro at handy-egenskapene er arvet etter meg, men Veronica er nok en god blanding av både mor og far!

Veronica bærer ikke nag overfor faren, som har lagt ned mange timer på hockeytrening med sønnen, men hun så heller på Sommerhytta-deltakelsen som en god måte å knytte nye bånd med faren Kurt.

Det var Veronica som tok initiativ til å melde dem på.

- Hockey er en sport som krever en god del tid. De har vært rundt omkring i både Norge og utlandet, og spilt kamper. Jeg har absolutt ikke hatt noe problem med at pappa har vært mye med lillebror, men tenkte at Sommerhytta kunne være en fin opplevelse og som på en måte ble vårt prosjekt.

- Føler dere at forholdet deres er blitt endret på noe vis etter deltakelsen?

- Vi vil si vi hadde et godt far-datter-forhold før deltagelsen, men at forholdet bare er blitt styrket av å være med på Sommerhytta. Vi har lært hverandre å kjenne på en ny måte, blitt bedre til å samarbeide, og ikke minst har vi med oss en opplevelse for livet fra fantastiske Mjøsli.

PÅ FERIE: - Forholdet vårt er bare blitt styrket etter Sommerhytta-deltakelsen, sier far og datter Kurt og Veronica til KK. FOTO: Privat
PÅ FERIE: - Forholdet vårt er bare blitt styrket etter Sommerhytta-deltakelsen, sier far og datter Kurt og Veronica til KK. FOTO: Privat Vis mer

Begge fikk bestemme

Veronica er vokst opp med at faren er en såkalt altmuligmann, og derfor visste Veronica at hun og faren kom til å gjøre det bra i serien.

- Hvordan synes du at dynamikken mellom faren din og deg har vært under innspilling?

- Dynamikken synes jeg var veldig bra! Pappa tok nok litt mer styring i starten, da han hadde litt mer peiling på verktøy og materialer enn jeg har. Men ganske fort fant vi en fin balanse hvor begge tok styring, og begge fikk bestemme, forklarer Veronica.

- Hvis dere vinner hytta, hvordan blir det å dele den med resten av familien når det er dere to som har lagt ned alt arbeidet?

- Om vi vinner hytta, er det en selvfølge at den blir like mye Vetle og mamma sin, selv om det er pappa og jeg som har lagt ned alt arbeidet, sier Veronica og ler.

HANDY: Pappa Kurt tok styringen litt i starten av innspillingen, men etter hvert så han hvor fort datteren Veronica tok til seg ny kunnskap og lot henne få prøve seg på egenhånd. FOTO: TV2
HANDY: Pappa Kurt tok styringen litt i starten av innspillingen, men etter hvert så han hvor fort datteren Veronica tok til seg ny kunnskap og lot henne få prøve seg på egenhånd. FOTO: TV2 Vis mer

Og dersom de ikke vinner Sommerhytta, har Veronica likevel fått med seg mye kunnskap i bagasjen, som hun kan dra nytte av senere i livet.

- Jeg har lært utrolig mye om materialer, verktøy og oppussing. Nå må jeg ikke lenger ringe pappa og spørre om hjelp dersom jeg skal fikse noe i leiligheten, for nå klarer jeg å fikse mye selv!

Årets sesong ble spilt inn på Mjøsli i Stange kommune. Programleder er Guri Solberg, og de tre ekspertene er interiørdesigner Aina Sollie Steen, snekker Lars Fossum og hageekspert Finn Schjøll.

Finalen går av stabelen på TV2 torsdag 10. juni.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer